6.2.05

Amerikanskpolitik Endorsements

Lige som aviserne i USA ikke holder sig tilbage for at anbefale kandidater ved valg vil redaktionen på denne hjemmeside også give sin anbefaling kreds for kreds. Redaktionen anbefaler både en fra regeringen og en fra oppositionen. Kandidaterne vil være politikere der ligger omkring midten, er tilhængere af velfærdsreform og som har en smule personlighed og integritet. Denne liste er dybt subjektiv og det spiller naturligvis ind i anbefalingerne.

Søndre Storkreds
Søndre Storkreds blev tidligt omdøbt til Søndre Slagmark, både Venstre og Socialdemokraterne har kæmpet hårdt om deres mandater.
Selvom han er opvokset på Lolland (eller Falster) og er Brøndby-fan, så er der ingen tvivl om at Københavns kulturborgmester vil være en selvstændig, københavnsk stemme i Folketinget, AP anbefaler Martin Geertsen fra Venstre.

Fra oppositionen er redaktionen ikke i tvivl om at selvom man engang har været på venstrefløjen, har arbejdet med forbrugerspørgsmål og været en af de røde lejesvende i DR akn man godt blive et bedre menneske, derfor AP anbefaler Christine Antorini fra Socialdemokraterne.

Vestre Storkreds
Danmarks udenrigsminister er måske ikke en folkeforfører, men han skal have kredit for at få Colin Powell til København og for sin altid fine opbakning til USA. AP anbefaler derfor at stemme på Per Stig Møller fra Konservative.

En der har brug for alle de stemmer hun kan få er Socialdemokratenes sundhedsordfører, hun er en af den slags politikere som kan få Palle From til at virke som en taktisk kyniker. Hun siger hvad hun mener, og mener hvad hun siger og hun stikker ikke hovedet i busken. AP anbefaler derfor Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratene.

Østre Storkreds
Denne politiker har Ronald Reagan som sit store forbillede, er en af de danske politikere som ved mest om amerikansk politik. Han kan sit politiske håndværk, han er folkelig og så kan man ikke beskylde ham for at være uklar i sine holdninger. AP anbefaler Søren Pind fra Venstre.

Også hos oppositionen finder man en kandidat som vil komme til at sætte sit præg på dansk politik i årene fremover. Selv om hun har arbejdet for LO og har været gemt væk i Europaparlamentet, så vil hun være med til at holde sit parti på en fornuftig midterorienteret kurs. AP anbefaler Helle Thorning-Schmidt fra Socialdemokratene.

Københavns Amt
Det er ikke mange danske politikere der tør lægge deres politiske fremtid i hænderne på en upopulær republikansk præsident og efterfølgende slippe godt fra det. Han kunne have valgt at fedtspille eller lege fredsdue og ha sikret sig genvalg tre valg i rap, men i stedet sendte han en ubåd.
Kredit for at have moderniseret sit parti og for at smide Saddam på porten. AP anbefaler Anders Fogh Rasmussen fra Venstre.

Fortsat stram indvandrerpolitik! Det er et af de budskaber der de seneste tre uger har ramt vælgerne i Rødovre og Herlev hvor kredsens lokale folketingsmand gennem 3 år har talt med de vælgere som han så fornemt repræsenterer. Han er en politiker der forstår almindelige menneskers bekymringer uden at det bliver plat, påtaget eller populistisk. AP anbefaler Morten Bødskov fra Socialdemokratene.

Frederiksborg Amt
Folketingets kraftigste fortaler for velfærdsreform. AP anbefaler Lars Barfoed fra Konservative.

Hun tilhører højre- eller fornyerfløjen i sit parti og hun vil være med til at holde SF på et centrum-venstrespor. Hun er sikkert som alle andre på venstrefløjen totalt antiamerikansk når det kommer til stykket, men det må man leve med. AP anbefaler Pia Olsen fra SF.

Roskilde Amt
En af folketingets sejeste politikere, en stærk personlighed, det sidste værn mod overvågningssamfundet og ikke en type der er bange for at sige sin statsminister imod. AP anbefaler Birthe Rønn Hornbech fra Venstre.

En af sit partis største talenter, men samtidig kontroversiel pga. af sin fremsynethed og hans kontante og ligefremme stil. AP anbefaler Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratene.

Vestsjællands Amt
Danmarks integrationsminister har med succes fået skabt en god konsensus omkring den danske udlændingepolitik og han er med rette regeringens mest populære minister. AP anbefaler Bertel Haarder fra Venstre.

En af sit partis mest fornuftige medlemmer er ikke en ven af USA, men vi lader tvivlen komme ham til gode. Han har formået at ændre lidt på sit partis rygte som komplet økonomisk uansvarlig (selvom Villy Søvndal kæmper hårdt imod). AP anbefaler Ole Sohn fra SF.

Storstrøms Amt
Denne mand er en vaskeægte kriger og hans meget kontante stil kan godt skræmme. Men han er ærlig og ikke bange for at kræve højere straffe, højere hastighed og lov og orden på Christiania. AP anbefaler Helge Adam Møller fra Konservative.

Selv om han er en Gulddreng (aka Bronzepensionisterne) tror vi på at han kan blive et godt aktiv for sit parti. AP anbefaler Magnus J. Heunicke fra Socialdemokratene.

Bornholms Amt
Bornholms Amt har kun to pladser i folketinget og det vil være at fedtspille at anbefale mere end én. Derfor anbefaler AP en politiker der har forstået at være en lokalpolitiker med et internationalt udsyn. AP anbefaler Jeppe Kofod fra Socialdemokratene.

Fyns Amt
Det er måske ikke den bedste anbefaling at sammenligne nogen med Præsident Bush, men på Fyn har Danmark en politiker der med sin provinsielle dialekt og sin meget folkelige væremåde en af dem der kommer tættest på. Det kan også være de begge bare er dumme og narer os alle – AP tager chancen og anbefaler økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen fra konservative.

Som sit partis næstformand har hun været usynlig i valgkampen, men på Fyn ved man godt at der er masser af kvalitet og politiske visioner i hende. Hun tilhører den midtersøgende fløj i socialdemokratiet og desuden været en dygtig forsvarsordfører hvor hun holdt sig gode venner med Pentagon. AP anbefaler (varmt) Lotte Bundsgaard fra Socialdemokratene.

Sønderjyllands Amt
Dansk politiks tudeprinsesse nummer to (efter Frank Jensen) blev vraget til Europaparlamentet, men nu vil hun i folketinget. Jeg falder for tidens store trend – unge kvinder i politik. AP anbefaler Ellen Thrane Nørby fra Venstre.

Han var en glimrende skatteminister i Nyrupregeringen og han har en god, pragmatisk stil. AP anbefaler Frode Sørensen fra Socialdemokratene.

Ribe Amt
I Ribe Amt kan det ikke anbefales at stemme på de borgerlige, deres kandidater er for ringe og for ligegyldige.

En amerikansk tradition er at sønnen overtager fars kreds når tid er, samme model sker i Esbjerg hvor en af trafikmafiens medlemmer har fået kørt sin søn i stilling som kandidat. Sønnen der har været højskoleforstander på den glimrende Esbjerg Højskole og en anelse for venstreorienteret, men vi lader de mange hundrede kilometer motorvej hans far har fået udlagt tælle med i regnskabet. AP anbefaler Kim Mortensen fra Socialdemokratene.

Vejle Amt
Som sit partis udenrigsordfører har han været med til at forsvare Irakkrigen og sige grimme ting om terrorister. AP anbefaler Troels Lund Poulsen fra Venstre.

En af Nyrupregeringens mest driftsikre ministre og som en af lederne af den socialdemokratiske højrefløj har han holdt sit parti åp rette kurs. bl.a. med opbakning til den danske mission i Irak. AP anbefaler Jan Trøjborg fra Socialdemokratene.

Århus Amt
Her er der ikke meget at hente på den borgerlige fløj, både V&K har opstillet lutter kedelige partisoldater.

Han er i gang med sin tredje periode i Århus byråd, og baggrunden i det kommunale plejer at være en garanti for en hvis pragmatisme. AP anbefaler Hüseyin Arac fra Socialdemokratene.

Ringkøbing Amt
AP anbefaler Kristian Jensen fra Venstre og Mogens Jensen fra Socialdemokratene.

Viborg Amt
AP anbefaler Torsten Schack Pedersen fra Venstre og en listestemme til Socialdemokratene.

Nordjyllands Amt
AP anbefaler Lene Espersen fra Konservative og Ole Stavad fra Socialdemokratene.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Garby for fanden! Ole Sohn?! Den endorsement bliver jeg nødt til at informere USCIS (det tidligere INS) om. Forvent at blive klædt af til skindet (og det der er værre) næste gang du tropper op i Guds eget land. Du er Københavner med stort K. Vær stolt af det, stå ved det - og tag konsekvensen af det. Efterhånden som du bevæger dig ud i de egne af landet hvor de lever af motorvejsbyggeri, kommunal udligning og sort arbejde bliver dine anbefalinger mere og mere tågede. Enhver der elsker USA bør afholde sig fra nogensinde at endorse nogen til venstre for Socialdemokratiets højrefløj.

DanskPol sagde ...

Det er jo rart med de mange kommentarer, specielt de mange vedr. Sohn og Stavad - at jeg så har endorset statsministeren og ikke partiformanden er der ikke nogen der kommenterer.

Jeg står dog ved at hvis man er midtersøgende ville en stemme på Buksti, Brinch eller Adelskov næppe være værre end at stemme på Ole Sohn.