17.2.05

Ford frisk på Frists plads...

Kongresmedlem Harold Ford, Jr. (D-TN) ventes at annoncere at han vil forsøge at blive den demokratiske kandidat til den plads i Senatet som Majority Leader Bill Frist (R-TN) efterlader når han trækker sig i 2006, Frist ventes nemlig samtidig at erklære sig som kandidat til den eftertragtede post som Præsident for de Forende Stater (POTUS).

Rep. Ford der er i gang med sin 5. periode i Huset tilhører den nye generation af sorte politikere som ikke har deres udgangspunkt i borgerrettighedsbevægelsen, men er mere pragmatiske. Han blev nationalt kendt i 1996 da han holdt The Keynote Adreess på det demokratiske konvent og har længe været et fremtrædende medlem af det demokratiske parti.

Rep. Ford er det eneste sorte medlem af den konservative demokratiske gruppering The Blue Dog Coalition og han var de moderate demokraters modkandidat til posten som minority leader, hvor ahn tabte en kampafstemning til Rep. Pelosi (D-CA).

Tennessee er en konservativ stat, men moderate demokrater kan godt vinde. Statens nuværende guvernør Phil Bredesen, er demokrat.

Ingen kommentarer: