Der er sket en del de sidste par dage, så her er lille en hurtig gennemgang af de vigtigste nyheder fra kampagne-fronten.
Senator Chris Dodd fra Connecticut har åbenbart kigget rundt på sine kolleger og konstateret "der er ingen af dem, der er bedre en mig" og erklæret at han vil være præsidentkandidat.
Senator Dodd blev valgt til Repræsentanternes Hus i 1974 og til Senatet i 1980 og blev genvalgt, uden problemer, til sin femte periode i 2004. Chris Dodd er en ganske dygtig, men alligevel anonym, politiker, men hvad jeg vurderer at han spilder sin og offentlighedens tid. Han kan ikke vinde nomineringen og det er nok tvivlsomt om en Hillary Clinton, hvis hun vinder, vil vælge Dodd som sin vicepræsidentkandidat.
Kongresmedlem Ron Paul fra Texas var præsidentkandidat i 1988 - for Liberalisterne - og nu vil "Congressman No" eller "Dr. No" som han kendes som, opstille som præsidentkandidat for Republikanerne.
Ron Paul bryder sig hverken om staten, skatter eller Irak-krigen og kan vel bedst betegnes som en nichekandidat, der gerne vil have et budskab ud. Ron Paul fik 400.000 stemmer på landsplan ved valget i '88.
Der gik rygter om at Senator Barack Obama fra Illinois ville gøre sit præsidentkandidatur offecielt på Martin Luther King Day, i morgen den 15. januar. Det er bliver nok en ikke til noget men Robert Nicak skriver at "A political source close to Obama said he was not sure the exploratory committee would be named that early but added that probably would happen during the next three weeks. Actual announcement of his candidacy would come later."
Senator Hillary Clinton fra New York har været en tur i Irak og mødes med den irakiske premiereminister Al-Malaki, sammen med Senator Evan Bayh fra Indiana og det republikanske kongresmedlem John McHugh fra New York. Mon ikke Bayh og Clinton har talt præsidentvalg i flyveren?
Delstatsparlamentet i Florida har besluttet at rykke deres primærvalg til 29. januar, ugen efter South Carolina. Godt for sydstatskandidater og godt for jødiske kandidater.
I går vandt Indianapolis Colts deres anden slutspilskamp, på udebane sendte kicker Adam Vinatieri fem fieldgoals op mellem målstængene og så vandt Colts kampen 15-6. I konference-finalen i næste uge møder Colts hjemme New England Patriots .
14.1.07
Præsidentvalg 2008 Update!
Etiketter:
Connecticut,
Demokraterne,
Evan Bayh,
Florida,
Hillary Clinton,
Præsidentvalg 2008,
Republikanerne,
Texas
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
3 kommentarer:
Libertarian Party (LP) har netop i New Hampshire haft deres største fremgange i historien. De vandt 4 state legislatures i det lokale house 1992 og sad der frem til 2002. Ved sidste valg stillet flere kandidater ( 5 tror jeg) op med en både en GOP og LP nomination. Det var folk der i udgangspunkt var LP.ere. Ingen vandt dog.
Fra Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Hampshire#Politics
New Hampshire has been known for a Libertarian-like political tradition that values individual freedom and limited exercise of state governmental powers. In addition to the lack of sales and income taxes, the state has the highest per capita elected and appointed Libertarians and the highest density of Libertarian Party members in the nation.
Så der ingen tvil at vi får den ultimative prøve på hvad sådan en kandidat som Ron Paul kan trække netop i New Hamshire. Mit bud er at han måske kan trække 5-8 %, men der er jo forbasket langt tid til det.
Der er nok ingen tvivl om at der både i Iowa og New Hampshire er nogen der vil stemme på Ron Paul, men han er en nichekandidat der er med i det her for at promovere det liberalistiske budskab, som jo er meget presset hos republikanerne. Jo tror ikke engang selv at han tror på, eller ønsker at blive opstillet.
"...i næste uge møder Colts vinderen af aftnens kamp mellem New England og Seattle."
Mon ikke du mener New England og San Diego? :)
Det blev for øvrigt New England der vandt kampen.
Send en kommentar