15.3.05

Demokraternes positive budskab!

Jeg modtog følgende budskab fra New Democrats Network, artiklen er et interview med hjernen bag meget af Clintons politik, Al From, og Bruce Reed, der i otte år (1993-2001) arbejdede i Det Hvide Hus.
Lav følgende øvelse, læs artiklen, udskift ordene Amerika med Danmark, demokrater med socialdemokrater, republikanerne med den borgerlige regering.

I en meningsmåling blev vælgerne spurgt om hvilke af de to partier som de bedst vidste hvad stod for. Vælgerne pegede med en 2 til 1 margin på Republikanerne. På et tidspunkt hvor en lang række fastgroede negative opfattelser af Demokraterne er ved at dukke op igen, katalyseret af et republikansk parti der kontrollerer alle de politiske niveauer nationalt - Er det et enormt problem

Det er et problem som demokraterne må komme med at stærkt modsvar til, det siger AL From og Bruce Reed til det seneste nummer af Blueprint Magazine. ”Hvis vi vil have vælgerne, specielt dem i Amerikas ”Heartland” (generelt de stater som ikke har direkte adgang til havet.), til at se en ekstra gang på det demokratiske parti, må partiet have modet til at give et svar på vor tids store udfordringer, gøre Amerika sikre, opbygge et mulighedssamfund, forsvare kerneværdier som ansvar og familie samt reformere et politisk system der er ”broken and corrupt:”

Men først og fremmest må demokraterne afsværge sig illusionen om at der ikke er behov for at møde disse udfordringer. ”Det er en illusion at tro at demokraterne kunne vinde præsidentvalget hvis bare fik vores vælgere til at stemme.” siger From og Reed, ” Argumentet om at hvis vi bare kan få vores kernevælgere til at stemme så behøver vi ikke tvivlerne (swing voters), er en af de mest slidte floskler i Washington. Vi har brug for begge dele. Hvis vi kun får kernevælgernes stemmer vil vi tabe hver gang, og selv hvis vi ikke får kernevælgerne ud i store tal, men får mange af tvivlernes stemmer vil vi stadigvæk tabe.”

En anden almindelig illusion er at “vi har det rigtige budskab og problemet er vores kommunikation – vi skal bare blive bedre til at få vores budskab ud. Men efter at have tabt to præsidentvalg i træk – begge valg som demokraterne troede de kunne vinde, er det måske tid til grundigt at gennemtænke hvad vi siger, ikke bare hvor højt vi siger det.”

En sidste illusion er at det mudrede billede af partiet kan fjernes hvis strategien er 100 % opposition mod George W. Bush. ”Vi er tilhængere af demokrater der forsvarer det vi tror på,” siger From og Reed. ”Men samtidig er vi lodret uenige med dem i vores parti der er grønne af misundelse på Karl Rove at de ved enhver lejlighed forsøger at gå til frontalangreb på Republikanerne (uanset det politiske indhold).
”Hvis demokraterne skal skabe en vedvarende forandring af det amerikanske samfund, må vi definere os selv ud fra hvad vi er for, ikke bare for hvad vi er imod.”

From og Reed har lavet en firepunktsplan der definerer hvad Demokraterne bør stå for:

* Closing the national security gap. Ind til vi genfinder den offensive, progressive internationalisme som Roosevelt, Truman og Kennedy stod for, og overbeviser vælgerne om at den nationale sikkerhed er vores første prioritet og ikke bare noget vi taler om, til vi kan tale om mere komfortable indenrigspolitiske dagsordner, vil vi have store problemer med at overbevise vælgerne om at de skal give os præsidentposten tilbage.

* Opbygningen af et mulighedssamfund. “Amerikanerne vil aldrig få at vide at vi er partiet der tilbyder muligheder, med mindre vi giver dem en klar vision om økonomisk vækst, der vil hjælpe amerikanerne på vej. Vores ideer skal stå mål med de problemer der er: En skattereform der belønner arbejde, ikke rigdom. Gratis universiteter for alle der er villige til yde en indsats og lukning af huller i erhvervslovgivningen der genopretter økonomisk ansvarlighed og får markedet til at fungere.

* Kæmper for ansvarlighed. “Demokraterne kan vinde den kulturelle debat, men kun hvis vi tilbyder værdier og en kulturel dagsorden selv. Styrker familien, hjælper forældre med at lære rigtig i stedet for forkert, rettigheder og pligter og forpligter alle amerikanere til at yde noget for deres land.

* Reformering af et ødelagt system og genskab tilliden til demokratiet. ”Republikanerne er partiet for de økonomisk uansvarlige, særinteresser og korrupte lobbyister. Demokraterne har en pligt til at råbe op og kræve reformer, stoppe uhensigtsmæssig ”redistricting” der gør at politikerne risiko for at blive stemt hjem er lig nul, sikre at alle amerikanerne kan stemme og få deres stemme talt. Åbne primærvalg der giver flere mulighed for indflydelse til uafhængige vælgere, gøre op med den økonomiske uansvarlighed og sætte en stopper for et velfærdssamfund på de store virksomheders nåde.

Et klart budskab på alle fire områder, sikkerhed, muligheder, ansvarlighed og reformer er nødvendigt hvis det demokratiske parti skal redefinere sig selv. Det betyder ikke at partiet skal gå på kompromis med sine principper og værdier. Faktum er, som From og Reed foreslår det, ”Et demokratisk parti der kæmper for de værdier og interesser som den brede middelklasse og dem som arbejder på at nå middelklassen.”
Et parti der er fuldstændig tro mod sine bedste traditioner.

Yderligere læsning:

"What We Stand For,"
By Al From and Bruce Reed, Blueprint Magazine (Vol. 2005 No. 1):

">Blueprint Magazine (Vol. 2005 No. 1):

----
Link to this edition of the New Dem Dispatch on the Web:
"">New Blueprint: A Positive Message for Democrats"

----

Ingen kommentarer: