18.7.07

Overraskende nyt kongresmedlem fra Georgia

Vælgerne var tirsdag kaldt til stemmeurnerne i Georgias 10. kongresdistrikt for at finde en afløser for nyligt afdøde Charlie Norwood. De to topkandidater var begge Republikanere (og begge Republikanere af den mere konservative slags): State Senator Jim Whitehead og Paul Broun Jr. der er læge.

Det var ventet at Jim Whitehead, der havde støtte fra de Republikanske partiledere, ville cruise til en sejr overfor Poul Broun som han havde slået med 23 % ved primærvalget i slutningen af april. Men han havde gjort regning uden vært og Broun valgte at lave en appel til demokratiske vælgere om at han ville være mere uafhængig end "partiets mand" Whitehead og det gav pote.

Vælgerne i Clarke County (hvor byen Athens som er mest kendt for at være rockbandet REMs hjemby ligger i) - den eneste demokratiske bastion i det konservative 10. distrikt - stemte overvældende på Broun der dermed vandt med 394 stemmer. Mere end 46000 vælgere stemte og derfor er der nu automatisk blevet igangsat en fintælling. (Athens er også Paul Brouns hjemby og det har nok også hjulpet ham en smule med det gode resultat der).

Ingen kommentarer: