12.1.05

Top 5: Præsidentens mulige afløsere

Top 5: Republikanske præsidentkandidater 2008

Her er mine fem bud på hvilke republikanere som vil være i spil om at efterfølge Bush i 2008. Listen er betinget af at Floridas guvernør Jeb Bush holder ord og ikke opstiller.

1. Senator Bill Frist, Tennessee
På nuværende tidspunkt er den republikanske leder i Senatet favorit. Den 54 år gamle læge har haft styr på senatet og fået gennemført meget af Det Hvide Hus’ politik, og rygterne vil vide at Karl Rowe er taknemlig nok til at støtte Frist. Eneste minus: Er måske ikke feltets festligste kandidat.

2. Senator George Allen, Virginia
Der kan ikke være tvivl om at Allen har ambitionerne til Det Hvide Hus. Han har haft fart på siden han blev valgt i 2000, hvor han hurtigt er blevet en del af toppen i den republikanske gruppe.

3. Senator Rick Santorum, Pennsylvania
Højrefløjens kandidat, Santorum har gjort sig upopulær på venstrefløjen med den stærke støtte til forbuddet mod bøssebryllupper og udtalelser hvor han som denne: “In every society, the definition of marriage has not ever to my knowledge included homosexuality. That's not to pick on homosexuality. It's not, you know, man on child, man on dog, or whatever the case may be. It is one thing. And when you destroy that you have a dramatic impact on the quality.”.
Santorums konservatisme har ikke skræmt vælgerne i Pennsylvania (den eneste swingstat som John Kerry vandt) og han vil være meget konkurrencedygtig i nabostater som Ohio, West Virginia og Michigan. Eneste minus: Santorum er katolik…

4. Guvernør Mark Sanford, South Carolina
Sanford nævnes ofte som den guvernør med størst interesse og mulighed for at blive opstillet, som kongresmedlem opbyggede han en fin votingrecord på skattespørgsmål (læs: han stemmer for skattelettelser) – et kernespørgsmål for de mange vælgere i primærvalget.
SC vil igen ha’ primærvalg nummer 3 efter Iowa og New Hampshire og det kan gi’ ham en lille fordel.

5. Senator Chuck Hagel, Nebraska
Sidste mand på listen er den moderate republikaner Chuck Hagel, genvalgt i 2002 med 83 % af stemmerne. Har gode evner til at arbejde over midten og vil være et godt på en vinder i nabostaten Iowas Caucus.



2 kommentarer:

Kasper sagde ...

Jeg undrede mig som Madsen over, at Rudy ikke var på listen. Men jeg tror nu, at Madsens idé om, at Arnie skulle være en reel mulighed mest stammer fra tåbelige danske journalister, der forsøger at hive de mest absurde sider af amerikansk politik frem i deres artikler og indslag. Det er de samme journalister, som i sin tid forsøgte at sælge historien om, at der var kræfter i det republikanske parti, der forsøgte at få Nixon kørt i stilling som ny præsidentkandidat gennem en sag i højesteret (han havde jo ikke siddet to fulde perioder).

Så vidt jeg har hørt, så har Arnies supportere allieret sig med en kvindelig demokrat, der ligesom ham ikke er født i staterne, og de forsøger sammen at samle et flertal for et tillæg. Men når man tænker over, hvor svært det er at få sådan et igennem, så tvivler jeg sgu på det, Madsen.

DanskPol sagde ...

Listen med boblere indeholder flere en de nævnte, og både Rudy og Mccain kan være i spil. Ingen af dem har dog alderen med sig, de har begge haft cancer og begge er ikke særlig mainstream i forhold de republikanske vælgere.