11.3.05

Repræsentanternes Hus enige om penge til trafikprojekter

Med stemmetallene 417 mod 9 vedtog Repræsentanternes Hus torsdag at støtte den lokale infrastruktur mere end 4000 steder, bevillingen kaldet Transportation Equity Act: A Legacy for Users er samlet set er på 285 milliarder dollars fordelt over seks år støtter alt fra udbygningen af undergrundsbanen i New York City til etablingen af løjper til snescootere i Vermont.

Staten Alaska får for 204 millioner trafikprojekter, svarende til 325 $ pr. indbygger (hvilket er mest), det kan de takke Rep. Don Young (R-AK) for, han er nemlig formand for kongressens Transportation and Infrastructure Committee, samme Young er ikke tilfreds med bevilllingen som han mener kun er et lille skridt frem. Hvis det stod til ham skulle den ha' været på 500 milliarder (knap 2.5 trillioner kroner).

De ni afvigere er en interessant liste med flere prominente republikanere på, bl.a. formanden for finansudvalget (Eng.: Appropriations Cmmt.) Rep. C.W. Bill Young fra Florida, formanden for Retsudvalget, Rep. Jim Sensenbrenner (R-WI) og formanden for Committee on Education and the Workforce, Rep. John Boehner fra Ohio. Hele listen kan ses her.
Bevillingen er blevet kritiseret for at være rent valgflæsk og uansvarlig set i lyset af det budgetunderskud som i forvejen er historisk højt.

Tak til Jokum for tippet - du er bare alle tiders!

The Transportation Equity Act skal nu forhandles på plads med senatet der ikke har vedtaget deres version endnu, så mon ikke der ryger nogle ekstra trafikprojekter på inden loven præsenteres for præsident Bush.

Ingen kommentarer: