5.4.05

Senator John Cornyn: Dommere selv skyld i vold!

Der har i de seneste uger været flere tilfælde med ballade i de amerikanske retsale. Det er i følge Senator John Cornyn (R-TX) aktivistiske dommeres skyld fordi de dømmer efter ideologi og politisk overbevisning. Disse dommere har åbenbart gjort sig skyldige i at gøre den amerikanske befolkning trætte og arrige på retsvæsnet. Senest i forbindelse med Terri Schiavo-sagen hvor en aktivistisk dommer besluttede at lade kvinden sulte ihjel efter 15 år som en grøntsag, på trods af forældrenes modstand.

To gange i år har der været tilfælde med skyderier i retssale, den ene gang i forbindelse med et sagsanlæg mod en læge el. hospital og den anden gang i Georgia hvor en mand stod tiltalt for voldtægt. Hvordan Texas-senatoren kan linke de to sager med aktivistiske venstreorienterede dommere må man nok gruble lidt over. Men det er da en forklaring.

1 kommentar:

Kristian Madsen sagde ...

Nu har jeg af forskellige årsager ikke rigtig haft tid til at følge den her sag med Schiavo-kvinden. Derfor kan der være væsentlige detaljer i sagen, jeg har misforstået og jeg har jo indtil videre måtte kigge forgæves efter at blive retledt på AP i sagens rette sammenhæng.

Så det er med den disclaimer jeg løber risikoen for at blive hængt ud som televangelist-redneck- fry'em all-conservative, ved at konstatere at jeg egentlig er enig med republikanerne i den her historie.

Een ting er at skrue op for morfinen eller slukke for en respirator. Men det forekommer mig at være ualmindeligt uciviliseret at lade et menneske - hjerneskadet eller ej - sulte ihjel på trods af indtrængende bønner fra hendes forældre om det modsatte.

Det synes mig utroligt kynisk. Jeg er voldsomt overrasket over at demokraterne vælger at gøre det til et stort politisk slagsmål.

Men måske er der væsentlige ting jeg har misforstået, men indtil videre er jeg enig med republikanernen på Capitol Hill: Hvis den afgørelse virkelig lovmedholdelig må der ny lovgivning til.