28.2.06

John McCain slår Hillary Clinton i en meningsmåling

Cook Political har sputgt 1000 vælgere, bredt fordelt i hele landet, om bl.a. hvem de vil stemme på hvis valget står mellem senator John McCain (Ariz.) og senator Hillary Clinton (D-N.Y.) og som også tidligere målinger har vist har den aldrende krigshelt fra Arizona en føring, som må betegnes som ganske overbevisende: 47% mod 37%.

Hillary Rodham Clinton, John Sydney McCain og Joseph Isadore Lieberman på besøg i Ukraine, hvilket forklarer d'herres orange halstørklæder.

Hvis man læser målingen igennem kan man se at blandt de adspurgte opfatter 31% sig selv som republikanere, 32% som uafhængige og 34% som demokrater.

Blandt de demokratiske vælgere er der dødt løb mellem dem der mener at det er et problem at Clinton ikke kan vinde valget og dem der mener at hun kan, men 44% af demokraterne ønsker hende som deres kandidat, 16 % vil have John Edwards (NC), 14% vil have John Kerry (Mass.), 12% ønsker en helt fjerde og 14% er ikke sikre/ved ikke.

Hos de republikanske vælgere er der dødt løb mellem John McCain og Rudy Giuliani der hver får 30% mens den tidligere Speaker Newt Gingrich (Georgia) får 11%, 12% vil have en anden og 16% ikke sikre/ved ikke.

Der er naturligvis rigtig lang tid til primærvalgene, men det er rigtig dårlige tal for Demokraterne for som jeg læser dem betyder det at den republikanske afløser, uanset hvem det nu skulle blive, ikke ser ud til at blive ramt af en negativ George W. Bush-effekt der endnu en gang scorer nærmest historisk lave meningsmålinger. CBS News har en meningsmåling der viser at præsidentens approval rating er faldet til 34%, mens Cook har en der viser 40%.

4 kommentarer:

Henrik Hansen sagde ...

Newt Gingrich !!!.
Den store mand fra midtvejsvalget 1994. Jeg kan holde lange foredrag om hvorfor det valg var så vigtig. Jeg lader være.
Men jeg troet da han var glemt
Han er fra Wyoming ikke ? ( Ligesom Cheney)

DanskPol sagde ...

Nej han er fra Georgia og på trods af at han måtte gå af for at afværge at blive fanget i en pinlig sexskandale er han stadigvæk en stjerne hos mange aktive republikanske vælgere og partiaktivister, ikke mindst for præstationen i 1994 da han stod i spidsen for at vinde Repræsentanternes Hus efter 30-40 års demokratisk styre.

DanskPol sagde ...

Apropos midtvejsvalget i 1994 så havde Uffe en meget plausibel teori om at den store udskiftning det år skyldtes at 1992 havde været det sidste år hvor kongresmedlemmer havde mulighed for at overføre penge fra deres kampagnekonto til deres bankkonto - den såkaldte Golden Parachute - hvilket en meget stor del benyttede sig af og det medførte at der i 1994 var et ualmindeligt højt antal freshmen som traditionelt er nemmere at udskifte fordi de ikke er så kendte hos vælgerne.
Men hvis du har en bedre teori eller analyse vil jeg meget gerne høre den...

Anonym sagde ...

Altid rart at blive citeret, specielt på garby.dk. Henviser i den forbindelse til:

http://www.tnr.com/doc.mhtml?i=w051114&s=baer111405

og

http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._House_election,_1994

husk i den forbindelse på, at demokraterne faktisk tabte 9 sæder i huset i 1992 - Bill Clintons år - og 16 "freshmen" sæder i 1994.

@ Garby
Jeg ved, at du har McCain på hjernen. Dog er min vurdering, at du er alt for tidligt ude. Jeg anser det som bekendt som langtfra sikkert at han er GOPs kandidat i 08. Man skal huske på, at han i øjeblikket rider på en bølge af medvind og ikke har haft rigtigt modspil fra hans fellow republicans. Det er trods alt manden, der har stemt imod Bush's skattelettelser, trængt præsidenten op i en krog på torturspørgsmålet og gået imod sit eget parti i en række andre tilfælde. The primaries will destroy him. Dog enig med dig i, at prøveafstemningen i southern republican leadership conference
bliver vigtig.

Desuden er det alt for tidligt, at lave seriøse målinger på udfaldet af 08. Husk på, at Bush var 20 point foran Gore et halvt år før valget i 00, og det blev som bekendt ganske lige.