Det kom ikke som den store overraskelse at kongresmedlem Bobby Jindal fra Louisiana, manddag annoncerede at han var klar til en gentagelse af guvernørvalgkampen fra 2003 mellem ham og den siddende guvernør, demokraten Kathleen Babineux Blanco, i staten der for halvandet år siden blev raseret af orkanerne Katrina og Rita.
- Vores stat, vores fællesskab og vores familer har været igennem nogle meget hårde tider. Der er klart en sult efter en anden måde at lede på, skrev Bobby Jindal, der repræsenterer et kongresdistrikt i udkanten af New Orleans, i et brev til sine støtter.
Men selv om det er en rematch af valget i 2003 er der mange ting der har ændret sig i Louisiana. Bobby Jindal var dengang en ukendt Assistant Secretary for Planning and Evaluation i sundhedsministeriet i Washington D.C.. Kathleen Babineux Blanco var en ganske vellidt viceguvernør. På trods af det vandt Jindal første valgrunde med 33 % af stemmerne foran Blanco og i 2. runde tabte han med kun fire procent.
- Jeg vil undgå D.C.-style politik med mudderkastning og istedet fokusere på at løse de problemer som vores stat har, sagde Jindal.
En uafhængig meningsmåling vidste for nylig at Jindal fører over Blanco med mere en 20 %. Guvernørens popularitet brød sammen som digerne i sommeren 20005, hvor Blanco vidste alt andet end køligt overblik i krisesituationen.
Jindal, der er kongressens eneste medlem med indiske rødder (opvokset som hindu men konverterede til katolicismen i High School), har fået opbygget sig et imponerende CV på trods af at han kun er 35. Han er uddannet på det prestigefyldte Brown University i Rhode Island og var Rhodes Scholar på universitet i Oxford.
Han var kun i midten af 20'erne da den daværende guvernør Mike Foster udpegede ham som chef for sundhedsvæsnet i staten og i 2001 blev han af præsident Bush hentet til Washington D.C.
Den demokratiske bølge i november ramte overhovedet ikke Jindal. Han blev genvalgt til sin anden periode i kongressen med 88 % af stemmerne, i kamp med to demokrater og en liberalist.
Louisianas valglov betyder at alle kandidater, uanset parti, bliver stillet op på een stemmeseddel og at hvis een får mere end 50 % af stemmerne, så er vedkommende valgt. Hvis ingen får 50 % mødes de to der har fået flest stemmer - uanset partifarve. Det betyder altså at man sagtens kan have et valg mellem to demokrater, to republikanere osv.
Kilde: NY Times
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar