26.11.07

Senatet korteste møde i historien

Det amerikanske senat havde onsdag i sidste uge et af sine kortere møder, 22 sekunder tog mødet der havde til formål at sørge for at Præsident Bush ikke kan laver midlertidige udnævnelser af embedsfolk - som da han f.eks. udnævnte den kontroversielle FN-ambasasdør John Bolton. Der var intet på dagsordnen, men der er nogle regler om hvor lang tid der skal gå fra senatet går på ferie til at præsidenten kan udnævne folk uden senatets godkendelse. Ved at holde et møde nulstiller Demokraterne denne tidsgrænse og gør det umuligt for Bush at udpege kontroversielle kandidater der kan sidde perioden ud.

Det var den demokratiske senator James Webb for Virginia der havde fået æren, at åbne og lukke mødet foran det tomme senatskammer, der øvrige senatorer og kongresmedlemmer er nemlig hjemme og passe "kredsen" eller på kampagne i Iowa og New Hampshire. Derfor var valget faldet på James Webb, han bor nemlig tæt på - i en forstad til Washington i det nordlige Virginia - og i den forbindelse sagde han:

- Jeg vil hellere gøre det her end at tillade præsidenten at skøjte henover senatets godkendelsesproces. Dette er en manøvre for at beskytte forfatningen og den proces der er nedskrevet i forfatningen, sagde han.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej David, med din interesse for amerikansk politik in mente må et brætspil som det følgende da ramme lige ned i hjertekulen: http://www.spilf.dk/?p=233

Efter at have prøvet det én gang, er jeg meget positiv - og så skulle det, efter sigende, være meget historisk korrekt. Er baseret på en bog af samme navn...

Steffen Tiedemann Christensen sagde ...

Har du fået tilfredsstillet din interesse for den mondæne og kedelige danske politik for at vende tilbage til den gamle passion?

Garby sagde ...

@Steffen: Ja, nu må det være på tide at koncentere sig en lille smule om USA bare de næste to-tre måneder mens valgkampen står på.

Steffen Tiedemann Christensen sagde ...

Vi har også en bunke indlæg på Publius som skal til at sendes afsted, men det kræver research og sådan noget. Det er sørgeligt ;-)

Hører i øvrigt, at du kommer og holder foredrag om blogging på mit seminarhold på KU snart?

Garby sagde ...

Ja, jeg havde godt set at du var tilmeldt det kursus. Du lærer sikkert en hel masse nyt:-)

Jeg har talt med Jens om at det kunne være en mulighed at jeg kiggede forbi, men vi skal lige have fundet en endelig dato snart.