30.8.06

Inouye dropper Lieberman

Efter i første omgang at have stået skulder ved skulder med Senator Joe Lieberman (D-CT) har hans kollega Senator Daniel Inouye (D-HI) valgt at droppe ham til fordel for partiets kandidat Ned Lamont. Det er en kritisk støtte fordi den 81-årige krigsveteran (WWII) fra Hawaii er en af partiets forsvarspolitiske høge og dermed åbner han op for at det er okay at være moderat og samtidg støtte Lamont. Det er dårlige nyheder for Lieberman (Gode nyheder og Lieberman høres sjældnere og sjældnere).

- Jeg fortalte nogle af mine venner at efter han (Lieberman, red.) gav den tale hvor han sagde at "Partiet ikke er det parti han kendte" vil han ikke få min støtte," sagde Inouye til Honolulu Advertiser.

Listen af demokratiske senatorer der stadigvæk holder på Onkel Joe er Ken Salazar (Colo.), Mark Pryor (Ark.) og Ben Nelson (Neb.). Til gengæld får Joe Lieberman fuld opbakning af den republikanske gruppe, men det er spørgsmålet hvor meget det kan bruges til noget. Republikanerne er ikke ligefrem det mest foretrukne parti i Connecticut.

På billedet er det Senator Inouye der her af Præsident Bill Clinton modtager en "Medal of Honor" for sin indsats med 442nd Regimental Combat Team under 2. verdenskrig.
Hvis man ser efter kan man se at Inouye mangler sin højre arm, som han mistede under krigen. Læs hvordan her.

Historietime
Sit dawn, class!

442nd bestod af amerikanere med japanske rødder og de kæmpede hårdt i både Nordafrika, Italien (ved Monte Cassino og Anzio for folk der ser Discovery), Frankrig og Tyskland. En anden tidligere Senator fra Hawaii, Spark Matsunaga, var også tilnyttet 442. regiment.
Heltene i det 442. regiment modtog tilsammen næsten 18.000 medaljer for deres indsats (fra Wikipedia):

Regimentet eksisterer stadigvæk den dag i dag, og blev i 2004 sendt til Irak.

Afslutningen på Plame-gate, Rove går fri

På Punditokraterne har de en længere udredning om afslutningen på Plame-gate, altså den sag om en CIA-agents hvis identitet som undercover agent efter sigende skulle være blevet afsløret af absolutte topfolk i Det Hvide Hus (måske endda efter ordre fra Præsident Bush) som hævn for at hendes mand, ambassadør Joe Wilson, havde udtalt sig negativt om den forestående invasion af en sandørken fyldt med sindsyge tosser.

Det viser sig åbenbart at kilden til afsløringen af Plames identitet var viceudenrigsminister Richard Armitage, der selv var modstander, eller i hvert fald meget lunken tilhænger, af krigen mod Saddam. Dermed går både Præsident Bush, hans toprådgiver Karl Rove og ikke mindst den efterhånden verdensberømte "Scooter" Libby fri.

Det er der sikkert nogen der vil begræde, jeg synes bare det er ærgeligt at der ikke kommer en opfølger til den fremragende film "Alle Præsidentens Mænd" hvor man endnu engang kunne følge unge journalisters forsøg på at afsløre et coverup i Det Hvide Hus. Måske sker det allerede under den næste præsident - stay tuned!

29.8.06

Post 400 - Nu med Conrad

Jeg har seriøst brug for en kæreste eller en fornuftig hobby. Det her er nu indlæg nummer 400.

Her er et billede af Senator Kent Conrad (D-ND) der meget sjældent bliver nævnt på denne blog. Jeg undskylder naturligvis til alle de mange Conrad-supportere der læser denne blog - Undskyld! Her er et lille plaster på såret:

Kent Conrad, her sammen med sit vigtigste værktøj: Store boards med farvestrålende grafer på. Et element som også burde indføres i Folketinget som vil gøre de økonomiske debatter i tinget mere tilgængelige for seerne, seerne som jo må være enten dumme, syge eller mærkelige sidsen de har tid til at se fjernsyn midt på dagen...

Note: Kent Conrad er den eneste der har haft to forskellige pladser i senatet den samme dag. Fra Wikipedia:

-In the 1986 election, Conrad defeated the Republican incumbent, Mark Andrews. During the campaign, Conrad pledged that he would not run for re-election if the Federal budget deficit had not fallen by the end of his term. By 1992 it became obvious that this would not be the case, and although polls showed that the electors would have welcomed him going back on his pledge, Conrad considered his promise binding and did not run for re-election. Dorgan won the Democratic primary election.

Conrad got an unusual opportunity to remain in the Senate when the other North Dakota senator, long-serving Dem-NPLer Quentin N. Burdick, died on September 8, 1992. Burdick's widow, Jocelyn Birch Burdick, was appointed to that seat temporarily, but a special election was needed to fill the rest of the term. As this was not running for re-election, Conrad ran for and secured the Democratic-NPL nomination. He won the election and was sworn in December 5, 1992, resigning his other seat the same day. (The first seat was then filled by Dorgan, who was appointed by the governor to fill the seat for the brief interim until he would have been sworn in under normal circumstances.)

28.8.06

Republikanere genindfører værnepligten

Værnepligten i Amerika blev officielt afskaffet i 1973 mens modstanden mod Vietnam-krigen var på sit højeste. Nu genindfører Republikanerne værnepligten til en endnu mere upopulær krig - nej, det er ikke Irak. Den republikanske partiledelse har tvangsudskrevet samtlige kampagnemedarbejdere øst for Mississippi-floden til 72 timers tjeneste for Senator Lincoln Chafee (R-R.I.) i den kommende uge op til primærvalget i USAs mindste stat.

Jeg har tidligere beskæftigede mig med det republikanske primærvalg i Rhode Island, der meget kort består i at den moderate Chafee er hårdt presset af den konservative borgmester Stephen Laffey og det pres er ikke blevet mindre af at Chafee efter sigende har fået klø i de debatter som de to har haft.

At blive udskrevet til at kæmpe Chafees krig må for mange republikanske partiaktivister føles meget ... mærkeligt og jeg tror mange af dem bliver nødt til at tænke på ting som mortgage, college tuition fee og gasoline prices mens de prøver at samle support for Chafee. Lincoln Chafee går nemlig, i modsætning til Borgmester Laffey, mere eller mindre ind for alt det som mange af dem bekæmper til dagligt når de prøver at slå demokraterne.

Der er endnu ingen billeder af republikanske partiaktivister der brænder deres draft notices, men de fleste regner med at epidemier, trafikpropper og lignende vil få flere af de indkaldte partisoldater til at misse deres fly til The Ocean State.

Blog: Nu med Bruce

Mulighed for en demokratisk sejr i Idaho

En demokratisk advokat og forretningsmand står med gode muligheder for at blive valgt til kongressen fra en af de rødeste, mest konservative stater - nemlig Idaho.

Idaho er den lille næsten trekantede stat der ligger mellem Washington og Montana helt oppe i USAs nordvestlige hjørne. Staten har knap 1,3 million indbyggere, over 90 % af befolkningen er hvide, de bor i små byer og knap 15 % af dem er mormoner, nemlig den demografiske sammensætning der udgør de absolut hardcore republikanske kernevælgere, 68 % stemte på Bush i 2004, republikansk guvernør, kun republikanske kongresmedlemmer osv.

Jeg tror ikke det er helt tilfældigt at Idaho her er highlighted med Republikanernes røde farve.

Idaho har to medlemmer af den amerikanske kongres, de to republikanere C.L. "Butch" Otter i det 1. distrikt og Michael Simpson i det andet. Den første, Butch Otter, stiller op til guvernør og derfor har Republikanerne været ude i et primærvalg for at finde en afløser. Vinderen blev Bill Sali, lokalt medlem af delstatsparlamentet, og han er grunden til at Idaho måske sender en demokrat i kongressen.

Bill Sali er nemlig - lad os kalde det kontroversiel. Den lokale Speaker of the House, Bruce Newcomb sagde i april om Sali: "That idiot is just an absolute idiot. He doesn’t have one ounce of empathy in his whole fricking body. And you can put that in the paper.". Kongresmedlem Mike Simpson er heller ikke en af Salis bedste venner. Da Simpson var Speaker truede han engang Sali med at han ville smide ham ud af et vindue fordi han var imod noget lovgivning. Læs hvad andre har sagt om Sali her.

På den anden side står så Larry Grant en demokratisk kandidat med gode kvalifikationer, en lokal knægt, søn af en jernbanearbejder, de endte som toprådgiver i statens og distriktets største virksomhed Micron (IT-branchen som er en vækstindustri i den lille bjergstat). Hadet mod Sali har fået prominente republikanere til at danne en Republicans for Grant-forening og mange republikanske politikere har valgt ikke at endorse Sali.

Det første distrikt dækker den vestlige del af staten, fra grænsen til Nevada i syd til den canadiske grænse i nord. Distriktet har oplevet en stor tilflytning af folk med latinamerikansk baggrund og det er alt andet lige en fordel for den demokratiske kandidat.

P.S. Hvis Idaho sender en demokrat i kongressen vil jeg gerne vædde fortæringen af et aldrende stykke hovedbeklædning på at USAs næste Speaker of the House bliver en demokrat.

Mere konkurrence! Blogger i krise.

Det er kun nogle uger siden at jeg opdagede Ronnies blog american-politics-daily, men i aften får jeg så en mail fra den unge stud.scient.pol. Steffen der vil gøre opmærksom på sit, efter min mening meget ambitiøse og meget velskrevne, blogprojekt publius.dk som virkelig går i substansen med politikken "over there". Artiklerne er ganske lange og meget interessante.

De to præsenterer sig selv på følgende måde:
"Guan Yang, stud.polit. Har overværet en procedure ved Højesteret og adskillige timers debat i Senatet og Repræsentanternes Hus uden at falde i søvn.

Steffen Tiedemann Christensen, stud.scient.pol. Ville ganske givet være faldet i søvn og får alle sine nyheder om verden, og især fra USA, fra The Daily Show."

Jeg synes det er superfedt at der kommer flere og flere til der interesserer sig for amerikansk politik og det betyder jo at jeg bliver nødt til at højne niveauet - både hvad angår aktiviteten og ikke mindst hvad angår kvaliteten af det jeg skrive. De kloge siger det der konkurrence er godt men det giver bare mig angst. Jeg får helt ondt i maven... Jeg kan ikke klare det... Jeg får skriveblokade...AHHHH! Måske skulle jeg bare gå i byen?

Tidligere forsvarsminister udgiver spionroman

- Michael Patrick Santini, en tidligere senator, forlader sit job på Wall Street for at lede Pentagon da forsvarsministeren bliver snigmyrdet. Der opdager han at USA er under angreb af en stille, ondsindet styrke - nogle fast besluttet på at drive USA væk fra sine allierede og underminere landets position som en global supermagt. Er det vrede militante? Fanatiske Al-Qaida? Russiske mafiabander? Det er der ingen der ved. USA er kun timer fra krig. Med hjælp fra en smuk Mossad-agent må Santini afsløre truslen ... inden bedrag og ødelæggelse vil kræve millioner af dødsfald for millioner af mennesker i en skræmmende global krig.

Ovenstående er plottet i en ny roman Dragon Fire skrevet af en der ved hvad han skriver om. Forfatteren er ingen ringere end den tidligere amerikanske forsvarsminister William Cohen (fire år fra 1997-2001).


Om bogen siger en af Cohens tidligere arbejdsgivere, Præsident Bill Clinton:
- This is a great read from a man who knows a thing or two about national security. As Secretary of Defense, Bill Cohen helped lead our military into the twenty-first century. Now he's drawn upon his extensive experience to write a gripping tale of excitement and intrigue.”.

En der muligvis kunne blive en fremtidig arbejdsgiver for Cohen er hans tidligere kollega John McCain, han siger følgende om bogen:
- A riveting thriller played out on a world stage for the highest stakes imaginable…. Dragon Fire forcefully engages us with spellbinding personal and professional intrigue set within a framework of international power politics that feels as authentic as it is exhilarating.

William Cohen var tidligere på måneden gæst på The Daily Show og det er som sædvanelig en fornøjelig affære. Se klippet her.

Det er ikke første gang at Cohen skriver fiktion. I 1985 skrev han sammen med den demokratiske senator Gary Hart (Colo.) spionthrilleren The Double Man og han har også skrevet digte. Det sidste fik Michael Moore til at dedikere et afsnit af "The Awful Truth" til at jagte Cohen og spørge om det ikke gjorde det umuligt for Cohen at lede forsvarsministeriet fordi han var en "wimp".

27.8.06

Ekspert: Magtskifte i Kongressen

Stuart Rothenberg, en af USAs mere respekterede analytiker, forudser at Demokraterne vil vinde mellem 15 og 20 sæder i kongressen og dermed er der mulighed for et magtskifte. Han skriver,
- Our latest race-by-race review of Congressional districts around the country convinces us that a Democratic wave is building and that the party is poised to take control of the House of Representatives in the fall. The only question now is the size of the November wave.

Et af de steder hvor demokraterne har satset mange penge er hos kongresmedlem Leonard Boswell i Iowas 3. kongresdistrikt. Den seneste melding er at DCCC (D-Triple C), den demokratiske kampagneorganisation, trækker pengene ud fordi man regner med at Boswell sagtens kan klare det selv og derfor kan man bruge pengene bedre andre steder.

25.8.06

Milwaukee er USAs mest fordrukne by

Milwaukee, Wisconsin. Engang hjemsted for fire af USAs største bryggerier, byens baseballhold hedder "bryggerne" og byens indbyggere er det mest fordrukne i de 35 største byområder i Amerika foran traditionelle festbyer som Las Vegas, New Orleans og Miami. Det skriver MSNBC.

Nummer to på listen er Minneapolis-St.Paul i Minnesota. Og der er naturligvis forklaringen, både Wisconsin og Minnesota er begge befolkede med skandinaviske og tyske immigranter, spritstive svenskere (!), nordmænd, danskere og tyskere der har taget deres hjemlands tradition for en lille en med sig.

De superrige betaler også skat

Ifølge CBO, Kongressens Budgetkontor, tjener den rigeste 1 % af skatteyderne, 14 % af den samlede indkomst i USA, men betaler samtidig hvad der svarer til 35 % af alt indkomstskat. Til sammenligning tjener de 60 % med den laveste indkomst 28 % af den samlede indkomst, men bidrager kun med een sølle procent til den samlede mængde indkomstskat.

Jeg ved ikke hvad det tilsvarende tal er i Danmark og jeg er overbevist om at Socialdemokraternes skatteordfører ikke spørger ministeren om det lige med det samme.

Fra Dean til McCain

Følgende kan man kalde en endorsement. Nicco Mele der i 2004 arbejdede for Howard Dean er i de sidste dage blevet kædet sammen med Senator John McCains (R-AZ) kampagne i 2008. Mele var manden bag Deans meget succesfulde internetstrategi og det bliver betegnet som lidt af et boost til McCains kampagne (John McCain er dog ikke helt ukendt med internettet. I 2000 blev han den første kandidat der fik mere end en million dollaser online. Når men Nicco Mele har på sin hjemmeside www.nicco.org skrevet følgende:

"A lot of people are asking me about John McCain. When I worked for Common Cause, I worked on the McCain-Feingold bill and worked closely with Sen. John McCain’s office. After Sen. McCain lost the Republican primary in 2000, I traveled with him as part of a group of campaign finance reform staffers as we criss-crossed the country working to secure support for the McCain-Feingold bill. I have long admired Sen. McCain’s work on campaign finance reform and his independent streak. If Sen. McCain runs for president, he’s got my support.

EchoDitto, the company that I co-founded and am CEO of, has not in the past, does not now, and will not in the future do any work for Sen. McCain in any way.

Right now, I’m involved in many projects that have nothing to do with presidential politics. While I currently don’t know what role I’d like to have in 2008, if Sen. McCain runs I hope to be helpful. This is a personal decision for me based on my own first-hand experience. I like Sen. McCain - I think he should be president!"

John McCain (rødt slips) sammen med Præsident Ronald Reagan.

EB: Kah-lee-fornians trætte af Governator

I dagens udgave af Ekstra Bladet kan man læse følgende: "Arnold Schwarzenegger har endnu ikke meddelt, hvorvidt han genopstiller til guvernørjobbet i Californien ved valget i november. Måske fordi han overvejer om han rent faktisk står til en smerteligt nederlag.

Der har været deadline for opstilling til i hvert fald kongressen og demokraterne har allerede haft deres primærvalg. Jeg er rimelig sikker på at Arnold også har underskrevet papirerne og betalt pengene for at få lov til at stille op til en anden periode.

Ekstra Bladet fortsætter: "I hvert fald har hans popularitet blandt borgerne i staten nu nået ny bundrekord. Mere end hver anden mener, at Schwarzenegger ikke gør sit arbejde godt nok. Et ganske drastisk tal, da det for et år siden kun var hver fjerde, der havde den opfattelse.

- Schwarzenegger er i frit fald og ved at brænde ud, fordi vælgerne nu ser ham som endnu en politiker og fordi befolkningen i bund og grund bare vil have en ledelse, der leverer varen, forklarer Tim Hodson, der er leder af Center for Californiske Studier ved California State University."

Arnolds modstander er Californiens finansminister Phil Angelides, den senste meningsmåling fra Rasmussen Reports (der er knap to måneder gammel) viser er der er praktisk talt dødt løb mellem de to kandidater.

23.8.06

Og derfor får de heller ikke penge i år!

I Politiken læser jeg: "Israel angreb bevidst civile mål i Libanon under krigen mod Hizbollah-militsen, og gjort sig skyldig i krigsforbrydelser."

Nå da da tænker man så og tror man skal til at overveje sin pro-israelske synspunkter men så læser man heldigvis, "lyder konklusionen i en rapport fra Amnesty International."

Og så kan man jo ånde lettet op for Amnesty hader USA og Israel og den frie verden og hvis det stod til de knaldhætter var Churchill og Roosevelt blevet anklaget for krigsforbrydelser for Dresden. Bill Clinton, Madeleine Allbright og Wesley Clark havde siddet i Haag ved siden af Milosevic for Kosovo og samtlige israelske premiereministre skulle dømmes for at beordre palæstinensiske terrorister dræbt.

Og derfor får Amnesty heller ikke penge i år.

Spencer: Hillary er "Soft on Terrorism"

Hillary Clinton hjælper terroristerne. Det mener borgmesteren i Yonkers, NY, John Spencer (R). Han er en af to kandidater der forsøger at blive opstillet mod den populære demokratiske senator og i hans seneste reklame er der både billeder af Osama Bin Laden og Hillary Clinton - så vi er sikre på at forstå budskabet. Men der er naturligvis også brug for et ret hårdt angreb når man er nede med 30-40 % i meningsmålingerne.

Se reklamen: "I won't play politics with our security".

En anelse usmageligt efter min smag, men jeg er jo også lidt ømskindet.

"All inn" på Lamont

Hvis senatsvalget mellem Lieberman, Lamont og republikanerne hvis navn jeg ikke overskuer at stave til var et pokerspil så ville jeg nok overveje at gå "all inn" med den demokratiske kandidat Ned Lamont. Det er ikke fordi at jeg tror at han nogensinde vil komme i nærheden af at blive en lige så god senator eller at han kommer til at få en profil som Lieberman.

Men fordi at Ned Lamont er dette valgs svar på "Pocket Rockets" eller "American Airlines", To esser i baghånden.
Han kan ikke stoppes og han vil bare få mere og mere momentum mens Liebermans tid lige så langsomt vil rinde ud. Det kan man så begræde, beklage eller fryde sig over, men faktum er at det sker og det var her du læste det først. Shalom Joe.

"Please give a warm welcome to the next senator from the great state of Connecticut - NED LAMONT!"

Hvad har så fået mig til at afskrive Joe Lieberman. En meningsmåling fra American Research Group der giver Lieberman 44 %, Lamont 42 % og ligegyldig GOP-kandidat 3 %. Det er et fald på 8 % til Lieberman - på en uge!, mens Lamont stiger en enkelt og ligegyldig GOP-kandidat går 25 % tilbage (fra 4 til 3!).

Måling: Krigen i Irak og Krigen mod Terror ikke det samme

Ifølge Berlingske Tidende, Ritzau og New York Times ser amerikanerne i følge en meningsmåling ingen sammenhæng mellem krigen i Irak og kampen mod den internationale terrorisme.

"51 procent af de adspurgte siger, at kampene i Irak ikke har noget at gøre med Bush-regeringens krig mod international terrorisme.

Målingen er ikke behagelig læsning for USA's præsident George W. Bush, der fra Irakkrigens begyndelse har insisteret på, at netop disse spørgsmål hænger uløseligt sammen."

Jeg vil gerne sætte spørgsmålstegn ved hvor ubehagelig en læsning det er for præsidentens rådgivere (jeg tror ikke Bush læser New York Times). Jeg tror de fleste er klar over at slaget om den offentlige opinion er ved at være tabt og at præsidenten mere eller mindre er "lame duck".
Staben kan i stedet begynde at koncentrere sig om vigtige ting så som hvor hans bibliotek skal ligge, hvem der skal ghoste hans erindringer og hvem han skal benåde når han træder tilbage. Målingen og den generelle stemning omkring krigen tror jeg ikke ændrer på noget. Bush har sagt at man bliver i Irak, i hvert fald i hans periode ud og det bliver op til hans efterfølger at finde ud af hvad han (eller hun) vil gøre ved problemet.

Omvendt er det en meget positiv for demokraterne der stiller op til årets kongresvalg, mange af dem har gjort Irak-krigen til et centralt emne i deres valgkamp. For mange af de demokratiske kandidater der stiller op i mere konservative distrikter er det ikke så direkte, men man mere en antyder at de lokale republikanske kongresmedlemmer er for tæt knyttet til Bush og kongressens ledere og derfor vil mange gå til valg på at de er en "independent voice".

Seneste update fra Alaska

Det ser ud som om at guvernør Frank Murkowskis nederlag bliver større end forventet og at Alaska næste guvernør højst sandsynligt bliver Sarah Palin.

Governor : Democrat

Eric Croft9,61625.6%
Tony Knowles27,49973.1%
Bruce Lemke5041.3%

294 precincts out of 439 reporting

Governor : Republican

John Binkley24,37929.6%
Jerry Heikes1920.2%
Merica Hiatcu1670.2%
* Frank Murkowski15,64719.0%
Sarah Palin42,03351.0%

294 precincts out of 439 reporting

Hillary og pengene

22.8.06

Ryd forsiden: Hillary vil være præsident!

Det sker ind i mellem at man må tage sig til hovedet når "nyheder" om amerikansk politik når de etablerede danske medier. F.eks. er gårsdagens historie på Børsen Online at "meget tyder på, at den tidligere førstedame, Hillary Rodham Clinton, er godt i gang med at forberede sig på en heftig valgkamp om præsidentposten i USA i 2008.".

Børsen har tilfældigt fundet ud af det ved at læse Time Magazine, men sandheden er jo at Hilllary siden november 2004 har været frontrunner, storfavorit og meget fokuseret på præsidentvalget i 2008.
Hun har i den periode omgivet sig med konservative republikanske kolleger i senatet for at kunne appelere bredere ved valget (hvilket måske kan være at sælge skindet før bjørnen er skudt). Fundraiset millioner til sig selv og til demokratiske kandidater i hele landet og hun har på intet tidspunkt afvist tanken om at stille op, men blot sagt igen og igen at hendes førsteprioritet var at blive genvalgt som senator for The Empire State, en opgave som tidligere kunne være blevet umulig hvis Rudy Giuliani (R-NYC) havde valgt at stille op imod hende. I stedet for USAs borgmester får hun en nobody som hun tværer.

Børsen Online skriver yderligere "Ikke færre end 32 fuldtidsansatte tæller Hillarys kampagnestab, og hertil kan lægges yderligere en par håndfulde medarbejde, der arbejder i tilknytning til hendes job som senator.

Ydermere råder hun over 13 konsulenter, der bl.a. arbejder på at skabe en national postordrekampagne. Det er dét, Time Magazine tager som et klart tegn på, at Hillary Clinton går efter at blive præsident ved valget om godt to år."

Okay! Men for at skåne de velinformerede læsere af denne blog om mere "yesterdays news" kan jeg i stedet fortælle at kampen om at afløse Hillary allerede så småt er ved at begynde. Hvis Hillary bliver valgt bliver det New Yorks næste guvernør, og med mindre force majoure spiller ind, hedder han Elliot Spitzer. New York Magazine kan berette at Spitzer allerede har fået adskillige donationer til sin i forvejen svulmende pengekasse med 37 mio. $ fra adskillige håbefulde kongresmedlemmer. Blandt dem der er på tale er (i rækkefølge efter distriktsnummer):

Gregory Meeks, 52-årig african-american, fra 6. distrikt
Joseph Crowley, 44-årig irish-catholic fra 7. distrikt
Jerrold Nadler, 59-årig jøde fra 8. distrikt
Anthony Weiner, 41-årig jøde, fra 9. distrikt
Carolyn Maloney, 58-årig presbyterian (dvs. hvid) fra 14. distrikt

Kongresmedlem Anthony Weiner, der er Chuck Schumers protegé er min personlige favorit. Han forsøgte at blive borgmesterkandidat i 2005 og kørte en meget fin kampagne. Umiddelbart ville det være oplagt for Spitzer at vælge enten Weiner eller Nadler, men på den anden side er det måske uholdbart hvis begge af statens senatorer er jøder.

Primærvalg i tre ”red states”.

I dag er der primærvalg i de tre stater Alaska, Oklahoma og Wyoming. Tre stater som er blandt de mest konservative i nationen. Mest interessant bliver det i Alaska hvor guvernør Frank Murkowski (R-AK) er mere eller mindre sikker på nederlag i kampen om at blive genopstillet. Murkowski har været i defensiven i omkring 3 et halvt år siden han som en af sine første beslutninger valgte han at udpege State Rep. Lisa Murkowski (R-AK) til at efterfølge ham som senator.
Desuden har der været en sag hvor guvernøren valgte at købe et privatfly på statens regning, i en tid hvor staten fattes penge, og hvor al sund fornuft sagde at det ville være billigere at flyve rutefly.

Guvernør Murkowski to modkandidater er borgmester Sarah Palin, 42, fra den lille by Wasilla (knap 8000 indbyggere) og forretningsmanden John Binkley, 53, fra Fairbanks. Sarah Palin er umiddelbar favorit og hvis hun vinder, og efterfølgende slår den demokratiske kandidat Tony Knowles, en tidligere guvernør, vil hun blive den første kvindelige guvernør i The Frontier States historie.

I Oklahoma er der to hængepartier fra sidste måneds primærvalg, hvor man skal have afgjort den spændende duel om begge partiers viceguvernørkandidat og republikansk nominerede i det femte kongresdistrikt. Storfavorit til et sæde i kongressen er den nuværende viceguvernør Mary Fallin (R), der siden første runde er blevet endorsed af alle fire af hendes modkandidater. Hendes modkandidat er den (endnu mere) konservative borgmester Mick Cornett fra Oklahoma City.

I valget om hvem der skal have statens næsthøjeste embede skal GOP-vælgerne enten stemme på Speaker Todd Hiett, 39, en meget mulig ”coming man” i partiet og statssenator Scott Pruit, 38. Hiett vandt første runde med 43 % mod Pruits 34 %, så der er 23 % at kæmpe om.
Demokraterne vælger mellem state minority leader Jari Askins, 53, og en advokat der tidligere var staffer for Sen. David Boren (D-OK) i Washington D.C..

I Wyoming er der ikke meget spænding, men mere en slags politisk stoledans hvor en række af statens politikere (Secretary of State, State Auditor og State Treasurerer) er term limited og derfor søger hinandens job.

Farligt affald

Fra avisen The Hill:

NB! Dette skal ikke ses som et udtryk for at denne blog støtter Ned Lamont! Men det er en sjov tegning.

21.8.06

Politikere møder vælgere på nettet

Nymodens IT: "De amerikanske politikere har fået øjnene op for sider som Myspace." Det skriver IT-avisen ComOn.

"Den demokratiske kandidat til guvernørvalget i Californien, Phil Angelides fik
sig en overraskelse, da hans datter fortalte ham, at han havde fået sin egen
side på Myspace. I stedet for lukke ned for den uofficielle side, har Angelides
kampagnefolk taget siden under sine vinger, og de betragter den i dag som en
vigtig del af kampagnen."
skriver ComOn.

"Myspace er med raketfart blevet den næstmest besøgte side i USA. Her kan mere end 100 millioner registrerede brugere dele billeder, video og budskaber. Omkring 80 procent af de registrerede brugere er gamle nok til at stemme, og derfor overvejer Myspace at lave en sektion på siden kun til politikere."

Vi ser frem til at Henrik Sass Larsen (S-Køge) opretter en profil på Arto.

MN: Kennedy prøver med humor

Minnesota: Den republikanske senatskandidat, Kongresmedlem Mark Kennedy (R-MN), 51, er i de to seneste meningsmålinger næsten 20 % efter sin demokratiske modkandidat Amy Klobuchar. Det skal der jo rådes bod på inden valget om mindre end 80 dage, så nu prøver kampagnen med lidt humor i denne TV-reklame.

Se reklamen "About Mark ".


Mark Kennedy er ikke direkte relateret til kongresmedlemmerne og senatorerne Ted, John, Bobby eller Patrick Kennedy.

20.8.06

Ikke siden Nixon

Det kan godt være at tilhængere af krigen i Irak (mig selv inklusiv) ikke vil indrømme at det efterhånden ligner Vietnam, men det amerikanske politiske landskab er efterhånden meget lig hvad det var dengang Richard Nixon var præsident og fjenden ikke var Al Qaida men Viet Cong.
I 1970 stillede republikanerne i New York Sen. Charles Goodell (R-NY) op til genvalg. Goodell var blevet udpeget af guvernør Nelson Rockefeller (R-NY) til efterfølge afdøde Sen. Robert Kennedy (D-NY) der var blevet myrdet af en palæstinensisk terrorist i 1968. Goodell var modstander af krigen i Vietnam.


Charles Goodell var legemeliggørelsen af begrebet "Den enes død...". I '59 blev han valgt til kongressen til afløse en afdød og i '68 afløste han Bobby Kennedy.


Men i New York stillede også en mand der hed James L. Buckley på for noget der hedder the Conservative Party of New York State og han var i modsætning til Goodell stadigvæk for engagementet i Vietnam.
Derfor valgte Det Hvide Hus at ikke at endorse Goodell, og vicepræsident Spiro Agnew var ude og campaigne med Buckley, der blev den første, og hidtil eneste, som the Conservative Party har fået valgt til senatet.

James Buckley fik en periode i senatet. I 1977 blev han afløst af demokraten Daniel Moynihan.

Det er nu 36 år siden og igen har Det Hvide Hus valgt at endorse en anden kandidat end den republikanske, nemlig Joe Lieberman i Connecticut frem for Alan Schlesinger.

New York Times skriver også at tidligere Speaker Newt Gingrich (R-GA) der stadigvæk overvejer om han skal stille op til præsidentvalget i 2008 også støtter Lieberman frem for Schlesinger fordi ”Det Republikanske Parti egen kandidat ikke har nogen mulighed for at vinde.” .

Sjov reklame

Normalt er det ikke humor der er mest af i politiske reklamer, men den republikanske kandidat til senatet i Michigan, Sheriffen i Oakland County Mike Bouchard, har faktisk lavet en som er ganske morsom. Se den på hans hjemmeside her.

http://www.bouchard06.com/TheDate.aspx

18.8.06

Fornuftige unge mennesker

På hjemmesiden minut.tk, hvis politiske udgangspunkt får Reagan til at virke som en pinko og Søren Krarup til at fremstå som en tvivlende kristen, kan man finde et udvalg af plakater med forskellige politiske budskaber. Opfindsomheden er stor og så har de unge mennesker fat i flere gode pointer. Her er et lille udvalg.



Og så siger De kloge at ungdommen er venstreorienteret.

Meningsmålinger en massé

Her er lige en round up på de seneste meningsmålinger til fem tætte senatsvalg.

Connecticut: Senator Joe Lieberman (I) 53 %, Ned Lamont (D) 41 % og Alan Schlesinger (R) 4 %. Fire procent i en meningsmåling er det laveste tal jeg nogensinde har set fra en republikansk kandidat i ”the general election”.
Der er ingen tvivl om at de republikanske vælgere i the Nutmeg State har hørt signalerne fra Det Hvide Hus om vigtigheden i at holde på Lieberman.

Michigan: Senator Debbie Stabenow (D) 49 %, Sheriff Mike Bouchard (R) 44 %.
Jeg tror ikke det bliver så tæt, men med udsigten til en republikansk bølge i den kriseramte industristat kan Stabenow komme i problemer.

Missouri: Senator Jim Talent (R) 47 %, State Auditor Claire McCaskill (D) 46 %. Meningsmålingerne viser at kønsforskellen hos vælgerne er næsten 20 %. Mænd favoriserer Talent med 60 – 40. Kvinderne er omvendt 60 – 40 på McCaskill.

New Jersey: Senator Bob Menendez (D) 42 %, State Senator Thomas Kean (R) 40 %.
Det bliver SÅ tæt. Med mindre en af kandidaterne kan ramme sin modstander virkelig hårdt eller at en af de to bliver ramt af en skandale tror jeg vi her bliver vidne til 2006 mest spændende race.

Pennsylvania: Senator Rick Santorum (R) 41 %, State Treasuer Bob Casey, Jr. (D) 47 %.
Casey er stadig favorit, men det bliver tættere end først antaget. Santorum er i det seneste år gået væsentligt frem i net approval rating, hele 24 %.

17.8.06

Kongen kommer til – Frederikshavn

Tidligere præsident Bill Clinton (D-AR) kommer til Danmark 29. september i år, nærmere bestemt til Frederikshavn hvor han skal optræde sammen med den tidligere våbeninspektør Hans Blix (som åbenbart ikke er blevet spist af en haj…) i Arena Nord. Det er man naturligvis begejstret for i det nordjyske hvor borgmester Erik Sørensen (S) til Nørre Usseldrup Dagblad udtaler: Det er fantastisk godt gået. Vi er blevet internationale, og som kommune er det ikke så dårligt, at der på referencelisten står, at vi har haft besøg af Bill Clinton.

Det er firmaet TopEvent der har sikrede sig manden som Mads Noesgaard (ham der i sin tid åbnede mine øjne for amerikansk politik) konsekvent omtaler som Elvis.

Bill Clinton sammen med Al Gore på "the Campaign Trail" i 1992.
Billetter til arrangementet koster 1.195 kroner (plus moms - som i dette skatteplagede land er 25 %) og så er det jo ikke 1200 kroner, men 1600. Men man kan også få mad med, men så skal man af med 2500. Om man for 10.000 $ til Hillarys kampagne i 2008 kan få en privat middag med Kongen vides ikke.

Demokrater angriber kursen i Irak

Det her er den seneste reklame for DSCC, Democratic Senatorial Campaign Committee, og den viser klart hvilket budskab og hvilken dagsorden som partiet vil forsøge sig med "come november".

DSCC-talmand Phil Singer siger i den sammenhæng, “Vælgerne der ønsker en ny retning i Irak vil ikke få det ved at stemme på republikanerne. GOP-kandidater har gjort det klart at de mener at Det Hvide Hus' irak-politik virker og at situationen i Irak forbedres, selv om realiteten viser noget andet.".

Reklamen kan ses her eller ved at klikke på overskriften.

Lobbyistfirmaer ansætter (igen) demokrater

Udsigten til at demokraterne kan vinde kontrollen med i hvert fald et af kongressen kamre har fået lobbyisterne på K Street i Washington til at headhunte adskillige indflydelsesrige demokrater. Det skriver Washington Post. I de seneste år har trenden jo været at ansætte tidligere staffers og kongresmedlemmer fra republikanerne, men lobbyisterne læser åbenbart også meningsmålinger og derfor leder virksomhederne med lys og lygte efter folk der har kontakter til de potentielle nye magthavere.

Det er udsigten til nye udvalgsformænd der har fået firmaer som bl.a. DLA Piper Rudnick Gray Cary LLP til at ansætte den tidligere guvernør i Michigan James Blanchard (D) som sin cheflobbyist, han afløser en republikaner, Cory Alexander, der har været chef for Mads Panny hos kongresmedlem Steny Hoyer (D-MD) er hentet til Fannie Mae, et firma i finanssektoren og også Mark Schuerman der har været stabschef for kongresmedlem Harold Ford er gået over i lobbyistbranchen (hvilket alle tres bankrådgivere sikkert er begejstrede for).

Stephanie Silverman fra Venn Strategies, et firma der har specialiseret sig i skattelovgivning, siger til Washington Post at ” Vi forventer at det politiske resultat i efteråret vil blive sådan at vi ville skulle arbejde mere sammen med Demokrater.”.

Selv et firma som Federalist Group, der tidligere kun har ansat republikanere har set hvad der er ved at ske. Federalist Group, der er et konsulentfirma for store virksomheder, har ansat det tidligere kongresmedlem Chris John (D-LA) til sin gruppe af medarbejdere der tæller en tidligere NRA-lobbyist, et medlem af Bush/Cheneys transition team og medarbejdere for både tidligere majority leadere Dick Armey (R-TX) og Trent Lott (R-MS).

Når hanen er ude...

Mens denne blog har befundet sig i hiatus har nye unge kræfter taget over. Den unge konservative Ronnie Dahl (der også befinder sig her på Øen, bare ude hos Henrik Zimino i Tårnby Kommune) har lavet en blog med navnet "American Politics Daily" som efte sigende er "dedikeret til min store passion amerikansk politik, alt om valgene, partierne, politikerne, meningsmålinger og de daglige politiske nyheder." hvor han planker historier fra politics1.com, politicalwire.com osv. (præcis som jeg gør her...). Det er bare rigtig fint.

Sådan ser Ronnie ud. Han kan godt li' amerikansk politik.

Men det er naturligvis rart at finde ligestillede der deler interessen for primærvalg, senatorer og kongresvalg i Indiana og APD er naturligvis røget på blogroll'en.

APD har dog flere fine nyskabelser, blandt andet "speech of the week" hvor de store taler (og Ahrnolds tale fra det republikanske konvent) bliver gengivet. Det er fint lige at kunne læse og høre f.eks. Barack Obamas " The Audacity of Hope" eller Lincolns "Gettysburg Adress" og mon ikke også Guvernør Mario Cuomos (D-NY) "A Tale of Two Cities" til konventet i 1984 finder vej til APD ellers kan man jo høre den her.

San Francisco, 16. juli 1984. Guvernør Mario Cuomo giver den største tale i amerikansk politisk historie.


"Ten days ago, President Reagan admitted that although some people in this country seemed to be doing well nowadays, others were unhappy, even worried, about themselves, their families, and their futures. The President said that he didn't understand that fear. He said, "Why, this country is a shining city on a hill."

"
Maybe, maybe, Mr. President, if you visited some more places; maybe if you went to Appalachia where some people still live in sheds; maybe if you went to Lackawanna where thousands of unemployed steel workers wonder why we subsidized foreign steel. Maybe -- Maybe, Mr. President, if you stopped in at a shelter in Chicago and spoke to the homeless there; maybe, Mr. President, if you asked a woman who had been denied the help she needed to feed her children because you said you needed the money for a tax break for a millionaire or for a missile we couldn't afford to use."

"
Ever since Franklin Roosevelt lifted himself from his wheelchair to lift this nation from its knees -- wagon train after wagon train -- to new frontiers of education, housing, peace; the whole family aboard, constantly reaching out to extend and enlarge that family; lifting them up into the wagon on the way; blacks and Hispanics, and people of every ethnic group, and native Americans -- all those struggling to build their families and claim some small share of America."

Diskussion: Er George W. Bush en "idiot"?

Skuespillere, rockstjerner og gymnasieelever har længe vidst det. Præsident George W. Bush (R-TX) er ikke den hurtigste knallert på havnen, men nu er diskussionen også kommet ind i de republikanske rækker (måske skulle De ha' taget den diskussion eller debat for seks år siden) og i programmet "Scarborough County" på MSNBC tager de nu debatten om Bushs intelligens.

Se klippet her.

Det er absolut ikke "liberal media bias". Joe Scarborough er tidligere republikansk kongresmedlem fra Florida og er blevet ansat med et formål at vinde seere fra Fox.

Her et par af de fantastiske citater som vil bliver husket for eftertiden (det er ikke ligefrem "I Have a Dream"):¨

- Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking of new ways to harm our country and our people. And neither to we; we must never stop thinking about how best to defend our country.

-
I know the human being and fish can coexist peacefully.

-
In my State of the—my State of the Union—my speech to the nation, whatever you want to call it.

16.8.06

NV: Primærvalg

I går, tirsdag, var der primærvalg i Nevada, en stat som af onde tunger bliver betegnet som en et-partistat der styres af spil, og der var rigtig mange kandidater og derfor blev stemmeprocenten også på godt 30 % af de registrede vælgere og det er rigtig godt. Valget er blevet udlagt som en sejr til yderfløjene i begge partier og derfor bliver det meget spændende i november hvem der løber med sejren.
Nevada er på grund af massiv tilflytning og indvandring blevet en stat som hælder mere og mere mod demokraterne, men som udgangspunkt er det en swing state og det kan gå begge veje.

Der er "fuld spilleplade" til november med både guvernørvalg (Guv. Kenny Guinn (R) er termlimited, senatet (Sen. John Ensign genopstiller) og der er et open seat i kongressen (Nevada 2nd der dækker godt 95 % af staten rent geografisk) efter at kongresmedlem Jim Gibbons (R) har valgt at trække sig for at stille op til guvernør .

Mest interesse er der om guvernørposten hvor demokraterne stille med minority leader i lstatssenatet Dina Titus (D-Las Vegas) der slog borgmester Jim Gibson (D-Henderson). Titus fik 53 % mod Gibsons 36 %. Titus, der er universitetsprofessor tilhører demokraternes venstrefløj mens Gibson er mere konservativ.

Dina Titus, her foran sin bærbare, har i sin tid som statssenator repræsenteret et område med en verdens mest berømte gader - the Las Vegas Strip.

Hos republikanerne vandt kongresmedlem Jim Gibbons med 48 % af stemmerne mod statssenator Bob Beers (29 %) og viceguvernør Lorraine Hunt (18 %). Han fejrede sejren med at sige at nu havde vælgerne et klart valg mellem en "Reagan-konservativ og en Kennedy -demokrat (det er nok ikke svært at forestille sig at han mente Ted Kennedy...)

Valget om at afløse Gibbons i det konservative 2. kongresdistrikt blev aftenens gyser. Secretary of State Dean Heller (R) slog delstatsparlamentsmedlemmet Sharron Angle (R) med blot 428 stemmer. Heller fik 24.781 stemmer (35,1 %) mod Angles 24.353 (34,5 %).
Dawn Gibbons, der er tidligere medlem af delstatsparlamentet og den bedre halvdel til det afgående kongresmedlem blev nummer tre med 25 % af stemmerne.
Sharron Angle havde modtaget næsten en million dollars for den konservative gruppe Club for Growth, der sidste tirsdag havde held til at banke et moderat kongresmedlem ud i Michigan, i Nevada gamblede man - og tabte.

Det kom ikke som nogen overraskelse at Senator John Ensign (R) blev genopstillet for republikanerne og han skal møde Jack Carter (D), søn af USA's bedste ekspræsident Jimmy Carter (D-GA).

Republikanerne gik, heldigvis for dem, glip af en potientiel dårlig historie hvor en nylig afdød kvinde kunne have vundet et kandidatur til "finansminister" (State Treasurer) men hun tabte.

Lidt morsomt er det at man i Nevada kan stemme på "Ingen af de nævnte kandidater" og det er der faktisk en del der benytter sig af. F.eks. satte næsten 20 % kryds i den boks i ovenstående valg.

11.8.06

Hit it Sista

Snart tidligere kongresmedlem Cynthia McKinney (D-GA) valgte noget utraditionelt at synge en sang da hun gav sin consessionspeech i tirsdags efter at hun havde tabt til Hank Johnson. Hun valgte ikke at synge hverken Internationale eller Ode til Hizbollahs Hellige Krigere, men i stedet nummeret "Dear Mr. President" af Pink.

Hør en prøve på McKinneys sangtalent her.

Præsidentkandidater støtter Lamont

Mark Warner, den tidligere guvernør i Virginia, der er af mange regnes for at være førsteudfordrer til Hillary Clinton i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat har, som ventet, valgt at støtte Ned Lamont. På sin hjemmeside www.forwardtogetherpac.com skriver han følgende:

I congratulate Ned Lamont on a great grassroots campaign, and wish him
success in November. I and our PAC, Forward Together, will be supporting the
Lamont campaign. Connecticut Democrats are mirroring the frustrations most
Americans feel with this President’s failed foreign policy and mishandled war. I
also commend Senator Lieberman for his remarkable record of public
service.

En anden håbefuld præsidentkandidat, John Edwards, har allerede givet tilsagn om at han kommer til Connecticut for at campaigne for Lamont. Sen. Hillary Clinton var i øvrigt den første der efter Lamonts sejr skrev en symbolsk check på 5000 $ til hans kampagne.

10.8.06

Det blev en sejr til Lamont

Med en sejr på 52 - 48, hvilket var omkring 8000 stemmer vandt multimillionæren Ned Lamont det demokratiske primærvalg i Connecticut. Dermed blev Senator Joe Lieberman det første offer for Krigen i Irak. Set i bagklogskabens ulidelig klare lys er der ingen tvivl om at Liebermans udmedling om at han ville stille uanset om han vandt den demokratiske nominering eller ej gjorde udslaget for Lamont-kampagnen. Det var efter den udmelding at Lamont fik sit store momentum og efter det var der op af bakke for Lieberman. Der skal heller ikke være nogen tvivl om at dette ER en stor sejr for bloggerne og ikke mindst DailyKos grundlægger Markos Zuniga, der har brugt mere end et år på at finde en kandidat der kunne udfordre Lieberman og efterfølgende har lavet en enorm indsats på at fundraise og sidst men ikke mindst har brugt sit talerør til utrætteligt at angribe Lieberman. Jeg tror stadig på at Demokraterne har skudt sig selv i foden og skubbet moderate vælgere fra sig og at Lamont og Zuniga har sikret Republikanerne fortsat flertal i Senatet. Men for deres og demokraternes skyld håber jeg satme at jeg tager fejl.

Spørgsmålet er nu, hvad gør Lieberman. Stiller han op som uafhængig eller finder han en udvej og dropper kandidaturet. Der er ingen tvivl at alle "blue state"-demokrater (altså demokrater for sikre liberale stater) og potientielle præsidentkandidater vil gøre som Chuck Schumer, Hillary Clinton og Evan Bayh og støtte partiets nominerede. Den første gruppe fordi de selv kunne frygte et lignende oprør fra partirødderne og dem med en lille præsident i maven skal ikke have et udestående med de mennesker der skal deltage i primærvalgene om mindre end halvandet år.

Der var også andre valg i Connecticut i går. Borgmester John DeStefano (D-New Haven) vandt retten til at få bank af guvernør Jodi Rell da han slog sin modkandidat, borgmester Dan Malloy (D-Stamford) med 51 - 49.

Længere nede på stemmesedlen til et valg om en plads i delstatsparlamentet vandt Rita Schmidt med een stemme over Elissa Wright. Schmidt fik 457 stemmer, Wright fik 456. En tredje kandidat fik 408.

7.8.06

De støtter Lieberman

Joe Lieberman er de seneste blevet beskyldt for at være Republican Lite, Democrat In Name Only, et gummistempel for Præsident Bush og mange andre ting. Venstreorienterede har gang på gang gentaget løgnen at de efterhånden tror det er sandt.

Jeg frygter for det demokratiske partis fremtid hvis Lamont vinder. Republikanerne vil kunne Lamonts sejr til at understrege deres pointe om at Michael Moore, Howard Dean-fraktionen i partiet har vundet og at der ikke længere er plads til moderate. Det sender et rigtig skidt billede af hvor demokraterne står på de hårde sikkerhedspolitiske spørgsmål og for kandidater der er ude i meget tætte valg i de mere konservative stater er det en mindre katastrofe. Det kan få konsekvenser i ikke mindst i forhold til senatsvalgene i Ohio, Missouri, Montana og Tennessee men måske endnu værre i mange kongresvalg over hele midtvesten og i syden. Jeg tror ikke at en Lamont sejr får folk til at stemme med fødderne og melde sig under GOPs faner, men jeg tror det skræmmer moderate vælgere væk.

Den holdning deles af rigtig mange valgte demokrater, også medlemmer af kongressen som er meget kritiske overfor Krigen i Irak og er væsentligt mere konfrontatoriske overfor Præsident Bush. Folk som Rep. John Lewis fra Georgia, en af veteranerne fra borgerrettighedsbevægelsen og en meget markant kritiker af Irak-krigen, Sen. Dan Inouye fra Hawaii der i en pressemeddelelse sagde:
- Jeg er meget bekymret over en trend i partiet. Det ligner det der er sket hos Republikanerne hvor et emne - såsom abort - er afgørende for om man er "et godt partimedlem.

Også den meget liberale senator Barbara Boxer har anbefalet at man giver Lieberman en periode mere. Hun besøgte Connecticut i sidste måned og sagde:
- Hvis du vil møde en leder på miljøområdet, en leder på alle de svære spørgsmål om abort, så har du en her.

Her er nogle af de andre demokrater der har været på kampagne med vicepræsidentkandidaten fra 2000.

Lieberman sammen med Bill Clinton.


Lieberman sammen med Colorados demokratiske senator Ken Salazar.

Lieberman sammen med Georgias tidligere senator Max Cleland.

Der er valg i dag og den sidste meningsmåling viste at Ned Lamont første med 51 - 46. Hvis Lamont vinder er det første gang der lykkes for de såkaldte Netroots at overføre buzz på nettet til rigtige stemmer inde i stemmeboksen.

MI: Moderat kongresmedlem angribes fra højre

Mens alle øjne er rettet mod Connecticut hvor venstrefløjen ser ud til at få en sejr er situationen omvendt i Michigans 7. distrikt hvor kongresmedlem Joe Schwarz (R) (billedet) er under hårdt angreb af partifællen Tim Walberg.

Schwarz, der oprindeligt er uddannet kirurg, men bl.a. har været ansat for CIA, er et moderat firstteam kongresmedlem, medlem af Republicans for Choice, Republicans for Environmental Protection og The Republican Main Street Partnership, alle grupper der står for moderate synspunkter (og så er han også støttet af Riffelforeningen, John McCain og præsident Bush).
Han (altså Schwarz) var formand for McCains Michigan-kampagne i 2000 og regnes for at være en af de afgørende grunde til at The Maverick Senator from Arizona sejrede i The Wolverine State.

Modsat ham står Tim Walberg, en præst, der er endorsed af Club for Growth, en økonomisk konservativ gruppe, National Taxpayers Union, abortmodstandere og Gun Owners of America (USAs næststørste skydevåbenssammenslutning der prøver at være mere markant end NRA).

Schwarz blev valgt i 2004 hvor han drog fordel af at det yderste højre stillede med en masse kandidater i primærvalget (inklusiv Walberg der sluttede som nummer 3) og Schwarz fik så 58 % af stemmerne ved valget i november.

Der er valg i morgen og ingen har rigtigt noget overblik over hvordan de to kandidater står, men kilder tæt på Schwarz-kampagnen frygter at et lavt turnout vil betyde at sejren gåt til modkandidaten.

Det er ikke den blogs mission at tage side men et lille halvkvalt: Go Schwarz! skal det da blive til.

Lamont i Berlingeren

Berlingske Tidende har været til valgmøde med Ned Lamont, demokraten der stiller op mod Joe Lieberman i det demokratiske primærvalg der bl.a. kalder ham "...den sidste, man kunne forestille sig som frontfigur for en protestbevægelse. En bevægelse med potentiale til at vælte det republikanske flertal i Kongressen. Men det er lige netop, hvad han er ved at blive.".

Man kan jo spørge sig selv hvordan man vinder et flertal ved at slå sine egne partifæller eller hvordan Demokraterne i et bredere perspektiv kan vinde ved at stille venstreorienterede kandidater der så taber til deres republikanske modstandere. Hvis Demokraterne vinder senatet tilbage så er det fordi de vinder med pro-life moderates som Bob Casey i Pennsylvania og Sheldon Whitehouse i Rhode Island, der er regnes for at være mere konservativ end sin republikanske modstander.

Men hele artiklen kan læses her.

5.8.06

Senatsvalg bliver tæt - ekspert forudser uafgjort

Republikanerne har i øjeblikket et flertal på 55 mod Demokraternes 45 i Senatet. Det betyder, hvilket den kvikke nok har regnet ud, at Demokraterne skal vinde 6 pladser for at tage magten, da fem pladser ikke er nok for så kommer kavalariet i form af Dick Cheney og redder republikanerne med den afgørende stemme. Der er som sædvanlig 1/3 af senatets ethundrede pladser der er på valg og lidt færre end dem er reelt i spil.

Jeg tror at Demokraterne med lidt held kan komme ud af novembervalget med et plus på 5. Det betyder at de sejrer i Montana, Ohio, Missouri, Pennsylvania og i Rhode Island og at de holder i Minnesota, New Jersey og i Washington State, hvor de lokale kandidater er hårdt pressede af etablerede, pengestærke kandidater.

Demokraterne har desuden sat deres lid til både Dave Pederson der stiller op mod Jon Kyl i Arizona, Harold Ford, Jr. i Tennessee og Jack Carter i Nevada men jeg tror ikke at de har styrke nok til at slå deres meget stærke modstandere.

Republikanerne havde primært Florida, Minnesota og New Jersey på deres liste over mulige pickups men i Florida har kongresmedlem Kathrine Harris (R) gjort det fuldstændigt umuligt for sig selv og partiet, I Minnesota har kongresmedlem Mark Kennedy (R) heller ikke kunne få gang i sin kampagne og han ser ud til at tabe klart til Amy Klobuchar. New Jersey er ikke afgjort endnu men jeg tror at demokraten Menendez klarer udfordringen fra Thomas Kean - jeg vil dog på ingen måde vædde hverken penge eller spisning af gamle hatte på det valg. Det er New Jersey og det er et mærkeligt sted.

Der hersker desuden usikkerhed om hvad der sker Connecticut hvor Joe Lieberman jo på tirsdag taber til sin udfordrer Ned Lamont og derefter stiller op som uafhængig.

Men her med 93 dage til valget forudser jeg altså at det ender i en uafgjort.

Ingen overraskelser i Tennessee

Torsdag var der primærvalg i Tennessee. Det blev som ventet Bob Corker, den tidligere borgmester i Chattanooga, der vandt den republikanske nominering til senatorkandidat og han er nu storfavorit mod kongresmedlem Harold Ford, Jr. der vandt sit primærvalg med 79 % mod fire ukendte kandidater. Bob Corker fører i den seneste meningsmåling med 13 %. Vinderen skal afløse senator Bill Frist (R) der jo forsøger sig som præsidentkandidat.

Bob Corker taler til supporterne på valgnatten.

Guvernør Phil Bredesen (D) er storfavorit mod Statssenator Jim Bryson (R). Bryson fik 53 %. slog 6 andre partifæller.

Der er to open seats i kongressen. Det republikanske 1. distrikt som i 10 år har været passet af Bill Jenkins der nu skal på pension. Hans afløser bliver det nuværende State Rep. David Davis (R) der slog 12 andre kandidater, men der var kun 521 stemmer mellem ham og nummer to. Det 1. distrikt har været på republikanernes hænder siden 1849 og det er det jo nok også efter november.
State Rep. David Davis sammen med den tidligere majority leader Dick Armey (R-Texas).

Der var også 13 kandidater der gerne ville efterfølge Harold Ford, Jr. som kongresmedlem i det 9. distrikt. 12 sorte og en jøde stillede op i et distrikt hvor flertallet er sorte og her vandt Steve Cohen ved at sweepe "the white vote". Fords designerede afløser Nikki Tinker blev nummer to, hele 4000 stemmer efter Cohen.
Steve Cohen er dog endnu ikke sikker på at komme i kongressen. Jake Ford, lillebror til Harold, har besluttet at stille op som uafhængig.

Omkring en million vælgere deltog i hele dette demokratiske kalas.

3.8.06

Senators nevø faldet i Irak

En nevø til senator Max Baucus (R-Mont.) der tjente i det amerikanske marinekorps i Irak er faldet. Det fortalte senatorens kontor i går.

Korporal Philip E. Baucus, 28, døde lørdag under kamp i Anbar provinsen (det er der hvor Fallujah ligger) men forsvarsministeriet ville ikke oplyse de nærmere omstændigheder.

"Phillip var en fantastisk person, en dedikeret marinesoldat og en kærlig søn og husbond" sagde senator Baucus. "Han tjente heroisk det land han elskede og han gav det alt."
Senator Baucus stemte for krigen i 2002. Tidligere i år stemte han sammen med andre demokrater for at begynde tilbagetrækningen af de amerikanske tropper.

Max Baucus er igang med sin femte periode i senatet. Han blev valgt i 1978.

Senatorer med sønner i trøjen

I sidste måned kunne medierne fortælle at Senator John McCains (R-AZ) yngste søn Jimmy McCain, 18, havde meldt sig til Marinekorpset og skal i bootcamp til september. Senator Tim Johnsons (D-SD) søn Brooks er seniorsergeant i den navnkyndige 101st Airborne Division og den hidtil eneste søn eller datter af et kongresmedlem der har været i Irak.

GA: McKinneys modkandidat sponseret af Israel-lobby

Cynthia McKinney er kongresmedlem fra Georgia og er vel mest kendt i Danmark for hendes medvirken i en "dokumentarfilm" om Bush-familiens forhold til Carlyle Group hvor kvinden der får Mette Frederiksen til at virke rationel og tilbagelænet giver den fuld skrue. I USA kom hun, endnu engang, i mediernes søgelys da hun tilbage i marts angreb og slog en sikkerhedsvagt i kongressen der ikke ville lukke hende ind fordi McKinney ikke havde husket sin kongres-pin der ellers virker som adgangskort på The Capitol. McKinney brillerede efterfølgende ved at anklage vagten for racisme. Hun har også det kongresmedlem med den grimmeste hjemmeside.

Øverst er det kongresmedlem McKinney og nederst en tidligere Borgmester fra Springfield elller også er det omvendt.
Hun bliver nu udfordret i primærvalget af et lokalt "amtsrådsmedlem", county commisioner, Hank Johnson der står med gode muligheder for at slå den meget kontroversielle McKinney. Ved det indledende primærvalg fik McKinney 47 % mod Johnsons 44 % og de mødes nu i et runoff 8. august. Meningsmålingerne giver Johnson et forspring på omkring 15 %.

Avisen har set at Hank Johnson, der ikke er jøde, har fået mere end 30.000 $ for pro-israelske organisationer, næsten 25 % af alle de donationer han har fået siden primærvalget den 18. juli. Cynthia McKinney har med adskillige anti-semitiske udfald gjort sig lige så populær hos AIPAC og de andre pro-israelske lobbyorganisationer som George W. Bush er hos medlemmerne af Enhedslisten.

Cynthia McKinney blev første gang valgt til kongressen i 1992 i et distrikt hvor over 60 % af vælgerne er sorte, men efter flere forsøg blev hun i 2002 slået ud i primærvalget af dommeren Denise Majette i et valg hvor McKinney bl.a. kaldte Majette for en "Tomette" (Altså en kvindelig Onkel Tom) og hvor McKinneys far sagde at jøderne havde købt valget.

Hank Johnson blev i går endorsed af Atlanta Journal-Constitution, men den anbefaling man fik i Gwinnett Daily Post af Darrell Huckaby er væsentligt bedre.

Valget 8. november forventes lige som i 2002 at blive afgjort af at Georgia har et Open Primary system som betyder at uafhængige og republikanere kan stemme i det primærvalg de ønsker. Og ingen republikanere ved deres fulde fem ønsker at stemme i et republikansk primærvalg hvor vinderen ingen chance har for at slå hvem demokraterne nu stiller med, når man nu kan være med til at slippe af med Mckinney.

NV: Præsidentsøn haler ind på Ensign

Da denne blog gik i dvale for tre måneder siden tror jeg at jeg ville have peget fingre og grinet hånligt af folk der ville påstå at firsttime candidate Jack Carter (D), søn af peanutfarmeren fra Georgia der var leder af Den Frie Verden fra '77-'81, ville have en fair chance for at unseate Senator John Ensign (R) men en meningsmåling fra Rasmussen Reports viser at der kun er 7 % mellem de to kandidater.
Ensign står til 46 % (altså under de magiske 50) og Carter står til 39 %. Det er en væsentlig forskel på de 19 % der var i starten af januar da Rasmussen sidst spurget vælgerne i gamblerstaten om hvem de ville stemme på.

John Ensign, der er tidligere kongresmedlem for The Silver State, har før prøvet at tabe et senatsvalg, nemlig i 1998 hvor han tabte med knap 500 stemmer til Harry Reid (D), har dog stadigvæk en betydelig fordel i The Money Race hvor han i følge hjemmesiden opensecrets.org har samlet 5,3 millioner sammen og har 3,3 millioner tilbage mod Carters 1,1 samlet og 420.000 tilbage men mon ikke de tal kan være med til at åbne for både DSCC-pengekassen og investeringlysten hos liberale donorer.

Der er primærvalg i Nevada 15. august og begge kandidater har kun begrænset modstand i deres respektive primærvalg.

1.8.06

Primærvalg i Kansas

Vælgerne i Solsikke-staten er i dag kaldt til stemmeurnerne for at finde deres foretrukne kandidater til valgene i November.

Guvernør Kathy Sebelius (D) burde logisk nok være meget truet i en stat hvor der er 20 % flere registrede republikanere end demokrater og som Bush vandt for to år siden med 25 % - men truet er hun altså ikke, den demokratiske guvernør. Syv par stiller op som modkandidat til Sebelius og hendes runningmate Mark Parkinson, der er tidligere republikansk partiformand (!) i Kansas, men som har meldt sig ud i protest mod det religiøse højres magt og indflydelse i partiet.

Der er ikke nogen favorit i det republikanske feldt men det er som sagt også en anelse lige meget, uanset hvem der vinder er Kansas på demokratiske hænder i 2007.

Guvernør Kathleen Sebelius her sammen med den mest kendte Kansas-politiker, Bob Dole.

Kansas har fire kongresmedlemmer, de tre republikanere Jerry Moran, Jim Ryun og Todd Tiahrt og demokraten Dennis Moore. Udfordrene til Moran og Ryun (der er chanceløse) er allerede fundet, mens der er kamp om hvem der skal stille op mod Tiahrt og Moore. Heller ikke her levnes udfordrerne store chancher for succes.

Der er krig hos republikanerne mellem de økonomisk konservative (dem der ikke kan lide skat) og de socialt konservative (dem der ikke kan lide bøsser) hvor der er udfordringer til både the Secretary of State og flere mindre embeder på delstatsplan (Insurance Commisioner etc.). Debatten drejer sig bl.a. om statens forhold til Darwins lære om evolution vs. biblens skabelsesberetning, meget lig den debat der er i Alabama hvor guvernør Riley bliver udfordret af The Ten Commandment-judge Roy Moore.

Den ansvarlige for afstemingen, Secretary of State Ron Thornburgh (R) regner med at mellem 20 og 25 procent af de registrede vælgere vil deltage i valghandlingen, altså maks 400.000 ud af 1.6 millioner, hvilket er lavere end normalt.

Vejrudsigten lover i øvrigt over 100 grader fahrenheit - hvilket er i nærheden af 40 grader - og det er derfor en god idé at tage lidt vand med hvis man skal ned og stemme.