31.12.06

Årets sidste indlæg

Dette er årets 388. og sidste indlæg. Det vil jeg bruge til at sige godt nytår til alle der læser med.

Vi ses i det nye år!

30.12.06

Var det virkelig hvad det kunne blive til?

Gerald Ford skal bisættes ved en statsmandsbegravelse tirsdag i Washington National Cathedral. Til en statsmandsbegravelse hører naturligvis statsledere af en hvis karakter, præsidenter, statsministre, udenrigsministre og den slags. Men man kommer til. at kigge langt efter Anders Fogh eller Per Stig Møller ved tirsdagens begravelse.

Det bliver udviklingsminister Ulla Tørnæs, der repræsenterer Danmark ved den amerikanske ex-præsident Gerald Fords statsbegravelse i Washington National Cathedral, Washington. Det oplyser Udenrigsministeriet, det skriver Berlingske Tidende!

Var der virkelig ikke andre end Ulla Tørnæs der havde tid?

Endnu en republikaner overvejer stop

Senator Chuck Hagel (R-Neb.) der ofte bliver sammenlignet med John McCain, fordi de begge har en militærfortid og de seneste seks år ofte har været uenige med Det Hvide Hus.

Chuck Hagel har ligesom McCain haft præsidentambitioner, men hvis man skal tro på en lokal blog der følger Nebraska-politics skulle Hagel både springe præsidentvalget over OG være klar til at stoppe i senatet når hans periode stopper i 2008.
Men der er naturligvis tale om et rygte og hverken Hagel eller nogen fra hans kontor har noget at sige.

Chuck Hagel, 60, blev valgt til senatet i 1996 da han slog Nebraskas daværende guvernør Ben Nelson (D) med og i 2002 blev han genvalgt med 83 % af stemmerne.

Republikansk senator vil (måske) trække sig

Der går et rygte om at senator Kit Bond (R-Missouri) vil trække sig for at i stedet at blive rektorpå University of Missouri. Hvis han trækker sig er det guvernør Matt Blunt (R) der skal udpege en afløser ham og han skulle efter sigende mene at det mest oplagte bud på en senator er ham selv.

Hvis rygtet taler sandt er det her en indirekte konsekvens af republikanernes nederlag i november, Bond er relativt gammel og har ikke en tilsvarende anciennitet og så kan det jo være meget smart at skifte ham ud, mens republikanerne sidder i mindretal.

Matt Blunt bliver kun 37 år gammel næste år og om kun 30 år vil han være et oplagt bud på en formand for appropriations committee (Ted Stevens vil på det tidspunkt være 114 og Robert Byrd 119, så det er ikke helt sikkert at de stadig er i live).

Kit Bond, 67, blev valgt til senatet i 1986 efter to afbrudte perioder som guvernør (73-77 og 81-85). Han skal i den kommende kongres være ranking member i efterretningsudvalget.

Update: En lokal blog skriver følgende: "Sen. Kit Bond's office categorically denies reports in the blog mill that he may leave his seat to head up the University of Missouri.

- It's definitely not true, said Bond spokeswoman Shana Marchio. She attributed the rumors - swirling now for several days - to the sluggish pace of news during the holidays.

- He keeps denying it. He was at an event in Columbia and somebody asked him about it, and he said it's just not true.

As for Gov. Matt Blunt champing at the bit to fill Bond's seat in the Senate, also not true, said Blunt spokewoman Jessica Robinson. She said her boss hasn't discussed the MU post with Bond.

- Gov. Blunt is focused on the coming legislative session and continuing to serve the people of Missouri as governor, Robinson said."

29.12.06

En lille Gerald Ford anekdote

Aviserne er fulde af lovprisninger af afdøde præsident Gerald Ford, side op og side ned om hans personlige integritet, altså den slags tale der er gemt til de døde (og Barack Obama).

Men Gerald Ford kunne også spille hardball, som f.eks. på det republikanske konvent i Houston tilbage i 1988. På demokraternes konvent havde Senator Ted Kennedy (Mass.) holdt en tale hvor det gennemgående tema var "Where was George?". Gerald Ford gav svaret, “George was at home; dry, sober, and with his wife.”

Meningsmålinger fra alle fire stater

Jeg ved godt at der er mere end et år til partiafstemingen i Iowa, men der er altså kommet meningsmålinger fra de fire stater der stemmer først i 2008.
Det er første gang at man ser noget som helst fra Nevada og i gamblerstaten er man åbenbart ret vilde med Hillary Clinton og mindre begejstrede for John Edwards end jeg havde regnet med. Lidt overraskende for mig er at Barack Obama poll'er så dårligt i South Carolina hvor over halvdelen af vælgerne er sorte.
Hos Republikanerne er der to ting der er værd at lægge mærke til, McCains overraskende gode tal i South Carolina og at Mitt Romney ikke figurerer overhovedet (han er singledigit i alle fire stater).

Demokraterne

Iowa: Clinton 31%, Edwards 20%, Vilsack 17%, Obama 10%
Nevada: Clinton 37%, Obama 12%, Edwards 8%
South Carolina: Clinton 34%, Edwards 31%, Obama 10%
New Hampshire: Clinton 27%, Obama 21%, Edwards 18%

Republikanerne

Iowa: Giuliani 28%, McCain 26%, Gingrich 18%
Nevada: Giuliani 31%, McCain 25%, Gingrich 22%
South Carolina: McCain 35%, Giuliani 28%, Gingrich 15%
New Hampshire: McCain 29%, Giuliani 25%, Gingirch 14%

Unge amerikanere myrder løs på hinanden

Mange amerikanske storbyer oplever, at antallet af mord og overfald stiger. Årsagen er bander, store mængder narkotika og mange illegale våben - samt en tendens til, at unge vil sætte sig i respekt med våben.

I New York var der indtil 24. december registreret 579 mord i år. Det er 40 flere end i fjor, da 539 mord var det laveste antal i 40 år. I Chicago var der registreret 3,3 % flere mord end året før og i San Francisco-forstaden Oakland har haft 148 mord i år, det er næsten 60 % flere end sidste år og det højeste antal i mere end ti år.

I Philadelphia har borgmester John Street forsøgt at tale de unge mennesker til ro med en tv-tale hvor han sagde: "Lay down your weapons. Do it now. Choose education over violence."
Jeg tvivler dog på effekten af den slags.

Der er også enkelte steder hvor man kan melde om faldende drabstal, i Los Angeles kan man glæde sig over at kunnet have registrere et fald til 464 og i New Orleans var der begået 50 mord færre end sidste år, men det skyldes jo nok at byen det meste af året har været tom.

Stigningen i antallet af mord og overfald forklares med de mange bander, store mængder narkotika og masser af illegale våben i omløb. Samtidig er der en tendens til, at de unge oftere og hurtigere trækker en pistol eller en kniv for at skabe respekt.

De mange mord får jo tabstallene fra Irak til at blegne og det kunne være at politikerne i Washington skulle tage sig sammen og gøre noget ved alt den meningsløse vold.

Kilde: Jyllandsposten
Kilde2: Beliot (Wisconsin) Daily News

27.12.06

Nekrolog: Gerald Ford død, 93 år gammel

Gerald Ford, den hidtil eneste amerikanske præsident, som hverken er blevet valgt som præsident eller vicepræsident, er død. Han blev 93 år og var de seneste år svækket af sygdom.Ford flyttede ind i Det Hvide Hus i 1974, da Richard Nixon havde en rigsretssag hængende over hovedet som følge af Watergate-skandalen og trådte tilbage. Han fik to et halvt år i verdens mægtigste embede, inden han tabte præsidentvalget i november 1976 til demokraten Jimmy Carter, den daværende guvernør i Georgia.

Præsident Ford (i midten) sammen med forsvarsminister Donald Rumsfeld og stabschef Dick Cheney, April 1975.

Han var blevet valgt til Repræsentanternes Hus i 1948 fra et distrikt i det vestlige Michigan og han havde i løbet af de næste 24 år en ganske flot karriere der bl.a. gjorde at hans republikanske kolleger valgte ham som minority leader en post som han havde i otte år.

I 1973 afløste han Spiro Agnew som vicepræsident, da denne måtte trække sig efter en sag om skatteunddragelse.

Gerald Ford billboard fra valgkampen i 1948.

Gerald Ford blev den længstlevende præsident i historien da han 12. november slog Ronald Reagans "rekord" og med hans afgang er der kun fire præsidenter tilbage, Carter, Bush #41, Clinton og den nuværende Bush.

Kilde: Berlingske
Kilde2: Wikipedia

John Edwards TV

Så er Episode II af John Edwards "behind the scenes" webtv-føljeton blevet lagt på nettet og man kan se den lige her. Hvis man missede første afsnit kan man se det her.

Nyvalgt kongresmedlem: Islam kan lære Amerika om retfærdighed

Det er ikke kun vælgerne i Minnesotas 5. kongresdistrikt der har fået et nyt kongresmedlem, vælgerne skal i de næste mange år dele deres demokratiske kongresmedlem Keith Ellison med alle muslimer i Amerika - for han er den første og eneste.
Jeg er ikke i tvivl om at han nok skal få sin del af spaltemillimeterne, for han væsentligt mere kontroversiel og radikal end "vores egne" Naser Khader (RV) og Kamal Qureshi (SF).

Søndag aften var Keith Ellison i Dearborn, Michigan for at tale til en islamisk årskongres. Detroit-forstaden er uden sammenligning den muslimske hovedstad i Amerika, her ligger landets største moské og næsten 1/3 af byens indbyggere er muslimer.

- You can't back down. You can't chicken out. You can't be afraid. You got to have faith in Allah, and you've got to stand up and be a real Muslim, sagde Ellison foran de mere end 3000 tilhørere, hvor de fleste klappede, men flere svarede med det muslimske kampråb "Allahu akbar" - "Gud er stor".

Han sagde også i sin tale at muslimer kunne hjælpe med at lære Amerika om "retfærdighed" og "ligestilling" (For det er jo noget af det muslimske lande er særlig kendt for...).

Ellison, der er født i Detroit og først i college konverterede til Islam, har været omdrejningspunkt i en meget følelsesladet debat om muslimer i Amerika siden det republikanske kongresmedlem Virgil Goode (Virg.) i et brev advarede mod at der kunne komme flere "af hans slags" hvis nogen ikke gjorde noget.

Han skal nok afholde sig med at komme med alt for mange af den slags taler for så er det nok rimeligt sikkert at han får sig en modkandidat eller to ved primærvalget om to år.

Kilde: Detroit Free Press

Godt portræt af Rahm Emanuel

Magasinet GQ har et ret godt portrætinterview af kongresmedlem Rahm Emanuel (D-Ill.), arkitekten bag sidste måneds demokratiske sejr i Repræsentanternes Hus.

- Within the first forty-five seconds or so of our first interview, he called me a fucking idiot—though I soon learned I wasn’t special in that regard. James Carville, Rahm’s pal since their days together on the 1992 Clinton campaign, later told me not to sweat it: “Everybody is a fucking idiot to Rahm.” Not even Bill Clinton is spared. When I ask the former president what is the bluntest thing Rahm has ever said to him, he tells me, “It’s unprintable. skriver journalisten Ryan Lizza.

GQ kræver abonnement, men i øjeblikket er det stadig tilgængeligt for menigmand, så skynd dig at læse det.

Mens vi venter på The Big One

Der er kun to guvernørvalg i 2007 som kan bruges som afledning eller surrogat mens vi tæller dagene ned til partiafstemingen i Iowa og det efterfølgende præsidentvalg i 2008. De to stater er Kentucky og Louisiana hvor to guvernører (en fra hvert parti) begge er i nærmest uoverskuelige problemer.

Kentucky
Guvernør Ernie Fletcher (R) har nærmest fra starten været skandaleramt på grund af ret heftige beskyldninger om ansættelser i hans administration der ikke er foregået helt efter bogen og hans approval rating stinker. Republikanerne forsøger naturligvis at få ham til at trække sig som kandidat eller at skubbe ham ud i et primærvalg, men ind til videre fastholder Fletcher sin uskyld - og hvis han bliver genopstillet er der rigtig gode muligheder for en Demokratisk sejr.

Problemet for Demokraterne er at de endnu ikke har een kandidat fordi alle har lugtet blod og i øjeblikket er der mere end 10 mere eller mindre seriøse navne i spil, partiledelsen ønsker at alle tosserne skynder at trække sig og så lader den populære justitsminister Greg Stumbo stille op.

Mit gæt: Demokratisk sejr: 53 % - 47 %.

Louisiana
Orkanen Katrina ødelagde meget, men hvor huse kan genopbygges er det nok begrænset hvilke tiltag der kan gøres for at redde guvernør Kathleen Blancos politiske karriere, der sammen med FEMA-direktør Michael "Brownie" Brown var den mest udskældte politiker i hele forløbet. Det ville være synd at sige at hun udtrålede vilje og handlekraft i situationen og det kommer til at koste hende.
Republikanerne stiller nok igen med kongresmedlem Bobby Jindal der var meget tæt på at vinde over Blanco i 2003 og altså denne gang er storfavorit. Der er også nogle andre håbefulde, men det er bare fyld.

Mit gæt: Republikansk sejr: 58 % - 42 %.

Biden vil løse konflikten i Irak

Senator Joe Biden (D-Del.) bliver om få dage formand for senatets udenrigsudvalg og har allerede nu planlagt høringer om Irak-krigen.

Høringerne skal efter Bidens eget udsagn ikke rode rundt i gamle sager som masseødlæggelsesvåbene som ikke var der alligevel, men være med til at finde en løsning for konflikten, men der er allerede een ting som i hvert fald ikke er en løsning, nemlig at sende flere tropper.

- If we stay the course, add more troops, tried what we did before, we are in the worst of all circumstances," sagde Biden til tv-stationen CBS, og tilføjede: The continued attrition - death of soldiers; no end in sight, no political agreement.

Høringerne vil også have et helt andet og mere personligt formål for Biden, de skal nemlig være me til at løfte hans nationale profil og være en platform i hans mission på at sikre sig den demokratiske nominering som præsidentkandidat i 2008. Det er forventet at bl.a. udenrigsminister Condoleeza Rice skal vidne ved høringen.

Joe Biden prøvede i 1988 at blive opstillet til præsidentkandidat, men måtte trække sig efter at det kom frem at han havde lånt lidt rigeligt fra en tale af Helle Thorning-Schmidts svigerfar, den tidligere Labour-leder Neil Kinnock.

Det er i øvrigt Joe Biden til højre i billedet sammen med den afghanske præsident Hamid Karzai.

Kilde: CBS

25.12.06

Senatorer uenige om flere tropper til Irak

De to senatorer Chris Dodd (D-Conn.) og Lindsay Graham (R-S.C.) kom lige inden juleaften hjem fra en tur til Irak, de to var enige om at volden var tiltagende og et problem, men de er uenige om hvordan det skal løses.

Republikaneren Lindsay Graham, der er medlem af forsvarsudvalget, støtter at sende flere amerikanske tropper for at dæmme op for volden.

- You're not going to have a political solution with this much violence, forklarede Graham til tv-stationen ABC.

- So the surge of troops is, I think, very necessary. Additional combat capability co- joined with political reform will be successful. If you want to win, if your goal is to leave behind a stable functioning democracy in Iraq that is an ally in the war on terror, we need more combat capability, uddybede han.

Demokraten Chris Dodd der har flirtet lidt med et muligt præsidentkandidatur er ikke meget for at sende flere soldater til Irak.

- I believe it will be a mistake for us at this juncture to be adding more troops,'' sagde han til ABC og fortsatte: I don't see any mission associated with this. It sounds to me like a tactic in search of a strategy.

Synspunktet om at sende flere tropper hører til blandt de mest upopulære i amerikansk politik, målinger viser at op mod 8 ud af 10 amerikanere er imod, men alligevel er det et synspunkt som deles af både George W. Bush og John McCain.

De to senatorer er også uenige om hvilken rolle Syrien skal spille i forhold til Irak. Chris Dodd mødtes med den syriske præsident mens Lindsay Graham blot konstaterede at: We don't need more dialog with Syria, i't's not the lack of dialog that is the problem with Syria. It's the actions of the Syrian government.'

Kilde: Bloomberg

24.12.06

Californiens guvernør i skiulykke

Californiens republikanske guvernør Arnold Schwarzenegger brækkede benet, da han lørdag morgen lokal tid stod på ski med sin familie i Sun Valley i delstaten Idaho.

The Governator blev straks kørt på hospitalet, og en røntgenundersøgelse fastslog, at han havde brækket sit højre lårben. Han lod sig alligevel udskrive fra hospitalet, så han kan fejre jul sammen med sin familie, oplyser hans talsmand Adam Mendelsohn.

- Der var ingen andre involveret i ulykken, siger talsmanden til nyhedsbureauet AP.

Schwarzenegger, der i november blev genvalg som guvernør for USA’s mægtigste delstat, vil lade sig operere i benet, når han vender tilbage til Los Angeles efter juleferien.

Sun Valley er et af de foretrukne skisportssteder for USA’s rige og berømte. Schwarzenegger ejer en hytte i det eksklusive område, og han har også fået opkaldt en skiløjpe efter sig.

Mens vi venter på anden - meningsmåling fra NH

Det er juleaften, men derfor skal i ikke snydes fra en meningsmåling fra New Hampshire. Der er gode nyheder til Hillary Clinton efter det nedtrykkende resultat i en lignende måling fra Iowa tidligere på ugen hvor hun kun var nummer tre med sølle 10 % af stemmerne. Den tidligere førstedame fører med 22 % mod Barack Obama der får 21 % og på tredjepladsen kommer Johh Edwards med 16 %.

Hos republikanerne er resultatet nærmest identitisk med målingen fra Iowa,Rudy Giuliani og John McCain fører med henholdsvis 26 % og 25 % foran guvernør Mitt Romney der denne gang lige præcis bliver tociftret med 10 %.

John Edwards vil i øvrigt annoncere sit kandidatur mellem jul og nytår ved en seance i New Orleans, Louisiana efterfulgt af en tur til Iowa, Nevada, New Hampshire og South Carolina.

Kilde: PoliticalWire

22.12.06

Flere kongresmedlemmer til Texas

Befolkningsudvikling: Texas kan få op til fire nye kongresmedlemmer, Arizona og Florida hver to og det er New York, Illinois og Ohio der skal afgive dem. Det er i hvertfal udsigterne her tre år før folketællingen der skal afgøre fordelingen af pladser i Repræsentanternes Hus.

Arizona har i det forgangne år overhalet Nevada som USAs hurtigst voksende stat, med en årlig befolkningstilvækst på 3,6 %, men målt i simple numre er Texas med næsten en 500.000 million nye indbyggere topscorer og kan dermed se frem til de mange nye kongresmedlemmer.

North Carolina har overhalet New Jersey og kommer dermed ind i top 10.

Det betyder ret basalt at Republikanerne får nemmere og nemmere ved at vinde præsidentvalg fordi stemmerne flyttes fra det demokratiske nordøst og midtvesten til det republikanske syd, derfor er det pinedød nødvendigt for demokraterne at gøre Colorado, Nevada og Arizona mere demokratiske.

Kilde: AP via The Barre-Montpellier Times Argus

Dødt løb mellem Edwards og Obama i Iowa

Det kan godt være at aviserne og kommentatorerne allerede har kåret Hillary Clinton som den demokratiske præsidentkandidat i 2008, men vælgerne i Iowa har åbenbart ikke læst hverken New York Times eller Washington Post.

En meningsmåling af 400 potientielle "caucus goers"viser at der er dødt løb mellem John Edwards og Barack Obama der får 22 % hver, statens egen guvernør Tom Vilsack får 12 % og først på en sølle fjerdeplads kommer Hillary Clinton der lige præcis er tociftret.

Hos de republikanske vælgere er der ligeledes og som sædvanelig tæt løb mellem John McCain og Rudy Giuliani, der får henholdsvis 27 % og 26 %, det helt store lys i den konservative åbenbaring - guvernør Mitt Romney får 9 %.

Kilde: PoliticalWire

Julekort fra John og Cindy




















Det her meget fine kort dumpede lige ind i min elektroniske brevkasse. Hvis du ikke kan læse hvad der står kan du bare dobbeltklikke på kortet.

Glædelig jul til alle...

21.12.06

Tidligere Bush-talsmand vil i kongressen

Den tidligere pressesekretær i Det Hvide Hus, Ari Fleischer, skulle efter sigende være ret interesseret i at stille op til kongressen i New Yorks 19. kongresdisktrik der i november blev vundet af demokraten John Hall, der slog en 6th term veteran i distriktet der tæller den sydligste del af upstate New York.

Ari Fleischer, 46, vil ikke have brug for en vejviser hvis han bliver valgt til kongressen, han har arbejdet for som pressetalsmand for to republikanske kongresmedlemmer fra New Yorkt samt for senator Pete V. Domenici (NM) og været talsmand for Ways and Means Committee og indimellem også været hos de republikanske senatorers kampagneorganisation NRSC.

Han er dog mest kendt for sine 2 et halvt år hos præsident Bush hvor han som Det Hvide Hus' talsmand måtte lide den tort at blive afsat fordi journalisterne i presselogen mente at han var for utroværdig. (CNNs artikel om Fleischers afgang)

Skulle det ende med at han stiller op vil jeg spå ham udemærkede muligheder for at give Hall kamp til stregen, ikke mindst i forhold til fundraising, men han er også en drømmemodstander fordi man har alle tv-klippene hvor han siger stupide ting om Irak-krig, WMD og den slags.

Det er vist en enkelt gang tidligere sket af en White House Press Secretary er blevet valgt til kongressen. Pierre Salinger (der er ham der ikke får noget at vide i filmen "Thirteen days") blev valgt til Repræsentanternes Hus ved midtvejsvalget i 1962 i staten Californien.

Barack Who?

Han bliver omtalt som en rockstjerne, taler for fulde huse og er også kendt fra TV, men stadigvæk er han nærmest ukendt for halvdelen af den amerikanske befolkning (om det så er alle dem der ikke stemmer skal være usagt).

Der er naturligvis tale om the talk of town, den demokratiske senator Barack H. Obama fra Illinois der på det seneste har positioneret sig som førsteudfordreren til Hillary Clinton.

Men en meningsmåling fra Gallup rykker alligevel en anelse ved opfattelsen af Obama som en superstjerne, 33 % af de adspurgte ved ikke hvem han er og yderligere 14 % har hørt om ham, men ikke nok til at de har dannet sig en mening. Kun sølle fem procent har enten ikke hørt eller har ingen mening om senatoren fra New York (nej, ikke Chuck Schumer), 42 % af dem der kender Hillary Clinton har en negativ opfattelse af hende.

I 1976 var det en totalt ukendt guvernør fra Georgia og i 1992 en ligeledes ukendt guvernør fra Arkansas der løb med den demokratiske nominering.

Kilde: Chicago Sun Times

Kongresmedlem frygter flere muslimer i kongressen

I et berv sendt til hundredevis af sine vælgere advarede kongresmedlem Virgil H. Goode Jr. (R-Virg.) om at valget af et muslimsk medlem af kongressen er en trussel mod USAs traditionelle værdier.

I et brev der var dateret den 5. december kaldte kongresmedlem Goode valget af det demokratiske kongresmedlem, Nation of Islam-konvertitten Keith Ellison fra Minnesota for et "wake up call" hvis ikke man skulle få flere af hans slags valgt og at de vil kræve at blive indsat med hånden på koranen i stedet for biblen.

“I fear that in the next century we will have many more Muslims in the United States if we do not adopt the strict immigration policies that I believe are necessary to preserve the values and beliefs traditional to the United States of America and to prevent our resources from being swamped, sagde Goode.

Bemærkningen har naturligvis fået både demokrater, borgerrettighedsaktivister og de muslimske organisationer til at fare i flint og kalde ham for både en hykler og intolerant - men som republikaner er han nok vant til den slags angreb.

Kilde: NYT

Demokrater i opgør med ingen sex før ægteskaber-politik

Bush-regeringen har brugt 4,5 mia. kr. på kampagner mod sex før ægteskabet. Alligevel bryder 95 procent med rådet. Siden sin tiltrædelse i 2001 har præsident Bush lagt - og fået gennemført - budgetforslag, der har reserveret over 800 millioner dollar (4,5 mia. kr.) til programmer for seksuel afholdenhed.

Forskning fra den liberale private tænketank Guttmacher Instituttet viser, at over ni af ti amerikanere har sex før ægteskabet. Det gælder både mænd og kvinder, ligesom tendensen også viser sig over flere generationer.

- Det er et virkelighedstjek. Sex før ægteskabet er normal opførsel for et markant flertal af amerikanere og har været det i årtier, siger forskningschef Lawrence Finer.

Demokraterne i Repræsentanternes Hus har lige godkendt en bevilling på 170 mio. dollar over det næste halve år til afholdenhedsprogrammer. Men ifølge flere amerikanske medier arbejdes der på en ændring af bevillings-formuleringen.

Kongresmedlem Henry Waxman (D-Calif.) der skal være formand for Government Reform Committee og dermed skal overvåde alle de statslige institutioner, er blandt dem, der arbejder for en ændring. Han har ifølge sin talsmand tidligere påpeget faktuelle fejl i det pensum, som skulle give skoleelever information om afholdenhed.

Rent praktisk kan der dog gå tid, før amerikanske skoler og sundhedscentre med myndighedernes velsignelse og økonomiske støtte vil kunne informere om- og uddele kondomer.

OPgøret med afholdenshedspolitikken er en af flere ændringer som kan komme i kølvandet på Demokraternes magtovertag i kongressen, på flere områder har administrationen og den gamle kongres haft lidt rigelig tro til og få videnskabelige beviser for forskellige programmer.

Kilde: Berlingske

20.12.06

Tim Johnson overlever højst sandsynlig

Republikanere der i deres stille sin øjnede muligheden for at tippe flertallet i senatet kan nok godt lægge deres morbide og upassende overvejelser på hylden. Det ser ud som om at Senator Tim Johnson (D-SD) der sidste uge fik en blodprop i hjernen er kommet helskindet igennem den meget komplicerede operation.

- The South Dakota Democrat has made it through the first 72 hours since the Wednesday evening brain surgery, fortalte en talskvinde, de tre første døgn er de mest kritiske i forhold til at patienten kan komme sig. Senatorens tilstand er stadigvæk kritisk, men stabil, tilføjede hun.

Kilde: Las Vegas Sun

Så er den her: Join Rudy

Så er Rudy Giulianis kandidathjemmeside blevet søsat, på adressen http://www.joinrudy2008.com/ kan man læse mere om manden der efter 11. september blev døbt "Americas Mayor".

På siden kan man bl.a. læse at Giuliani, 62, er født og opvokset i et arbejderhjem i Brooklyn, at han har arbejdet for statsadvokaten i New York, i det amerikanske justitsministerium, så var han selv statsadvokat i New York og endelig blev han valgt som borgmester i millionbyen tilbage i 1993.

Giuliani går til valg på om at bekæmpe kriminalitet, sænke skatterne, økonomisk ansvarlighed, velfærdsreform, bedre uddannelse, forbedret livskvalitet og at ville beskytte børnene. Han har ikke endnu taget stilling til spørgsmål som "Hvad skal der ske i Irak?", debatten om homoseksuelles stilling i samfundet, stamcelleforskning, tilskud til ethanolproduktion og andre småting, men det kommer jo nok hen ad vejen...

Mike Pence for President

Jeg faldt lige over den her artikel der advokerer for at opstille det republikanske kongresmedlem Mike Pence (Ind.) som præsidentkandidat. Det virker helt ærligt som om han tror på det, men jeg troede naturligvis også på Evan Bayh...

- While many eagerly claim the Reagan mantle, few compare quite like the outgoing chairman of the Republican Study Committee. Ultimately the optimist, Pence exudes a constant hope tempered by appropriate seriousness. His character is grounded in sincere Christian faith, a fact he neither disavows nor exploits. Like many politicians he has a way with words. Unlike many, you can believe every one of them, skriver Brian Johnson fra det konservative magasin Human Events.

Mike Pence, 47, er lige blevet genvalgt til sin fjerde periode i kongressen. Han tabte for nylig en kampafstemning til John Boehner fra Ohio om at blive minority leader.

Kilde: Human Events

19.12.06

Chris Van Hollen skal lede DCCC

Den demokratiske leder Nancy Pelosi (Calif.) har udpeget kongresmedlem Chris Van Hollen (Mary.) som formand for de demokratiske kongresmedlemmer kampagneorganisation (DCCC).

Chris Van Hollen, 47, er lige blevet genvalgt til sin tredje periode og blev vurderet som en opstigende stjerne i partiet, hvad forfremmelsen i dag tydeligt viser. Van Hollen tilhører partiets midterfløj og betragtes ikke som en Pelosi-støtte og der var flere der spekulerede i om hun ikke ville vælge en af sine egne til posten - men sådan skulle det altså ikke gå.

Van Hollen efterfølger Rahm Emmanuel (Ill.) som kampagnechef og får altså hovedansvaret for fundraising og kandidatrekrutering frem mod valget i 2008. Han vil dog fortsat få hjælp af Emmanuel der i sin nye rolle som gruppeformand har fået kontrol med dele af demokraternes mediestrategi.

I den netop overståede valgkamp lykkedes det for DCCC at fundraise mere end 100 millioner dollars hvilket var med til at give dem sejren på 30 mandater. Van Hollen havde også en lille endel i den sejr, da han var en af Emmanuels væbnere og arbejdede med rekrutering af kandidater.

Det er ikke den eneste gode nyhed for Van Hollen der i sidste uge blev medlem af den meget magtfulde Ways and Means Committee.

Kilde: AP og Roll Call

18.12.06

Meningsmåling: McCain og Giuliani slår både Clinton og Gore

Meningsmålingsproducent Rasmussen Reports har lavet målinger på republikanerne John McCain, Rudy Giuliani og demokraterne Hilary Clinton og Al Gore.

- McCain now leads Clinton 49% to 45% and Gore 49% to 44%. This is the second straight survey where McCain has enjoyed a four point lead over the former First Lady. In early December, he held a 48% to 44% lead over Clinton, lyder konklusionen.

Der er meget diskussion om Hillary Clinton ikke er en alt for splittende kandidat, en påstand der i hvert bakkes op af tallene fra Rasmussen.

- Clinton is viewed favorably by 50% of Likely Voters and unfavorably by 48%, ifølge målingen.

Interessant nok, men mon ikke det var på tide at Rasmussen fik skiftet lidt ud i deres navne, eksempelvis byttede Giuliani ud med Mitt Romney og Al Gore med Barack Obama.

Kilde: Yahoo News
Via: Punditokraterne

Plane Truths - med John Edwards på kampagne!

Her er en lille dokumentar med John Edwards på kampagne i Iowa.



Jeg kan vel lige så godt indrømme det, med Evan Bayh ude af kampen om den demokratiske nominering så ligger min sympati i høj grad hos John Edwards.

Kan Republikanerne vinde kongressen tilbage i 2008

Alexander Milan fra USApolitik har en fin gennemgang af udfordringerne for Republikanerne i forhold til om de kan vinde flertallet i kongressen tilbage om to år.

- Republikanerne over et bredt perspektiv vil få svært ved at vinde Kongressen tilbage i 2008. Men det kommer meget an på, hvordan det ser ud med Irak, om skandalerne igen vil blive udrullet samt om der kommer flere til, og ikke mindst, hvem republikanerne – og for den sags skyld demokraterne – vælger som præsidentkandidat, konkluderer Alexander.

Jeg er langt hen af vejen enig med Alexander, men er dog overbevist om at en lang række af de sæder som demokraterne vandt i Repræsentanternes Hus kun er midlertdig udlånt, de to mest oplagte: Texas' 22. distrikt som og Floridas 16. distrikt som er overvejende konservative og som Demokraterne kun fik fat i pga. henholdsvis korruption og sexskandale. Men der er også en håndfuld konservative distrikter i Indiana, Iowa, Pennsylvania og Ohio som republikanerne nok skal vinde tilbage.

Til senatet er det en lidt anderledes historie for af de tre perioder er den der kommer næste gang den mest hostile i forhold til demokraterne, de fleste valg foregår i syden og i midtvesten og der er faktisk meget få reelle muligheder for at vinde pladser (og det gælder begge partier) mest oplagte bud er demokraten Frank Lautenbergs sæde i New Jersey, Lautenberg er en af de senatorer med den laveste approval rating og jeg tror faktisk at republikanerne med held kan stille Thomas Kean Jr. op igen. Lautenberg bliver i øvrigt 84 i 2008 og han bliver nok presset til ikke at genopstille.
Mary Landrieu i Louisiana vandt kun med få hundrede stemmer i 2002 og Landrieu har været i hård mdovind siden hun kom til at sige pæne ting om George Bush's indsats i forbindelse med Orkanen Katrina og mange af de demokratiske vælgere er blevet flyttet ud af staten, hun skal kæmpe meget, meget hårdt for at blive genvalgt.

Norm Coleman i Minnesota er Republikanernes mest udsatte - staten gav en kæmpesejr til demokraterne i november og partiet har øjnene på Coleman. Andre udsatte republikanske mål er Susan Collins i Maine og John Sununu i New Hampshire, men den tror jeg ikke rigtig på, de er begge rimelig populære.

Der er muligvis nogle retirements der kan gøre det hele mere åbent og det spekuleres bl.a. i om Thad Cochran fra Mississippi, Wayne Allard i Colorado og John Warner i Virginia stopper.

Tidligere kongresmedlem Bob Barr i ledelsen for Libertarian Party

Bob Barr blev i 1995 valgt for Republikanerne til kongressen og han blev genvalgt 4 gange. I sidste uge blev han så valgt til partistyrelsen for Det Libertarianske Parti, USAs tredjestørste parti placeret godt ude den yderste højrefløj.

- I'm pleased to assist the Party of Principle in this capacity and hope to further our political success as we move closer to the 2008 election cycle. Being a member of this body is a serious and long-term commitment that I gladly accept. As importantly, I'm happy to announce that I am now a proud, card-carrying Libertarian who is committed to helping elect leaders who will strive for smaller government, lower taxes and abundant individual freedom. I encourage other Americans from across the political spectrum to join me, sagde Bob Barr efter valget til partistyrelsen.

Bob Barr vil repræsentere medlemmerne i partiets Region 4 der består af staterne Florida, South Carolina, North Carolina, Tennessee, Alabama, Mississippi foruden Bob Barrs hjemstat Georgia.

- The antiquated two-party system was dealt a blow today as we have welcomed a patriotic statesman into our ranks with the intent of using his vast experience and widespread respect to help recruit and elect Libertarian candidates of his caliber, sagde formanden for partiet William Redpath.

Jeg tror godt man kan betegne det her som en meget stor styrkelse af libertarianerne og mon ikke Bob Barr kunne være et godt bud på en præsidentkandidat for partiet i 2008?

Ifølge Wikipedia har Libertarian Party "more than 200,000 registered voters and more than 600 people in public office, including mayors, county executives, county council members, school board members and other local officials. It has more people in office than all other third parties combined.". Partiet bedste resultat ved et præsidentvalg var i 1980 hvor partiet fik næsten 1 million stemmer svarende til 1,1 %. Ved det seneste præsidentvalg fik 400.000 stemmer.

Kilde: Libertarian National Committee

17.12.06

Demokratisk partiformand trækker sig

Efter otte år på posten som formand for demokraterne i New Hampshire stopper Kathy Sullivan og det betyder at potientielle kandidater til præsidentposten de næste dage vil gøre nærmest alt hvad de kan for at få hende tilknyttet deres kampagne.

Kathy Sullivan har med hård og succesfuld hånd styret partiet i den lille New England-stat fra sejr til sejr og hendes kendskab og netværk bør ikke undervurderes.

"Democrats won 3 of 4 gubernatorial races; turned the state from red to blue in the 2004 presidential election; and, this year, took control of the state Senate, House and Executive Council, elected both members of the U.S. House and re-elected a governor." skriver Boston Globe.

- Certainly it's nice to go out after such a great election, fortalte Sullivan til journalisterne og fortsatte: When our party is in such great hands it just seems like it's a good time (to quit).

Der er endnu ikke kommet nogen officiel melding fra Sullivan, men mon ikke at Clinton-kampagnen kunne være et godt bud.

Kilde: Boston Globe

Tommy Thompson har øjnene på præsidentposten

Republikanske vælgere der leder efter en kompromiskandidat mellem social moderates som Giuliani og McCain på den ene side og konservative hardlinere som Sam Brownback på den anden side. En af dem kunne være den tidligere guvernør og sundhedsminister Tommy Thompson (Wisc.).

Nu har han i hvert fald oprettet en exploratory committee og har været i Iowa et par gange for at tale med de lokale partitosser, der hvert fjerede år har mere end almindelig meget magt over hvem der skal være den frie verdens leder.

Tommy Thompson, 65, var guvernør i Wisconsin fra 1987 til 2001 længere end nogen anden i statens historie. Han stoppede i 2001 for at blive sundhedsminister i Bush administrationen, en post han havde i fire år.

Kilde: Chippewa.com(og lidt AP)

16.12.06

John Edwards i front

Alle taler om Hillary og Obama men vælgerne i Iowa hører åbenbart ikke efter. I en meningsmåling (godt nok fra oktober) viser det sig at John Edwards er favoritten i landbrugsstaten.
  • John Edwards 36%
  • Hillary Clinton 16%
  • Barack Obama 13%
  • Tom Vilsack 11%
- Iowans really, really like him. They liked him but thought he was too young in 2004, when he finished second to John Kerry in the Iowa caucuses, siger David Yepsen, der kan sammenlignes med Kaare R. Skou når det handler om politik i Iowa, om den tidligere vicepræsidentkandidat.

Kilde: Time

Evan Bayh stiller ikke op

Den demokratiske Senator Evan Bayh (Ind.) vil ikke være præsidentkandidat i 2008, og forklarer beslutningen med at chancerne for at vinde var for små til at det var indsatsen værd.

''At the end of the day, I concluded that due to circumstances beyond our control the odds were longer than I felt I could responsibly pursue,'' sagde Bayh i en meddelelse lørdag ''This path -- and these long odds -- would have required me to be essentially absent from the Senate for the next year instead of working to help the people of my state and the nation.''

Meddelelsen kommer kun få uger efter at Bayh i et interwiew i tv sagde at han ville danne en exploratory committee. Han beslutning betyder at feltet af kandidater efterhånden begrænser sig til Hillary Clinton, Barack Obama og John Edwards.

Evan Bayh havde samlet mere end 10 millioner dollars sammen til sin kampagne, men dem kan han nu bruge på at blive genvalgt til senatet i 2010. Bayh blev valgt som guvernør i Indiana i 1988.

Kilde: New York Times


15.12.06

Guvernør vil privatisere statslotteriet

Indianapolis: For minimum en millard dollars, dvs cirka rigtig mange penge, kan man få lov til at købe retten til statslotteriet i Indiana i 30 år, i hvert fald hvis det står til Guvernør Mitch Daniels (R).
Guvernøren vil bruge pengene på at oprette en uddannelsesfond med scholarships til statens unge poder og det er vi her på bloggen tilhængere af. Uddannelse er vigtigt!

- To achieve the greatness of which we are capable, we must have true excellence in higher education, sagde Daniels i den forbindelse.

Men det er ikke alle der er enige med guvernøren i hans privatiseringstanker, delstatsparlamentet der i november blev vundet af Demokraterne er utilfredse og selv medlemmer af hans eget parti mener at Daniels privatiserer for meget:-)

Mitch Daniels er tidligere budget-chef i Det Hvide Hus og skulle efter sigende var en micro-manager af guds nåde, som guvernør har han opsagt alle mulige små og store lejeaftaler fordi de var for dyre, solgt ud af delstatens bilpark og privatiseret en vej.

Kilde: Post-Tribune

Johnsons tilstand kritisk men stabil

Senator Tim Johnson er succesfyldt blevet opereret på George Washington Universitetshospital for at stoppe en hjerneblødning men hans tilstand vurderes stadigvæk til at være kritisk.

Admiral John Eisold der er læge for kongressen sagde i en meddelelse at “Senator Tim Johnson has continued to have an uncomplicated post-operative course. Specifically, he has been appropriately responsive to both word and touch. No further surgical intervention has been required".

Der er stadigvæk meget kraftige spekulationer i de amerikanske medier om hvad der sker hvis Tim Johnson dør inden senatet har konstitueret sig den 4. januar.

Ballade om besøg i Syrien

Kan man som amerikansk senator tillade sig at besøge Syrien eller legitimere det (endnu) et af Mellemøsten udemokratiske regimer. Det Hvide Hus er nemlig ganske utilfredse med at Senator Bill Nelson (D-Fla.) har været en tur i Damaskus for at mødes med bl.a. præsident Bashar Assad.

"We think it's inappropriate." siger Det Hvide Hus' pressetalsmand Tony Snow.

En talsmand for Senator Nelson kaldte angrebet fra Det Hvide Hus for grundløst og mindede om at senatoren ikke var i Syrien for at forhandle med dem, men for at samle oplysninger og at senatorer desuden mødes med masser af statsoverhoveder hele tiden uden at det betyder at de derfor anerkender eller støtter deres politik.

Kilde: Houston Chronicle

Endnu en republikansk senator trækkes ind i korruptionsskandale

Senator Thad Cochran (R-Miss.) der indtil næste måned er formand for senatets finansudvalg (Appropriations Committee) er blevet trukket ind i sagen med den korruptionsanklagede lobbyist Jack Abramoff. Thad Cohran har åbenbart modtaget penge fra en gruppe indianere fra Choctaw-stammen i Mississippi, en stamme der ligesom andre af Abramoffs klienter har meget store økonomiske interesser i casinoer.

Læs historien her hos TPMMuckraker.

Duncan Hunter taler ud

Kongresmedlem Duncan Hunter (R-Calif.) der har annonceret at han gerne vil være Republikanernes præsidentkandiat i 2008 har tal med Right Wing News om hvad han tror på. Det kan siges rimelig kort - han tror på at der skal bygges et hegn på grænsen mellem USA og Mexico og at det amerikanske forsvar skal have flere penge.

Spurgt om hvorfor amerikanerne skal vælge dette nærmest ukendte kongresmedlem fra San Diego-egnen svarer Duncan Hunter, der har været formand for kongressens forsvarsudvalg:

- Well, I think the American people understand that in this new era security is going to be very important and I think there'll be more emphasis on security than there has been in the past - and I think I bring that dimension and expertise in national security - and that's helpful.

Læs hele interviewet her.

13.12.06

Demokratisk senator ramt af slagtilfælde

Tim Johnson, den demokratiske senator fra South Dakota, har fået et slagtilfælde. Det meddeler Ritzau.

Det kan, hvis det værste skulle ske, betyde at flertallet i Senatet tipper tilbage på Republikansk flertal allerede inden Demokraterne overtager udvalgsposterne, for en eventuel afløser til Johnson skal udpeges af South Dakotas guvernør Mike Rounds - og han er republikaner og republikanerne har også solidt flertal i begge kamre i delstatsparlamentet.

Tim Johnson fik onsdag et slagtilfælde og blev indlagt på hospital, oplyser tv-selskabet NBC. Den 59-årige Johnsons tilstand er stadigvæk ukendt.

Hvis et demokratisk sæde overgår til Republikanerne, kan der bliver lighed mellem stemmerne fra de to partier i Senatet.
I så fald kan den amerikanske vicepræsident, Dick Cheney kaste den afgørende stemme, og han vil så afgøre det til Republikanernes fordel.

Kilde: The Raw Story

Updaet: Det var åbenbart ikke så slemt alligevel, oplyser AP.

12.12.06

Republikansk senator vil ud af Irak

Senator Gordon Smith (R-Oreg.) støtter ikke længere USAs tilstedeværelse i Irak. Det kom frem i en meget passioneret tale i Senatet sidste uge. Han sagde mandag til TV-stationen CNN at han havde draget den konklusion at Irak havde udviklet sig til en borgerkrig og at de amerikanske tropper ikke ville være i stand til at stoppe den.

"Som du ved, så er det her et slagsmål, der når alt kommer til alt er imellem Sunnier og Shiaer, et slagsmål der har stået på i 1000 år om hvem der er den rette afløser til Profeten Mohammed." forklarede Smith til CNN-værten Wolf Blitzer.

"Det er ikke vores skyld. Det er ikke vores kamp og der er ikke noget vi kan gøre for at ordne det." sagde Smith der følte at han var forpligtet til at forklare sig fordi "der sker ofre i jagetn på en politik der ikke kan gennemføres."."Vi bliver nød til at indrømme det og justere tingene på en sådan måde at den amerikanske befolkning og vores soldater finder sagen værdig nok at ofre sig for."

Kilde: CNN

Kucinich stiller op til præsident - igen

Kongresmedlem Dennis Kucinich (D-Ohio) stiller op til præsident - for de Forende Stater. Det vil han offentliggøre i dag på et pressemøde på rådhuset i hjembyen Cleveland i delstaten Ohio.

Kucinich, der uden problemer blev genvalgt til kongressen i sidste måned, forsøgte uden held at stille op til præsident i 2004. Han var blandt de sidste til at forlade kapløbet på trods af at han kun havde vundet en lille håndfuld af de godt 4000 delegerede på konventet.

Kucinich vil helt sikkert trække lidt medieopmærksomhed, fordi han kun er den anden demokrat til officielt at erklære sit præsidentkandidatur. Iowa’s afgørende guvernør Tom Vilsack annoncerede tidligere på måneden at han har intentioner om at flytte ind i Det Hvide Hus i januar 2009.

Kucinich, der startede sin politiske løbebane som byrådsmedlem i 1970 og senere var borgmester i Cleveland, er kendt for sine anti-krigssynspunkter og hans forslag om at oprette et Ministerium for Fred.

Kilde: Cleveland Plain Dealer

11.12.06

Karl Rove er ikke i kridthuset!

Det seneste rygte i Washington vil vide at Karl Rove ikke længere er Bushs ynglingsrådgiver.

"Karl Rove has lost his touch. In an amazing betrayal within a family where top political aide Rove is royalty, Bushies have been sneering at his pre-election happy talk that the gop would keep the Senate and take a slight hit in the House, both soon to be run by Democrats. And now we learn that President Bush really believed the GOP was safe, too. On the day before the elections, he asked embattled House gop leader Dennis Hastert to run for speaker again so he could guide the White House's agenda in Congress."

Hvis George W. Bush havde læst andet end sporten ville han nok have opdaget tidligere at der var en demokratisk bølge på vej, eller han kunne have undret sig over hvorfor han skulle besøge Republikanske strongholds som Nebraska, Kansas og Georgia i dagene op til valget.

Kilde: Washington Whispers

Gode og dårlige nyheder for Mitt Romney

Det har været en weekend med både gode og dårlige nyheder for Guvernør Mitt Romney.

Først den dårlige, "Some leading Christian conservatives are starting to back away from the Presidential campaign of Governor Mitt Romney (R-MA), based upon a recently resurfaced 1994 letter he wrote to the Log Cabin Republicans." skriver Politics1. Log Cabin Republicans er gruppen af konservative homoseksuelle og i brevet har Romney givet udtryk for støtte til en lang række homo-venlige forslag og det er ikke det bedste grundlag når man gerne vil være den sande konservative kandidat. Romneys kampagne sagde at holdninger som der blev givet udtryk for i brevet var forenligt med guvernørens holdning om forbud mod homo-ægteskaber.

Den gode nyhed er at tre toppolitikere fra Florida valgte at skifte til Team Romney, det drejer som om viceguvernør Toni Jennings, tidligere partiformand Al Cardenas og afgående State House Speaker Allan Bense. Alle tre tætte allierede med statens "outgoing" guvernør Jeb Bush.

South Carolina vært for første demokratiske debat

Der er mindre end fem måneder til at South Carolina vil være vært for den første debat mellem håbefulde demokratiske præsidentkandidater. Det skal i så fald være den 27. april næste år samtidig med at Demokraterne i South Carolina har kongres. Det skriver AP.

The Palmetto State er nummer fire i primærskalenderen efter Iowa, Nevada og New Hampshire og det første valg i syden. I 2004 blev staten vundet af den tidligere senator John Edwards der er født i Seneca, SC.

Republikanerne i South Carolina har allerede sat dato på deres første debat. Det er den 15. maj. I 2000 var en sejr til George W. Bush afgørende for at han kunne vinde nomineringen over senator John McCain.

Kilde: Kansas City Star

Hvordan Gates blev udnævnt til forsvarsminister

Fra Time Magazine via USA Politik.

Korrupt kongresmedlem genvalgt

Selv om man er korrupt betyder det ikke at vælgerne smider en på porten. I hvert fald ikke hvis man er Kongresmedlem Bill Jefferson (Louis.) der for nylig fik sit hjem undersøgt af FBI der fandt 90.000 $ i kontanter i Jeffersons dybfryser.

Louisianas valgsystem er noget anderledes end resten af USA's og derfor var der stadigvæk eet valg tilbage, nemlig Louisianas 2. distrikt mellem de to demokrater Bill Jefferson og partifællen Karen Carter. Jefferson vandt med 57 % mod Carters 43 %.

Det er i mine øjne dybt problematisk for Demokraterne at de genvælger den dybt korrupte Jefferson, ikke bare fordi det underminerer Nancy Pelosi og kompanis forsøg på at gøre korruption til et republikansk problem, men også et problem for flere af de sorte kongresmedlemmer i Congressional Black Caucus der under hele valgkampen har støttet Jefferson selv om hans modstander, Karen Carter, ikke engang var hvid. Det er bare pinligt.

Læs i øvrigt MyDDs Chris Bowers tanker om valget.

9.12.06

Nyt layout

Som den opmærksomme læser nok vil bemærke så er der kommet nyt layout på bloggen, jeg var bare blevet træt af det gamle og så har jeg også flyttet hele bloggen over på det nye beta.blogger der gør det lidt nemmere at updatere. Så er der også mere tid til at blogge.

Jeg håber ikke at det nye layout skræmmer den konservative læserskare væk der helst så at alt var som i gamle dage.

8.12.06

Close-up på Trent Lotts sejr

Det var noget af en overraskelse at Senator Trent Lott (R-Miss.) efter valget kunne blive valgt til minority whip af sine kolleger. Det var kun fire år siden at han blev presset til at gå af som majority leader efter en meget tumpet kommentar til et fødselsdagsselskab for daværende Senator Strom Thurmond (R-S.C.). Nu giver The Hill en detaljeret gennemgang af hvad der i virkeligheden skete op til afstemningen der endte med at Lott vandt med 25 mod 24 stemmer.

The Hill har kigget på hvad der egentlig skete og afslører at det var senatorerne John Warner (Virg.) og Susan Collins (Maine) og der i sidste øjeblik lod sig overtale til at støtte Lott selv om de privat havde lovet deres støtte til modkandidaten Lamar Alexander (Tenn.).

“I wrote 27 thank you letters for 24 votes,” sagde Alexander efter valget, der ellers ikke ville kommentere mere på valget.

Ironisk nok var Warner og Collins selv med til at føre kniven på Lott i sin tid og havde altså denne gang lovet deres støtte til Alexander, men efter et intensivt gang lobbyarbejd af bl.a. tre gange John, det være sig McCain (Ariz.), Thune (S.D.) og Sununu (N.H.) sammen med Ted Stevens (Alas.) og Judd Gregg (N.H.).

John McCain skulle efter sigende have været meget "pro-aktiv" i at få Trent Lott valgt og frontrunneren til den republikanske nominering havde møde med både Collins og Warner.
Både Lott, Warner og Collins støtter alle sammen McCains præsidentkandidatur og sidstnævnte bliver ind imellem nævnt som et bud på en vicepræsidentkandidat.

Kilde: The Hill

Alle skal have skydevåben!

En lille by i det vestlige Pennsylvania er splittet i spørgsmålet om et forslag der vil gøre det obligatorisk for indbyggerne at anskaffe sig et skydevåben.

Cherry Tree i delstaten Pennsulvania er en ærkeamerikansk small-town med knap 500 indbyggere og i sådan en lille by er der ikke meget kriminalitet.

Fra Cush Cushion Creek har man udsigt til Front Street og den presbyterianske kirke. Billedet der er fra wikipedia er taget af byrådsmedlem Drax Felton.

"Meget, meget lidt, hvis der overhovedet er noget" siger Brad Shields fra Pennsylvania State Police til avisen Philadelphia Inquirer.

Derfor er mange af byens indbyggere moget overrasket over at et lokalt byrådsmedlem vil have at alle hjem i den fredelige flække i det vestlige Pennsylvania skal have et våben så de kan forsvare sig selv.

Hans forslag, der kort går ud på at opfordre beboerne til at anskaffe sig en skyder og lære at bruge den, vil blive diskuteret på et møde i byrådet i Cherry Tree.

"Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har hørt om et indbrud eller mord" siger et andet byrådsmedlem.

Men for forslagsstilleren Henry Statkowski, en pensioneret oversergeant fra US Army, er det mere sort/hvidt: Homeland security begins at home!

"The homeowner is ultimately responsible for the safeguarding of his family. He ought to have the means and the training," siger Statkowski (den mandschauvinistiske undertone ville simplethen gå tabt i oversættelsen) der er veteran fra Vietnam-krigen.

Kilde: Philadelphia Inquirer

7.12.06

Dick Cheneys datter gravid

Vicepræsident Dick Cheney skal være farfar, hans datter Mary Cheney, 37, er blevet gravid og her på bloggen gætter vi på at der har været en læge med i spillet. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed at Mary Cheney er lesbisk og det har naturligvis fået både homoseksuelle som konservative aktivister op af stolene.

"Mary and Heather's decision to have a child is an example that families in America come in all different shapes and sizes," siger Joe Solmonese, formand for USAs svar på Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske med det lidt mere neutrale navn Human Rights Campaign. "The bottom line is that a family is made up of love and commitment."

"It's very disappointing that a celebrity couple like this would deliberately bring into the world a child that will never have a father," siger Janice Crouse fra den konservative tænketank Conserned Women for America. "They are encouraging people who don't have the advantages they have."

Mary Cheney og hendes partner gennem 15 år flyttede for nylig til staten Virginia der lige har vedtaget et forbud mod homo-ægteskaber og parret vil derfor ikke kunne få fælles forældremyndighed osv. overfor barnet.

Mor og mor, Mary Cheney (tv) og hendes partner Heather Poe ses her sammen ved et republikansk konvent.

Vicepræsidentens kontor ville ikke kommentere på omstændighederne omkring graviditeten.

Jeg ønsker naturligvis bare parret tillykke og håber at barnet bliver sundt og rask.

Kilde: Forbes

6.12.06

New York forbyder transfedt

Nu er det slut med farligt fedt i pommes fritter, chips og donuts i New York.

New Yorks Sundhedskommission har besluttet at forbyde brugen af transfedt hos restauranter, bagere og lignende. Forbuddet er det første af sin art i USA. Det skriver New York Times.

Forbuddet betyder, at de fleste transfedtholdige fedtstoffer, skal være væk fødevarer som serveres i restauranter i juli 2007. Et år senere skal samtlige transfedtstoffer være fjernet.

Forbuddet er en stor sejr for New Yorks republikanske borgmester, Michael R. Bloomberg, som er en markant sundhedsfortaler.

Jeg er overbevist om at yogadyrkende, helsefanatikere ikke får vedtaget et lignende forslag i Texas eller Mississippi lige foreløbig.

Kilde: Berlingske Tidende

Tidligere Clinton-rådgiver: Hillary er farlig

Den republikanske valgstrateg Dick Morris som bl.a. har rådgivet Bill Clinton i flere omgange, men nu mest gør sig i at blamere sig selv på nationalt fjernsyn, har forfattet en klumme om Hillarys muligheder og man må blot konstatere at der er tale om nærmest paranoid angst og man må bare undre sig over at Morris' kan hade så meget, jeg er overbevist om at der er tale om ulykkelig ugengælt kærlighed.

Der er tale om et ondt retorisk angreb hvor Hillary Clinton gøres til den dimentrale modsætningen af ... Bill Clinton. Den tidligere præsident sammenlignes med Eisenhower, Kennedy og Bush 41. mens senatoren sammenlignes med Johnson, Nixon og Bush 43. Bill er god og Hillary er ond, så sort/hvidt er tingene nemlig i Dick Morris' verden.

Morris har også ladet sig inspirere af Jens Rohdes udtalelser om hvor nemt kvinder har det i politik med følgende påstand:
"The enthusiasm that will grip many Americans — women in particular — at the cultural implications of a woman president will probably sweep through the primaries and cause many to overlook Hillary’s flaws and dismiss her defects. The generic of a woman candidate will prove so attractive that millions of voters will overcome their objections to the specific person who is running."

Dick Morris har på det seneste gjort sig bemærket med en bog om valget mellem Hillary og Condoleeza Rice (hvilket nok er rimelig usandsynligt) og forudsigelser om at Hillary ville droppe ud af senatsvalget i New York for at undgå et pinligt nederlag.

Kilde: The Hill
Hattip: Jonas Heltberg

Gates godkendt af forsvarsudvalget

Forsvarsministerkandidat Robert Gates var i dag til eksamen hos Senatets forsvarsudvalg og det blev til et flot 11-tal til kandidaten der blev sendt videre til Senatet med stemmerne 24-0.

Høringen har været på "heavy rotation" på alle nyhedsudsendelserne i dag efter at Gates argumenterede for at USA, med den nuværende strategi i Irak, ville tabe.

"I voted yes because in both the substance of his answers and the tone of his answers, he seemed open to course correction," sagde Senator Carl Levin (D-Mich.) der vil blive formand for udvalget når december bliver til januar.

Robert Gates med den mand der de næste to år blive hans defacto-overordnede.

Den brede støtte til præsidentens kandiadt synes jeg understrege min påstand om at uanset hvem præsidenten havde udpeget ville vedkommende få en nem høringsproces, mest af alt fordi alle er glade med at slippe af med Donald Rumsfeld.

Kilde: Forbes/AP

Rundt om John Boltons afgang

Der var nok ikke mange der havde forventet at John Bolton ville blive godkendt som USAs FN-ambassadør nu når hans midlertidige udnævnelse løber ud.

Jpack gennemgår listen med mulige afløsere. Jeg vil helst have Jim Leach, men Mike DeWine er da også et godt bud.

Alexander spekulerer på om Bush er i gang med en udrensning af høgene i det republikanske parti og ser Bolton som et led i den manøvre.

Ronnie er på ferie i Seattle så han mener ikke så meget.

5.12.06

Minnesota-guvernør endorser McCain

Minnesotas republikanske guvernør Tim Pawlenty figurede i løbet af året på flere "han stiller måske op i 2008-lister" men sådan blev det ikke. Pawlenty valgte i denne uge at kaste sit lod i skålen hos senator John McCain.

"Sen. John McCain, has lived a life that is a powerful, powerful testimony," Pawlenty said. "It's a powerful testimony to courage and to character and to strength and to patriotism and and to service. It was said earlier but I'll say it again flat out. He is a true American hero and we're grateful that he's in Minnesota today," sagde guvernøren da John McCain var forbi for at hjælpe ham i valgkampen for omkring fire uger siden.

Der er flere der spekulerer i Pawlenty som en eventuelt running mate til McCain hvilket førstnævnte dog afviser. "I said I would serve out my term as governor if I was re-elected. And that's what I intend to do," (læs: "Ja tak, jeg er klar. Du ringer bare") siger han til Minnesota Public Radio.

4.12.06

Hvad snakker han om...

Det sker fra tid til anden at en eller anden amerikaner falder over nogle af mine historier og laver et indlæg ala "her er en dansk blogpost om emnet, men jeg fatter ikke en bjælde af hvad idioten taler om.", selv om det altså er sket et par gange er det stadigvæk sjovt.
Denne gang er det på http://www.article6blog.com/ der er en blog der hylder forfatningens g bestemmelse der siger: "No religious test shall ever be required as a qualification to any office or public trust under the United States."

De skriver:
"They are asking "The Question" in Denmark. It's in Danish, of course, and I don't really know what it says, but I find the fact that there is a Danish blog post on Romney's faith utterly fascinating. I've been to Denmark by the way, lovely place to visit."

Bloggen er vist temmelig Pro-Romney men det må de jo selv om - This household support McCain!

Sam Brownback er inde!

Hvis det yderste religiøse manglede en præsidentkandidat i 2008 så kan de godt stoppe med at lede. Senator Sam Brownback fra Kansas valgte i dag at danne en såkaldt "exploratory committee" der gør det muligt for ham at fundraise penge.

Religious Right-people here is your man!

"I have decided, after much prayerful consideration, to consider a bid for the Republican nomination for the presidency," sagde Brownback i en pressemeddelelse. "There is a real need in our country to rebuild the family and renew our culture and there is a need for genuine conservatism and real compassion in the national discussion."

Sam Brownback siger at han vil gøre spørgsmålet om abort til et centralt tema i sit forsøg på at overbevise vælgerne.

Blandt Brownback-støtterne finder man Dominos Pizzas grundlægger, en tidligere direktør for Major League Baseball og en rabiat abortmodstander.

Kilde: AP

En lille ny...

Jeg fik i dag en mail der gjorde mig rigtig glad, den lød:

"Hej David

Jeg har - efter at have læst din opfordring og andres opfordringer - oprettet en ny blog på Wordpress, hvor jeg skriver på dansk.
Den hedder meget enkelt http://usapolitik.wordpress.com.

Jeg håber, det er i orden, at jeg har lavet et link til din blog, da jeg tænkte, det er godt for interesserede læser også at få andre input end lige mine, når vi nu er flere, der skriver om amerikansk politik på dansk.

Mvh.
Alexander Milan"

Det synes jeg bare er et rigtig godt valg og jeg glæder mig meget til at følge med. Endnu engang velkommen til.

Tom Lantos: Europæiske anti-amerikanisme er "kvalmende"

Kongresmedlem Tom Lantos fra Californien har været en tur i Danmark og til Berlingske Tidende siger han bl.a. at den europæiske anti-amerikanisme er »kvalmende«, »giftig«, »sygelig« og »sindssyg«.

Tom Lantos, 78, er ikke nogen hvem som helst, han er formand for udenrigsudvalget i Repræsentanternes Hus (og i øvrigt far til den tidligere ambassadørfrue i Danmark, Katrina Sweet) og han lagde ikke finge imellem når han karakteriser europæerne indsats i kampen for en fredeligere verden:

"Demokraterne vil strække sig langt for at imødekomme europæerne. Men modkravet er, at Europa gør et oprigtigt forsøg på at komme anti-amerikanismen til livs. Det kan bl.a. ske ved, at alle europæiske nationer - og ikke kun »undtagelser« som Danmark - påtager sig større byrder i Afghanistan, kampen mod terror og bekæmpelsen af global opvarmning, fattigdom og AIDS. Men først og fremmest: »I bør tage en kold bruser og skylle denne sygelige anti-amerikanisme af jer," skriver Karl Erik Stougaard i Tanten.

Holocaust-overleveren Lantos er et tydeligt eksempel på at nok har Demokraterne overtaget kontrollen med kongressen men at udenrigspolitikken ikke bliver ændret markant de næste to år. Hungarian-turned-californian Lantos blev valgt til kongressen i 1980 og repræsenterer det 12. kongresdistrikt i San Francisco.


Tom Lantos er far til to døtre og 17 (!) børnebørn. Her er hele familien samlet til Lantos og konens 50 års bryllupsdag.

Kilde: Berlingske Tidende

Hillary Clinton inde i sidste del af overvejelsesfasen...

Hillary Clinton har været væk fra offentligheden siden hun for snart en måned siden blev genvalgt til endnu en periode i senatet, men det er vist ikke meningen at hun skal sidde hele perioden ud.
Det er der i hvert fald to ting der indikerer, nemlig at hendes kampagne holder jobsamtaler med potientielle medarbejdere og at hun mødes med de vigtigste politiske aktører i New York og for at spørge om deres støtte.

"We just had a great, wide-ranging meeting on so many issues that affect the city, the state and the country," sagde Hillary Clinton efter et to timers langt møde med Ellit Spitzer, den nyvalgte guvernør i The Empire State.

Clinton mødtes i ugen også med kongresmedlemmerne Charlie Rangel og Nita Lowey, to af statens mest indflydelsesrige kongresmedlemmer og sidstnævnte er i øvrigt også Clinton-parrets "eget" kongresmedlem. Charlie Rangel er nok, sammen med Jesse Jackson og Al Sharpton, den vigtigste sorte politiker på den amerikanske østkyst og hans støtte kan Hillary få brug for hvis eller såfremt Barack Obama stiller op.

I denne uge skal Hillary Clinton så mødes med kongen af New York-politics, hendes kollega i senatet Chuck Schumer der dog ikke ville ud med hvad de skulle tale om.

"She wants to sit down and talk next week, which we're going to do. It could be about legislation. I have no idea what it's about, and until we sit down and talk that's all I'm going to say about it," sagde Schumer og tilføjede "I think she'd make a very good president but let's wait and see.".

Hillary Clinton sammen med præsident Bush i Det Hvide Hus. Med foldede hænder er det vist afgående formand for senatets forsvarsudvalg John Warner.

Kilde: International Herald Tribune

Romney og hans mormon-tro

Salt Lake Tribune, avisen i Utah der nok må karakteriseres som hoforgan for Mitt Romneys forsøg på at blive republikansk præsidentkandidat skriver at republikanske partistrateger mener at effekten af at Romney tilhører mormonkirken er overvurderet.

"The Mormon issue is way overstated, in the end, it won't be much of an issue."" siger Mark McKinnon, der arbejdede for Bush i 2004 og nu er tilknyttet McCain-kampagnen.

Jeg vil dog tro at Mark McKinnon her bevæger sig mere i kategorien "høflighedsfraser" end i en egentlig realpolitisk vurdering af det betyder for vælgerne at Romney er mormon. Er man blot en anelse bekendt med hvordan primærvalgskampagner fungerer kan man godt forvente at grupper uden officiel tilknytning til f.eks. John McCain (rent hypotetisk) vil sætte spørgsmålstegn ved Romneys tro og specielt i de mere religiøse stater Iowa og South Carolina vil det være et issue. I Nevada er der i forvejen mange mormoner, f.eks. den demokratiske senator Harry Reid.

For som artiklen også påpeger: "Several polls have shown a large section of voters who wouldn't consider voting for a Mormon presidential candidate. Some evangelicals don't consider Mormons to be Christians."

Kilde: Salt Lake Tribune

3.12.06

Key endorsement til McCain

Senator John McCains præsidentkampagne fik sig en lille sejr da det lykkedes at få overbevist en tidligere republikansk partisekretær og formand for Iowa Right to Life om at blive tilknyttet McCain-holdet.

Marlys Popma som støtten kommer er blevet spurgt af både Sam Brownback og Mitt Romney om hun ville støtte dem, men hun valgte altså at støtte hvad hun kaldte ""a man of strong character and integrity who would make an excellent national leader".

Vigtigheden for McCain med Popmas støtte kan næsten ikke undervurderes, hun er de-facto lederen af de bibeltro republikanere i landbrugsstaten og hendes blåstempling af McCain er med til at lukke diskussionen om at senatoren måske ikke er en sand konservativ. På den anden side åbner det naturligvis op for en anden debat om McCain i virkeligheden ikke er så moderat som han påstår, men sådan er der jo så meget. Man kan ikke vinde alle slag.

Marlys Popma støttede Phil Gramm ved præsidentvalget i 1996 og var ansat på religious right-aktivistens Gary Bauers præsidentkampagne i 2000. Hun er dermed ikke ligefrem kendt for at være på det vindende hold.

2.12.06

Kold krig i Kalifornien mellem Pelosi og Harman

Den kommende Speaker Nancy Pelosi valgte i går at udpege kongresmedlem Silvio Reyes fra Texas til formand for efterretningsudvalget. Det var ellers kongresmedlem Jane Harman fra Californien der havde anciennitet til at lede udvalget, men de to kvinders forhold kan nok sammenlignes med det forhold som Pia Kjærsgaard har til Marianne Jelved.

Men sådan har det ikke altid været, da Jane Harman forlod Repræsentanternes Hus for at stille op til guvernør i 1998 holdt Nancy Pelosi fest for hende (nej, ikke sådan en fest hvor man ønsker folk hen hvor peberet gror, men en rigtig fest) og to år senere da Pelosi stillede op til minority whip arrangerede Harman en fundraiser for hende i Los Angeles der indbragte 400.000 $.

Nu taler de to kvinder sjældent sammen, ikke fordi de har haft et stort opgør på et tidspunkt, men fordi en masse små ting og sager har udviklet sig til bittert had. Det startede da Californien i 2001 tegnede nye kongresdistrikter, Jane Harman ønskede at hendes distrikt skulle inkludere Los Angeles International Airport (LAX), mens Pelosi mente at Harman skulle være tilfreds med at hendes distrikt allerede var blevet gjort til et sikkert demokratisk distrikt. En lille ting, men på et punkt minder Nancy Pelosi om republikanerne eller i hvert fald om det republikanske partilogo, hun husker nemlig som den elefant. Nogle mennesker vil kalde det at bære nag, mens andre kalder det loyalitet. Man så senest hvordan Pelosi forsøgte at gengælde John Murthas støtte til hende ved at gøre ham til majority whip på trods af Steny Hoyer havde stort flertal i gruppen.

En af dem der gerne ville udtale sig om Pelosi er et tredje californisk kongresmedlem Anna G. Eshoo, der understreger pointen om at man ikke skal forsøge at løbe om hjørner med den nye Speaker:
"People are going to do what they're going to do. But anyone who underestimates Nancy Pelosi does so at her own risk."

De to har også været uenige om politik eller om kommunikationen af politik, hvor Pelosi ikke mente at Harman udnyttede sin plads i Efterretningsudvalget godt nok til at angribe Præsident Bushs Irak-politik. Jane Harman, er politisk mere moderat eller midtersøgende end Pelosi og så er hun også jøde og har tætte forbindelser til den jødiske lobbyorganisation AIPAC der ikke er helt ”comme il faut ” på den demokratiske venstrefløj.

Der er tale om to forskellige politiske stilarter, Nancy Pelosi kan betegnes som en folkelig Ritt Bjerregaard-type der er god til at aflæse mennesker, mens den mere Jane Harman er en mere reserveret detaljeorienteret type ligesom Pia Gjellerup (men med en anelse bedre sans for tøj og hår).

Andre spekulerer i om Nancy Pelosi tidligere følte sig truet af at Jane Harman kom mere i de nationale medier end hun gjorde da hun var minority leader. Jane Harman var som sagt formand for Efterretningsudvalget og blev ofte brugt af de nationale tv-kanaler i den funktion. Harman tre gange så ofte som Pelosi. Den beskyldning bliver naturligvis afvist af Pelosis folk der siger at hun ikke var utilfreds med at Harman kom i tv, men at hun ikke fik demokraternes Irak-budskab ordentligt ud.

De har også en forskellig historie inden de kom i kongressen, på trods af at de begge er opvokset i velstand og har giftet sig til enorm rigdom.
Jane Harman, født 1945, har nok aldrig haft et materielt behov for at arbejde, men hun har alligevel en flot civil karriere – hun er jurist fra Harvard, har arbejdet både som staffer i kongressen og for Carter i Det Hvide Hus inden hun blev privatpraktiserende advokat og endelig valgt til kongressen i 1992. På den anden side har man så Nancy Pelosi, født 1940, der opfostrede fem børn som hjemmegående husmor, mens hun havde politik som en fritidsinteresse indtil hun blev valgt til kongressen i 1987.
Det er ikke svært at forestille sig at der kan komme en del bitterhed ud af en kommentar om f.eks. husmødre, men det har jeg naturligvis intet belæg for at sige. Forholdet mellem de to kvinder hører til blandt de absolutte tabuer i Washington hvor ingen har lyst til at stille sig imellem verdens mest magtfulde kvinde og hendes ikke helt så magtfulde rivalinde.

Jeg indrømmer dog gerne at jeg helst havde set Jane Harman havde fået udvalget, men jeg er nok også en anelse ramt af at jeg ikke bryder mig et hak om Pelosi.

Kilde1: Los Angeles Times
Kilde2: Newsweek
Kilde3: USA Today
Baggrund: Nancy Pelosi
Baggrund: Jane Harman

Living Room Candidate

Jeg sad tidligere på aften og snakkede med min gode ven Anders Kronborg (der sikkert gerne vil have nævnt at han er byrådsmedlem for sosserne i Esbjerg Kommune) der spurgte om jeg ikke ville lave et permanent link til Living Room Candidate (LRC).

Jo Anders, det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne, men jeg vil også gerne introducere resten af læserskaren for LRC. American Museum of Moving Images har en onlineudstilling med en samling af reklamer fra præsidentvalg helt tilbage fra 1952.

Her kan man se eller gense de helt store klassikere som "Daisy", Johnson-reklamen fra 1964 der viser en lille pige der piller bladene af en blomst der efterfølges med en atomsprængning. Stærke sager. ER MUST SEE!!!

Eller man kan se hvordan republikanerne med succes spillede racekortet i 1988 med "Willie Horton"-reklamen, hvor demokraten Dukakis udstilles for at være soft on crime.

Man vil fremover kunne finde linket til LRC i kategorien "Must See TV".

Living Room Candidate - En rigtig tidsrøver for political junkies.

Smukt!

"On Wednesday, March 1, 2006, at a hearing on the proposed Constitutional Amendment to prohibit gay marriage, Jamie Raskin, professor of law at AU, was requested to testfy. At the end of his testimony, Republican State Senator Nancy Jacobs (Maryland, dtg) said: “Mr. Raskin, my Bible says marriage is only between a man and a woman. What do you have to say about that?”

Raskin replied: "Senator, when you took your oath of office, you placed your hand on the Bible and swore to uphold the Constitution. You didn't place your hand on the Constitution and swear to uphold the Bible."

The room erupted into applause. "

Ingen yderligere kommentarer fra min side.

Via: Guds Eget Land

1.12.06

Godt portræt af Lindsay Graham

Jeg fandt lige det her protræt af Senator Lindsay Graham fra South Carolina, det er fra Washington Monthly og er lidt gammelt men det er meget godt.

Man kan bl.a. læse om hvordan: "His willingness to work with the Democrats and against the administration on hot-button issues leads many Democrats to convince themselves that Graham, in his heart, is really with them."

Læs: Washington Monthly om Lindsay Graham

Lindsay Graham bliver af mange nævnt som et oplagt vicepræsidentemne for John McCain, men det tror jeg mere er ønsketænkning fra moderate kræfters side end noget der har hold i virkeligheden. McCain/Graham ville i så fald være den ultimative "vi pisser vores bagland af-ticket" i amerikansk politiks historie.

John McCain omgivet af (fra venstre mod højre) Ben Nelson, John Cornyn, Bill Frist (eller James Inhofe) samt Lindsay Graham og John Warner

Kongressen: Nu med flere jøder end nogensinde før.

Sidste måneds valg var både en succes for kvinder, men også for det jødiske mindretal der går to frem i senatet til 13 og i Repræsentanternes Hus er der nu 30 medlemmer af Abrahams slægt.

I senatet er den jødiske delegation blevet udvidet med Ben Cardin (Mary.) og Bernie Sanders (Verm.) der slutter sig til de ni demokrater: Dianne Feinstein (Calif.), Barbara Boxer (Calif.), Chuck Schumer (N.Y), Frank Lautenberg (N.J.), Carl Levin (Mich.), Herb Kohl (Wisc.), Russ Feingold (Wisc.), Joe Lieberman (Conn.) og Ron Wyden (Oreg.) samt republikanerne Arlen Specter (Penn.) og Norm Coleman (Minn.).

Selv om både Cardin og Sanders forlader Repræsentanternes Hus er der masser af nye kræfter der tager over hvor de slap. De nye ansigter tæller Gabrielle Giffords (Ariz.), Ron Klein (Fla.), John Yarmouth (Kent.), Paul Hodes (N.H.), Stephen Cohen (Tenn.) og Steve Kagen (Wisc.). De er alle seks demokrater.
Blandt de mest indflydelsesrige jøder i kongressen finder man den demokratiske gruppeformand Rahm Emmanuel (Ill.), formanden for udenrigsudvalget Tom Lantos (Calif.), formanden for udvalget for bankvirksomhed Barney Frank (Mass.) og Henry Waxman (Calif.) der skal lede "Government reform Committee".

De 43 jødiske medlemmer af kongressen udgør 8 % af de samlede 535 medlemmer af kongressen hvilket er en anelse mere end jødernes samlede andel af befolkningen der regnes for at være omkring 2 %.

Kilde: Bangitout.com

Utah opretter fjerde kongresdistrikt

Delstatsparlamentet i Utah er gået i gang med at oprette et fjerde kongresdistrikt i forventning om at et lovforslag der vil give henholdsvis Washington D.C. et rigtigt kongresmedlem (med stemmeret) og altså Utah, der ved folketællingen i 2000 kun var nogle få hundrede indbyggere for deres fjerde repræsentant i Washington.

Der er nok ikke den store tvivl om at det nye distrikt bliver et rimeligt konservativt et af slagsen og at det nok er ganske karrierefremmende for en eventuel kandidat at være mormon.

Det ekstra kongresmedlem betyder også at antallet af medlemmer af valgmandskollegiet stiger til 539 og dermed reelt elimenerer risikoen for et uafgjort præsidentvalg.

30.11.06

Bush, Webb i hård meningsudveksling

Senator-elect James Webb (D-Virg.) og præsident George W. Bush mødte hinanden til en reception for nyvalgte kongresmedlemmer og det endte i en kort, men ophedet meningsudveksling mellem de to.

Præsidenten sagde tillykke til Webb og spurgte så hvordan det gik med hans søn i Irak, hvortil Webb svarer: "Jeg kunne godt tænke mig at de kom hjem."

Det var ikke lige det svar som præsidenten forventede og svarede: "Det var ikke det jeg spurgte om, Jeg spurgte om hvordan din knægt har det?" (I didn't ask you that, I said how's your boy.)

Det fik dog ikke James Webb til at vige tilbage: "Det er en sag mellem mig og min søn. Mig og min dreng."

Meningsudvekslingen er en del af en lidt længere disputs mellem den tidligere marinesoldat og Det Hvide Hus der gerne vil udstille ham som en hedspore, hvilket nok skyldes at James Webb bl.a. har kaldt administrationens beslutning om at angribe Irak for en strategisk fejltagelse af historiske proportioner.

Kilde: Richmond Times-Dispatch

Update: Berlingske Tidende havde allerede historien i nat. Her har James Webb øjensynligt været på randen til at pande præsidenten ned. Læs her.

Republikansk kongresmedlem: Miami er som at være i den 3. verden

Kongresmedlem Tom Tancredo (R-Colo.) der er berømt eller berygtet for sin ret aggresive holdninger til indvandring og muslimer har igen været på banen med en ret kontroversiel udtalelse om det sydlige Florida.

"You would never know you're in the United States of America [in Miami]. You would certainly say you're in a Third World country" sagde Tancredo. Det fik guvernør Jeb Bush, kongresmedlem Ilena Ros-Lehtinen (R-Fla.) og andre af Tancredos partifæller fra Florida til at kræve en undskyldning fra Tancredo for udtalelsen.

Læs: Jeb Bush's brev til Tancredo

Det gjorde Tancredo selvfølgelig ikke, i stedet skrev han et åbent brev til Guvernør Bush der bl.a. indholdt denne passage:

"I certainly understand and appreciate your need and desire to try and create the illusion of Miami as a multiethnic 'All American' city. Indeed sir, one of us is naive."

.

På besøg hos DSU-Århus

Et af de første steder jeg holdt oplæg om amerikansk politik var i DSU Århus for snart fire år siden, og i tirsdags var jeg inviteret tilbage og det var en meget positiv oplevelse med rigtig gode spørgsmål fra de cirka 25 fremmødte og en god gang DSU-hygge i kælderbaren efterfølgende, det var desværre så hyggeligt at jeg missede tre toge og først kom med et tog til København klokken 02.00 (men som jeg husker det fra sidste gang er der vist intet der har ændret sig der).

Hvis der sidder nogen derude og mangler en oplægsholder så er i velkommen til at sende en mail eller ringe. Jeg er ligeglad med om i DSU'ere, VU'ere eller noget helt tredje.

Her er hvad DSU Århus skrev for at lokke folk til.

Endnu en dansk blog om amerikansk politik

Det var også længe siden at der var kommet nye danske blogs dedikeret til amerikansk politik, men Alexander Milan har med "U.S. Politics - Who, What, Why" meldt sig på banen, så på vegne af vores lille "community" vil jeg gerne sige velkommen til og komme med en lille opfordring: skriv dog på dansk og lav en henvisning til de amerikanske kilder i stedet.

Hvis jeg vil læse på engelsk besøger jeg amerikanske blogs og aviser!

Bill Frist stiller ikke op til præsidentvalget

Senator Bill Frist (R-Tenn.) vil ikke være præsident og har derfor meldt sig ud af kampen. Det kommer i virkeligheden ikke som den store overraskelse, Bill Frist blev slidt ned på posten som majority leader og efter sagen med Terry Schiavi, den hjerneskade kvinde fra Florida som var i coma og som Frist via en tv-skærm diagnosticerede til ikke at være i en persistent vegetative state.

Der er en længere analyse af hvorfor Bill Frist sprang fra her.