29.11.07

Jon Kyl ny republikansk indpisker

Senator Jon Kyl (R-Ariz.) træder dermed en plads frem i det republikanske hieraki når afløser Trent Lott, der som tidligere skrevet har valgt at træde tilbage, som minority whip. Den nuværende gruppeformand (Conference Chair) vinder posten helt uden modkandidater. Senator Lamar Alexander (R-Tenn.) der tabte et kampvalg om indpisker-posten til Trent Lott for et år siden med en enkelt stemme, valgte overraskende ikke at stille op igen, men ventes at overtage posten som gruppeformand.

Jon Kyl er 65 år gammel og har været senator siden 1995. Før det sad han otte år i Repræsentanternes Hus. Jon Kyl blev senest genvalgt i 2006 efter en af de dyreste valgkampe i Arizonas historie, da han slog Demokraten Jim Pedersen 53-43. De to kandidater brugte tilsammen over 30 millioner dollars på valgkampen fordelt på 15,5 millioner til Kyl og 14,7 millioner til Pederson.

Senatorerne Kay Bailey Hutchinson (Texas) og Richard Burr (North Carolina) er angiveligt også interessede i posten som gruppeformand. For førstnævntes vedkommende virker det en smule underligt for hun har tidligere indikeret at hun vil træde tilbage i 2008 eller 2009 for at stille op til guvernørposten i Texas - og hun bliver også hyppigt nævnt som en meget potentiel vicepræsidentkandidat.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

hej David

Vi kræver snart nogle flere indlæg på denne blog. Det der med Dansk Politik er et modefænomen, som snart går over, du må tilbage hertil.
Det er næsten umuligt at finde nogle interessante artikler om amerikansk politik på de få avissider, man lige kan nå at surfe som overspringshandling under eksamenslæsningnen.

Derfor: flere indlæg på amerikansk politik, så behøver man kun lave overspringshandlinger ét sted. (pas på, ellers så laver jeg et kampagnebagde og nogle print-selv-manualer i "homeparties" til fordel for flere indlæg på siden)