30.1.07

Arbejdet kommer i vejen for senatorer med præsidentambitioner

Senatorerne som har øjnene rettet mod det Hvide Hus - seks eller syv, alt efter om man tæller republikaneren Chuck Hagel fra Nebraska med eller ej - må indse, at de har en ulempe som ikke rammer deres rivaler der ikke sidder i senatet. Fordi Senatet er så tæt, er det kun meget få medlemmer der ønsker at forlade Washington og istedet tage på kampagne.

Så mens Mitt Romney, var i South Carolina mandag og møde vælgere og tale med potientielle donorer, og John Edwards kan gøre det samme i New Hampshire og New York i morgen, sidder senatorerne limet til deres pind i Washington for at stemme om at hæve minimumslønnen.

Næste uge er der heller ingen muligheder for, at tage fri fra senatet. Her skal der nemlig stemmes om en udtalelse der modsætter sig Præsident Bush's plan om at sende yderligere tropper til Irak. En stemme som ingen potientiel demokratisk kandidat ønsker at misse.

Det forklarer hvorfor Hillary Clinton bruger sine weekender i Iowa og New Hampshire. Senator Bracak Obama har været i New Orleans til en høring, men han kommer tilbage til Washington D.C. onsdag.

Den eneste undtagelse er den republikanske senator Sam Brownback fra Kansas. Han vil i hele ugen igennem besøge Iowa, Michigan, South Carolina og Florida. En talsmand fortæller at han vil være tilbage i D.C. tids nok til at stemme om Irak-udtalelsen.

Kilde: NYT

29.1.07

New yorkere støtter new yorkere

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, men vælgerne i New York støtter langt overvejende kandidater fra - New York.

En meningsmåling viser at hos demokraterne får Hillary Clinton 58 % af stemmerne, Barack Obama får 11 % og John Edwards får 9 %.

Hos republikanerne er der ligeledes støtte til byens søn, Rudy Giuliani der får 47 % mod John McCain der får 20 % og Newt Gingrich, der får 9 %. Tidligere guvernør George Pataki, der for nylig lukkede sit kampagnekontor i New Hampshire, får 5 %, lige så meget en anden tidligere guvernør - Mitt Romney.

Kilde: International Herald-Tribune

Rahm vil støtte Clinton

Kilder tæt på senator Barack Obama fortæller Robert Novak, at de er rimelig sikre på at kongresmedlem Rahm Emanuel, den demokratiske gruppeformand, ikke vil støtte Illinois-kollegaen, men vil endorse Senator Hillary Clinton.

Hvis det er korrekt, vil Emanuel være den eneste fremtrædende demokratiske Illinois-politiker der ikke støtter Obama. Men Emanuel har også et tættere forhold til Clinton-familien end nogen af sine kolleger, han arbejdede for Clinton-kampagnen i 1992 og kom senere til Det Hvide Hus.

Rahm Emanuel er selv ikke meget for at tale om hvem han støtter i 2008. I forrige uge fortalte han, at han ville gemme sig under sit skrivebord for at undgå spørgsmålet.

Kilde: Chicago Sun-Times

Hvide ingen adgang!

Hvad kalder man en golfklub der ikke ville have sorte medlemmer? Den er racistisk. Men hvad gør man når sorte kongresmedlemmmer ikke vil have hvide medlemmer af deres klub - er det så også racisme?

Han var en hvid, liberal kandidat i et distrikt hvor flertallet af vælgerne var sorte, og derfor lovede demokraten Steve Cohen fra Tennessee, at hvis han skulle blive valgt, ville han søge optagelse som det første hvide medlem af den såkaldte Congressional Black Caucus (CBC) - en "kaffeklub" for kongressens sorte medlemmer.

Men sådan skulle det ikke gå, Steve Cohen har ændret sine planer efter, at flere både forhenværende og nuværende medlemmer af gruppen gjorde det klart at hvide ikke kan være med.

- Jeg tror de er rigtig glade for, at jeg ikke bliver medlem, sagde Cohen der efterfølger kongresmedlem Harold Ford Jr., der tidligere havde repæsenteret distriktet i Memphis, Tennessee.

- Det er deres gruppe og de gør tingene på deres måde. Du kan ikke presse dig til et medlemskab, du skal invitereres, konstaterede Cohen.

Cohen fortalte at han blev overbevist om, at det ville blive umuligt at blive optaget, efter at tidligere kongresmedlem Bill Clay, Sr. fra Missouri. en af CBC's grundlæggere, havde sendt et memo rundt til den nuværende medlemmer der fastslog at det var "kritisk" at gruppen forblev "exclusively African-American".

Andre medlemmer, bl.a. gruppens nyvalgte formand, kongresmedlem Carolyn Cheeks Kilpatrick fra Michigan og kongresmedlem Bill Clay, Jr., var enige.

- Mr. Cohen spurgte om optagelse og han fik et svar ... Det er på tide at komme videre, sagde den yngre udgave af Clay-familien, der sagde at det var en uskrevet regel at man ikke optog hvide medlemmer.

Kongresmedlem Pete Stark fra Californien, der også er hvid, forsøgte i 1975 at blive optaget da hans distrikt fik en masse sorte vælgere, men han blev afvist.

Steve Cohen tror dog, at han nok skal kunne skabe gode relationer med de sorte medlemmer på anden vis. Han har bl.a. fået ros og anerkendelse for at ansætte mange sorte på sit kontor, mere end halvdelen, inklusiv stabschefen, er sorte.

Steve Cohen vandt sit mandat i distrikt hvor 60 % af vælgerne er sorte. Han var den eneste hvide kandidat i et primærvalg mod adskillige andre kandidater, hvoraf seks havde flere penge end Cohen. Hvis Cohen bliver udfordret i primærvalget om to år er det meget muligt, at CBC-medlemmer vil arbejde for at slå ham ud af hvad de anser for "deres" distrikt.

En lignende situation havde man i 2004 i Texas, hvor redistricting havde flyttet flere sorte vælgere ind i kongresmedlem Chris Bells distrikt i Houston.

På trods af en tradition i Repræsentanternes Hus om at medlemmer fra det samme parti ikke modarbjeder hinanden, gav et dusin politikere penge til Bell's modkandidat og den senere vinder - Al Green. Selv Chris Bells "nabo", kongresmedlem Sheila Jackson Lee, var på kampagne mod Chris Bell.

Et sort kongresmedlem var dog ude, at kristisere sin sorte kolleger fordi de arbejdede mod Chris Bell. Det kongresmedlem var Harold Ford, Jr.

- Vi havde en "incumbent" og vi støttede ike den "incumebent"? Det var uanstændigt, sagde Ford til magasinet CQ i 2004.

Steve Cohen btw er jøde og var personlig ven med musikeren Warren Zevon. Det var Cohen der holdt mindetalen ved Zevons begravelse i 2003.

Kilde: The Politico

Joe Biden stiller også op

Den demokratiske senator Joe Biden fra Delaware, formanden for senatets udenrigsudvalg og en "outspoken critic" af krigen i Irak, stiller op til præsidentvalget. Det meddeler en kilde tæt på senatoren, der fortæller at Joe Biden annoncerer onsdag i denne uge.

Joe Biden, 64, er i øjeblikket i sin sjette term efter han blev valgt til senatet tilbage i 1972, bare 29 år gammel. Før det havde han siddet to år i byrådet i Wilmington.

Hvis Joe Biden vinder valget bliver han den første katolik siden Kennedy og den første præsident fra Delaware.

Joe Biden bliver dermed den ottende demokratiske kandidat der melder sig på banen, efter Tom Vilsack, John Edwards, Barack Obama, Hillary Clinton, Bill Richardson, Chris Dodd og Dennis Kuchinich.

27.1.07

Republikansk senator roder i container...

Sen. Norm Coleman (R-Minn.) returned to Capitol Hill this week with a prominent gash on his forehead after he was knocked nearly unconscious back home in St. Paul while -- of all things -- dumpster diving.

The Senator assures me he wasn't digging for food, or trash that he might treasure, or even a Vulnerable GOP Incumbent's Guide to Distancing Yourself From The Iraq War While Still Looking Tough On Terror.

Nope. Coleman says he was "looking for something that my wife accidentally threw in the dumpster."

That was his elaboration to my original question when I saw him Tuesday night in Statuary Hall following President Bush's State of the Union speech, which was, "Senator, how did you get that big cut on your forehead?"

"I was digging in the dumpster," he deadpanned.

Reacting to the "oh-dear, bless-his-heart, a-dumpster-diver" expression that I couldn't hide, Coleman explained he was looking for an "antique lamp" that his wife had somehow thrown in the dumpster behind their house in St. Paul. They're doing "major reconstruction on the house," Coleman explained.

He was vague about what exactly whacked him in the head. (His office explained later that it was "a piece of wood.") But whatever it was, the impact was so hard that he "saw stars." Senator Coleman considers himself a lucky man that he didn't pass out in the dumpster in the freezing St. Paul temps.

And luckier yet that he retrieved said item that his wife, Laurie Coleman, a model and actress, sent him into the dumpster to fetch. "I did get the lamp," he said, pumping his fists, giving the universal symbol for, "I'm a big tough man and my woman digs it."

Kilde: WaPo

Mike Huckabee kaster sig ind i præsidentvalget

Republikanske Mike Huckabee, den tidligere guvernør i Arkansas, kaster sig nu ind i kampen om den republikanske nominering i 2008, fortalte en medarbejder tæt på den tidligere guvernør.

Huckabee, 51, vil på mandag oprette en exploratory committee, der vil gøre det muligt at fundraise og ansatte medarbejdere.

Huckabee har odds imod sig, der er allerede mange kandidater i feltet, der både er mere kendte og har flere penge, kandidater som Senator John McCain fra Arizona, tidligere borgmester Rudy Giuliani og tidligere guvernør Mitt Romney fra Massachusetts.

Alle tre har brugt de seneste måneder på at opbygge deres kampagneorgansiationer, har kontaktet fundraisere og skaffet partisoldater i "early voting" staterne Iowa, New Hampshire, South Carolina og Michigan. Men alle tre kandidater har også problemer med holdninger der ikke nødvendigvis er på linje med de konservative vælgere, der dominerer det republikanske parti - og det kunne være med til at give Huckabee en chance.

- Min udgave af konservatismen er en ikke en sur, aggresiv udgave. Det er en udgave hvor "konservativ" betyder, at vi vil bevare det bedste i vores kultur, samfund, principper og værdier og give dem videre, sagde den tidligere baptist-præst i sidste måned.

Huckabee, der er modstander af abort og homo-ægteskaber, bliver dog ikke den eneste "social conservative" i feltet og han kan se frem til en meget hård kamp om, at vinde partiets højrefløj.

Personligt vil jeg dog hellere have Huckabee end Sam Brownback.

Kilde: AP

Harold Ford, Jr. ny formand for DLC

DLC, Democratic Leadership Counsil, var i starten af 90'erne med til at gøre en ukendt guvernør fra Arkansas til præsident. I torsdags valgte organisationen tidligere kongresmedlem Harold Ford, Jr. fra Tennessee som ny formand, han efter efterfølger Tom Vilsack, guvernøren fra Iowa, fordi han hellere vil være præsidentkandidat. Vilsack havde været formand i 18 måneder,

- Jeg er stolt og spændt over udsigten til at være formand for DLC. PÅ det her kritiske tidspunkt i vores nations historie, tror jeg at DLC har en vigtig rolle at spille i debatten om de udfordringer som vores land står overfor, bl.a. krigen mod terror og Amerika's internationale konkurrenceevne, sagde Harold Ford i forbindelse med udnævnelsen.

Tidligere kongresmedlem Harold Ford bliver den 10. formand for DLC, siden foreningens start i 1985, og han træder i fodsporene på en perlerække af demokratiske toppolitikere, der udover Bill Clinton tæller tidligere minority leader Dick Gephardt fra Missouri, Guvernør Chuck Robb fra Virginia, Senator John Breaux fra Louisiana, Senator Joe Lieberman fra Connecticut og senator Evan Bayh fra Indiana.

25.1.07

John Kerry stiller ikke op til præsidentvalget i 2008

Demokraternes præsidentkandidat i 2004, senator John Kerry fra Massachusetts, sagde onsdag at han ikke vil stille op til præsidentvalget i 2008.

- For to år siden, forsøgte jeg at blive præsident for at lede os på en anden kurs sagde han og forklarede sin motivation.

- Vi var meget tæt på ... i hvert fald så tæt på at det kunne være fristende at prøve igen. Der er vigtige grunde til at ville fortsætte den kamp nu. Men jeg har konkluderet, at det ikke er det rette tidspunkt for mig at gå efter præsidentposten.

En kilde tæt på John Kerry forklarede, hvorfor Kerry havde sagt nej til at prøve igen.

- Han havde ringet rundt til sine rådgivere onsdag og torsdag - i sidste uge - og rådgiverne havde talt med donorer og de ville ikke betale. Det sammenlagt med Obama-mania, der ville give folk der lder efter et alternativ til Hillary Clinton en udemærket mulighed, var udslagsgivende, sagde rådgiveren der udtalte sig ganske anonymt.

24.1.07

En af Watergate-bagmændene død

Tirsdag døde den ene af bagmændene bag Watergate-indbruddet i 1972. E. Howard Hunt blev 88 år gammel af lungebetændelse.

Hunt var en farverig skikkelse i amerikansk historie. Han kæmpede under Anden Verdenskrig og blev efterfølgende rekrutteret til CIA, hvor han var med til at planlægge kuppet i Guatamala i 1954 og den fejlslåede invasion af Svinebugten på Cuba i 1961.

Men det er Watergate, som Hunt vil blive husket for. Noget han selv var helt klar over:

- Jeg vil altid blive kaldt en Watergate-indbrudstyv, selvom jeg ikke engang var på det fordømte sted, sagde han til avisen Miami Herald i 1997.

Hunt havde rekrutteret fire af de frem indbrudstyve, som blev anholdt ude foran Watergate-bygningen, efter de havde ransaget et demokratisk partikontor.

- Denne fyr Hunt, han ved alt for forbandet meget, sagde Præsident Nixon nogle dage efter indbruddet i det demokratiske partis hovedkvarter.

Hunt afsonede 33 måneder i fængsel for sin involvering i Watergate, som han planlagde sammen med G. Gordon Liddy. Han skrev desuden omkring 80 bøger i sin fritid. Langt de fleste var spionbøger.

Kilde: Nyhedsavisen

23.1.07

Optakt til præsidentens tale til nationen!

Når Præsident Bush i nat går på talerstolen for at give hans årlige tale om nationens tilstand, vil han for første gang se ud på og tale til en kongres som er domineret af det andet parti og tv-seerne vil se på en præsident, som et flertal af amerikanere helst så på det første fly tilbage til Texas.

Det bliver en tale som først og fremmest vil handle om indenrigspolitiske emner, det vil være et forslag om skattefradrag på sundhedsforsikringer, en lidt mere miljøvenlig energipolitik og endnu engang vil der komme opfordringer til kongressen om at bakke præsidentens upopulære forslag om reform af udlændingepolitikken og den amerikanske sygesikring.

Men uanset hvad præsident Bush taler om, er der et emne der vil overskygge alt andet: Krigen I Irak og forslaget om at sende yderligere 21.500 tropper til Mellemøsten.

Præsidentens talsmand Tony Snow sagde at præsidenten vil fremsætte nogle dristige forslag som kongressen burde kunne vedtage, men det er nok tvivlsomt om det er andet end retorik.

Men på trods af modstanden mod sin politik, både ude og hjemme, er der ingen der regner med at Bush vil lægge sig fladt ned. Han vil fortælle kongressen og befolkningen at han ved at der er uenighed og utilfredshed, men at han vil bede om at nationen giver hans plan en chance.

Bob Schieffer, der er politisk ekspert for TV-stationen CBS, siger at han ikke regner med at der er noget som helst som præsidenten kan sige i nat, som kan give ham lidt politisk medvind (måske andet end at han træder tilbage, dtg).

- Det gør virkelig ingen forskel, hvad han taler om. Han kan tale om aber i verdensrummet. Det eneste de mennesker der sidder i Repræsentanternes Hus og lytter, vil tænke på er Irak, siger han.

Det er præsident Bush's næstsidste State of the Union-tale og hans aller, allersidste chance for at skabe sig en smule momentum i debatten, inden han overgår til totalt "lame duck-stadiet" i sin præsidentperiode. Han skal op med præsidentretorik og a'la Roosevelt, Kennedy eller Reagan, men baseret på erfaringen med de foregående taler tvivler jeg på at han overrasker.

Talen kan ses direkte på CNN bl.a. i nat klokken 03.00.

Det bliver den nyvalgte senator Jim Webb fra Virginia, der efterfølgende kommer med demokraternes svar på talen. Jim Webb har, som læserne af denne blog sikkert er bekendt, en søn der i øjeblikket er soldat i Irak.

Kilde: CBS
Kilde: Boston Herald

Republikansk kongresmedlem vil være guvernør

Det kom ikke som den store overraskelse at kongresmedlem Bobby Jindal fra Louisiana, manddag annoncerede at han var klar til en gentagelse af guvernørvalgkampen fra 2003 mellem ham og den siddende guvernør, demokraten Kathleen Babineux Blanco, i staten der for halvandet år siden blev raseret af orkanerne Katrina og Rita.

- Vores stat, vores fællesskab og vores familer har været igennem nogle meget hårde tider. Der er klart en sult efter en anden måde at lede på, skrev Bobby Jindal, der repræsenterer et kongresdistrikt i udkanten af New Orleans, i et brev til sine støtter.

Men selv om det er en rematch af valget i 2003 er der mange ting der har ændret sig i Louisiana. Bobby Jindal var dengang en ukendt Assistant Secretary for Planning and Evaluation i sundhedsministeriet i Washington D.C.. Kathleen Babineux Blanco var en ganske vellidt viceguvernør. På trods af det vandt Jindal første valgrunde med 33 % af stemmerne foran Blanco og i 2. runde tabte han med kun fire procent.

- Jeg vil undgå D.C.-style politik med mudderkastning og istedet fokusere på at løse de problemer som vores stat har, sagde Jindal.

En uafhængig meningsmåling vidste for nylig at Jindal fører over Blanco med mere en 20 %. Guvernørens popularitet brød sammen som digerne i sommeren 20005, hvor Blanco vidste alt andet end køligt overblik i krisesituationen.

Jindal, der er kongressens eneste medlem med indiske rødder (opvokset som hindu men konverterede til katolicismen i High School), har fået opbygget sig et imponerende CV på trods af at han kun er 35. Han er uddannet på det prestigefyldte Brown University i Rhode Island og var Rhodes Scholar på universitet i Oxford.

Han var kun i midten af 20'erne da den daværende guvernør Mike Foster udpegede ham som chef for sundhedsvæsnet i staten og i 2001 blev han af præsident Bush hentet til Washington D.C.

Den demokratiske bølge i november ramte overhovedet ikke Jindal. Han blev genvalgt til sin anden periode i kongressen med 88 % af stemmerne, i kamp med to demokrater og en liberalist.

Louisianas valglov betyder at alle kandidater, uanset parti, bliver stillet op på een stemmeseddel og at hvis een får mere end 50 % af stemmerne, så er vedkommende valgt. Hvis ingen får 50 % mødes de to der har fået flest stemmer - uanset partifarve. Det betyder altså at man sagtens kan have et valg mellem to demokrater, to republikanere osv.

Kilde: NY Times

KY: Senator Bunning vender guvernøren ryggen

Den republikanske senator Jim Bunning fra Kentucky valgte i går aftes at give en officiel anbefaling af tidligere kongresmedlem Anne Northup (R) som partiets guvernørkandidat. Det er endnu et slag i hovedet på den nuværende guvernør Ernie Fletcher (R), manden som Northup udfordrer i primærvalget.

- På det seneste har jeg tænkt meget over hvor vigtigt det er for Kentucky, at have en stærk republikaner i spidsen for vores stat, en der deler vores værdier, sagde Bunning til en forsamling af abortmodstandere.

- I dag vil jeg gerne annoncere at jeg tror at Anne Northup vil være den bedste republikanske pro-life kandidat til at bringe Kentucky fremad, lød anbefalingen fra Bunning.

Bunning sagde at han regner med at Northup, der tabte hendes hendes sæde i kongressen i november, vil vinde både primærvalget og det rigtige valg til november.

Kentuckys anden senator, minority leader Mitch McConnell, har endnu ikke anbefalet nogen kandidat, men han har tidligere sagt at han mener at Northup vil være en "formidabel" kandidat.

Anne Northup var kongresmedlem i 10 år, hvor hun repræsenterede det 3. kongresdistrikt og statens største by: Louisville.

Modstand mod flere tropper vokser

Modstanden mod Præsident Bush's forslag om at sende flere tropper til Irak vokser. Mandag meddelte yderligere fire senatorer fra begge partier, at de er uenige med den forslåede strategi.

Senatorerne, inklusiv den konservative republikanske senator John Warner fra Virginia, offentliggjorde mandag et forslag til en udtalelse, der i stærke vendinger fraråder at sende flere soldater afsted. Men samtidig er det også et kompromisforslag i forhold til en anden udtalelse, der er mere aggresiv i sit sprogbrug.

I forslaget til udtalesen står der at senatet "er uenige med planen om at øge styrken med 21500 mand og opfordrer præsidenten til at overveje alle muligheder og alternativer."

- I forhold til det første forslag, så har vi udeladt nogle ord som nogle af senatorerne ikke kunne stå inde for, f.eks. "eskalering", sagde den republikanske senator Susan Collins, en af medforslagsstillerne.

Senatets Udenrigsudvalg skal stemme om den første udtalelse, stillet af udvalgsformanden senator Joe Biden fra Delaware, på onsdag. Det er dagen efter at Præsident Bush har afleveret hans årlige State of the Union-tale, hvor han uden tvivl vil slå et slag for troppeforøgelsen.

John Warner, der er tidligere formand for senatets forsvarsudvalg, sagde at de amerikanske tropper skulle holdes udenfor Irak's sekteriske vold.

- Formålet med denne resolution er at udtrykke den ægte - og jeg gentager, den ægte bekymring som en række senatorer, fra begge partier, har med præsidentens planer, sagde Warner til en pressekonfernce sammen med medforslagsstillerne republikanerne Norm Coleman fra Minensota, førnævnte Susan Collins og demokraten Ben Nelson fra Nebraska.

Warners forslag faldt ikke i god jord hos de senatorer der støtter Bush's politik.

- Uheldigvis har denne nye resolution om Irak, uanset hvor gode intentionerne ellers er, samme effekt som forslaget fra Joe Biden, sagde den republikanske Senator Lindsay Graham fra South Carolina. Det nye forslag erklærer Bush's strategi som en fejltagelse før det har en chance for at blive implementeret, sagde han i en pressemeddelelse.

Kilde: Reuters

22.1.07

Laveste opbakning til præsidenten siden Nixon

Når Præsident Bush senere på ugen skal afgive sine "State of the Union"-tale for den forsamlede kongres og hele verden, bliver det som den mest upopulære præsident siden Richard Nixon i 1974.

Richard Nixon var hårdt ramt af de falske og åbenlyst grundløse beskyldninger om, at han havde kendskab til nogle gemene tyveknægte. Historien har jo senere korrekt frikendt Nixon for det meste ansvar i Watergate.

For Præsident Bush er det Irak-krigen der sætter sin spor. Kun 33 % synes han gør det godt, mens 65 % (to-tredjedele) mener han gør det dårligt. For første gang mener mere end halvdelen - 51 % - at han gør det "rigtig dårligt", mens en lille fangruppe på 18 % mener han gør det "rigtig godt".

Men den upopulære krig i Irak trækker også ned, når folk skal vurdere Bush's personlige kvaliteter. Tidligere har folk sagt at han var en "stærk leder" og at han var "ærlig og en man kunne stole på". Ikke længere.

Helt skidt ser det dog ud når man spørger folk om Bush "forstår dine problemer". Det tror kun 32 % han gør.

Kilde: ABC/WaPo

21.1.07

Clinton og Giuliani fører i meningsmåling

En meningsmåling forstaget for ABC News og Washington Post viser at new yorkere er i spidsen i begge partier. Det drejer sig naturligvis om Senator Hillary Rodham Clinton (D-NY) og tidligere borgmester Rudy Giuliani (R-NY). Meningsmålingen viser at Hillary ville få 41 % af stemmerne fra de demokratiske vælgere, Barack Obama får 17 % og John Edwards 11 %, tidligere vicepræsident Al Gore, der adskillige gange har forsvoret at han vil stille op igen, får 10 %.

Hos Republikanerne får Rudy Giuliani 34 %, foran Senator John McCain (R-Ariz.) der står til 27 %. Ingen andre kandidater er over 10 % og "højrefløjens favoritkandidat" Senator Sam Brownback fra Kansas får sølle een (1) procent.

Kilde: WaPo

20.1.07

Hillary: I'm In

To års spekulation kan nu slutte. Senator Hillary Rodham Clinton fra New York er nu officielt inde i kampen om at blive præsidentkandidat:

- I'm in. And I'm in to win, lyder indledningen på den pressemeddelelse som fulgte med oprettelsen af en Exploratory Committee.

Hillary Clinton er, på trods af hvad alle mulige kommentatorer ellers prøver at bilde folk ind, favoritten til at vinde nomineringen hos det demokratiske parti.

Udover Hillary Clinton har senatorerne Barack Obama (Ill.) og Chris Dodd (Conn.), guvernør Tom Vilsack (Iowa), kongresmedlem Dennis Kuchinich (Ohio) samt tidligere senator John Edwards (N.C.) erklæret at de er kandidater. Blandt de få mulige mangler der nu kun at komme en afklaring om intentionerne hos senatorerne Joe Biden (Del.) og John Kerry (Mass.) og guvernør Bill Richardsons (N. Mex.). Sidstnævnte ventes at komme med en meddelelse om at han stiller op i morgen. Der er mere om den historie hos The Sante Fe New Mexican.

Mere hos Reuters og BBC

Senatet vedtager ændring i reglerne om lobbyister

Med stemmetalene 96 mod 2 godkendte senatet sent torsdag en vidtgående lovgivning, der skal bremse lobbyisters indflydelse på Kongressen.

Kongressen har fået alvorlige hak i sit image efter en række skandaler om kritisabel etik og korruption. Demokraterne har presset på for at få lovgivningen gennemført, siden de fik flertal i Kongressen i november.

Den nye lov forbyder senatorer at modtage gaver fra lobbyister eller de firmaer, de repræsenterer. Samtidig er der kommet strenge regler om bidrag til valgkampagner for at stoppe et hul i den eksisterende lovgivning.

Den største skandale har resulteret i en langvarig efterforskning af gaver og rejser til senatorer, som skulle påvirke lovgivningen. Siden daværende majority leader Tom DeLay (R-Texas) har kongresmedlemmerne Bob Ney (R-Ohio), Duke Cunningham (R-Calif.) og William Jefferson (D-Louis.) også været i myndighedernes søgelys.

Nu skal der andre etiske boller på suppen, og den demokratiske majority leader Harry Reid (Nevada) kaldte torsdag lovgivningen for "historiens mest barske reform om etik og lobbyvirksomhed i senatet".

Repræsentanternes Hus vedtog tidligere på måneden lignende regler. Og nu skal de to kamre lave et kompromis af de to versioner som så skal skal unserskrives af Præsident Bush før det kan blive lovgivning.

Kilde: Ritzau

18.1.07

NH: Tidligere ambassadørfrue i Danmark overvejer at stille op til senatet

Katrina Swett, hustruen til den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Richard "Dick" Swett, har planer om at stille op til senatet for staten New Hampshire.

Den nuværende republikanske senator, John Sununu, er udnævnt til et af de største ‘targets’ for demokraterne i 2008, fordi New Hampshire er blandt de stater med størst demokratisk fremgang i de senere år. Selvom Bush vandt New Hampshire ved præsidentvalget i 2000, stemte et flertal af staten på John Kerry fire år senere, og guvernørposten er gået fra republikansk til demokratisk. Demokraterne havde et fremragende valg, med sejre i begge valg til Repræsentanternes Hus, i 2006, og håber nu at kunne fortsætte på succesbølgen.

Dick og Katrina Swett har formidable kontakter til den demokratiske elite i Washington, udover at Dick Swett er tidligere medlem af Repræsentanteres Hus, er hendes far selveste kongresmedlem Tom Lantos fra Californien, nyslået formand for House Committee on Foreign Affairs.
The Swetts er begge to tætte Clinton-støtter, hvad ambassadørudnævnelsen i '94 jo også er et vidne om.

New Hampshires merry-go-round

Katrina Swett var kandidat til Repræsentanternes Hus i 2002, men blev slået af republikaneren Charlie Bass. I øvrigt den samme Charlie Bass der otte år tidligere havde slået hendes mand. Dick Swett var i øvrigt selv kandidat til senatet i 1996 men tabte til Bob Smith (R). Bob Smith der, i 2002, tabte det republikanske primærvalg til partifællen John Sununu.

Tidligere guvernør Jeanne Shaheen (D) overvejer efter sigende også at stille op, og vil i givet fald være en konkurrencedygtig kandidat til posten. Hvis Jeanne Shaheen (D) stiller op, vil det være en rematch af senatsvalget i 2002. Et valg som Sununu vandt med 51 % mod 47 %.

Senator John E. Sununu er søn af New Hampshires tidligere republikanske guvernør John H. Sununu. Sammen har de været opstillet til valg i staten syv gange og familien har stadig deres første nederlag til gode.

Kilde: Boston Globe via Guds Eget Land

17.1.07

Barack Obama stiller op!

Det er ikke rigtig nogen stor nyhed at Senator Barack Obama fra Illinois stiller op, og jeg tror ikke jeg har noget at tilføje til den strøm af artikler, der har fyldt de danske dagblade i dag. Jeg tvivler dog på at han har den store chance for at vinde nomineringen, men jeg har før taget fejl.

Man kan se hele Barack Obamas annoncering her (den varer cirka 3 minutter).

Mere om Obama
* Kampagnehjemmeside
* Officielle hjemmeside
* Wikipedia

16.1.07

Tidligere Oklahoma-guvernør vil ikke være præsident

Den tidligere guvernør Frank Keating (R-Okla.) sagde i dag at "han er færdig med at flirte med ideen om at stille op til præsidentvalget" det skriver avisen The Oklahoman.

- For mig er bare ikke den rette ting at gøre på dette tidspunkt, sagde han.

Frank Keating, der var guvernør i Oklahoma fra 1995 til 2003, afviste dog ikke fuldstændigt et politisk comeback. Han fortalte at hvis Senator James Inhofe (R-OK) mod forventning ikke vil stille op i 2008, ville han overveje at stille op. Men han understreger altså, at han regner med at Inhofe genopstiller.

Nederlaget til bl.a. George Allen betød efter Keatings vurdering, at der manglede en Reagan-konservativ kandidat i feltet, men han måtte erkende at andre kandidater allerede var meget længere henne i kampagnen og det derfor ville være nytteløst at stille op.

Keating fortæller også at han har været i kontakt med både Mitt Romney og John McCain, men at han ikke på nuværende tidspunkt har besluttet sig for hvem han skal støtte.

Kilde: The Oklahoman (kræver login)

Republikansk kongresmedlem fik konen til at samle penge sammen, mod provision

Det republikanske kongresmedlem John T. Doolittle, 46, fra Californien er under kraftige anklager for at have overtrådt en række regler for omgangen med kampagnebidrag, nærmere bestemt har Doolittles kone siden 2001 været fundraiser for hans kampagne, som tak for hjælpen har hun fået 15 % i provision.

I en kronik forsvarede Doolittle sig, på følgende måde:
"Because I believe it is proper for my wife to raise funds for my campaign, I encouraged her to step in at a critical time when her talents were desperately needed. I have appreciated her willingness to take time away from her other clients to provide a professional service to my campaign. However, because I recognize that this issue has been a concern and distraction to some of my constituents, I have retained an outside fundraiser to take over those duties."

Man skal lægge mærke til formuleringen "her talents were desperately needed", det er nemlig fuldstændigt ude i hampen og i hvert fald i modstrid med fakta.

Hvis man ser på på de to valg (02 & 04) hvor der har været "desperat brug for hende" fundraisingevner, kan man se at Doolittle har haft mere end 100 gange så mange penge som sine modstandere. Må man nok selv vurdere om man tror på Doolittle. Jeg mener at han er en løgner og har omgået reglerne for at score næsten 300.000 $ til sig selv og konen. Men vurder altså selv.

Tallene er fra OpenSecrets.org

1998 - Doolitttle (R): 461,656 $ vs. Shapiro (D): 0 $
2000 - Doolitttle (R): 555,081 $ vs. Norberg (D): 15,140 $ (Outspend 36:1)
2002 - Doolitttle (R): 1,024,986 $ vs. Norberg (D): 8,202 $ (Outspend 125:1)
2004 - Doolitttle (R): 937,914 $ vs. Winters (D): 2,300 $ (Outspend 407:1)
2006 - Doolitttle (R): 2,3m $ vs. Brown (D): 1,7m $ (Outspend 1:1,35)

I en udtalelse i går fortalte Doolittle at konen havde sagt op fra kampagnen, og at han ikke havde fyret hende.

Kongresmedlem John Doolittle blev valgt til Repræsentanternes Hus tilbage i 1990 og repræsenterer et ganske konservativt område i det nordøstlige hjørne af The Golden State. John Doolittle, der er i øvrigt mormon, blev genvalgt i november med 49,4 % af stemmerne.

Kilde: TPMmuckraker og Opensecrets.org

Mere om Ron Pauls præsidentkandidatur

Mens resten af de danske medier falder i svimer over at Barack Obama stiller op til præsidentvalget, står det sig anderledes hos de kloge hoveder på den danske yderste højrefløj. Punditokraten og gammelmandsbrokker i Berlingske Tidende, Peter Kurrild-Klitgaard har en lille fin artikel om kongresmedlem Ron Paul fra Texas, der i sidste uge erklærede at han gerne ville være den fri verdens leder.

15.1.07

Colo.: Senator Wayne Allard stopper

Colorados republikanske senator Wayne Allard, 63, brugte mandagen til at annoncere, at han ikke vil genopstille i 2008, men at han vil holde det løfte han gav vælgerne tilbage i 1996, om at han kun ville sidde to perioder.

Dermed er der lagt op til et meget åbent valg om hvem der skal afløse Allard. Colorado blev en overgang vurderet til at være en sikker republikansk stat, men den demografiske udvikling har gjort staten meget mere lige. Colorado har i øjeblikket demokratisk guvernør, Bill Ritter, og Allards kollega i Senatet er den demokratiske senator Ken Salazar.

Demokraterne havde allerede på forhånd gode muligheder, for at bygge videre på deres succes fra de to foregående valg, hvor de har vundet en plads i senatet, guvernørposten, to pladser i kongressen og begge kamre i delstatsparlamentet fra Republikanerne,

Det demokratiske kongresmedlem Mark Udall, er en populær politiker der lige er begynd sin femte periode, har allerede annonceret at han ville stille op uanset hvem republikanerne kommer med. Men også Denvers borgmester John Hickenlopper bliver nævnt som en potientiel kandidat.

På den republikanske side har tidligere kongresmedlem Scott McInnis sagt, at han stiller op, hvis Allard eller tidligere guvernør Bill Owens ike gør det.

En anden fremtrædende Republikaner, det indvandrerkritiske kongresmedlem Tom Tancredo, har flirtet med tanken om at stille op, men han har allerede afvist et kandidatur. En helt fjerde som er blevet nævnt er John Elway. Et ukendt navn i amerikansk politik, men den tidligere quarterback for Denver Broncos ville være et meget, meget stærkt kort.

Senator Allards politiske evner har været debatteret siden han i 2006 blev udpeget som en af de fem dårligste senatorer, af magasinet Time Magazine. Bladet kaldte ham Den Usynlige Mand og en af de mindst indflydelsesrige i hele Senatet.

Allard var i forvejen udpeget som en af de tre mest sårbare republikanere i 2008, og med en anden kandidat har GOP måske en lille mulighed for at holde fast i sædet.

Kilde: AP
Kilde2: Wikipedia

Republikanerne slår fast: "Der vil blive slået hårdt ned mod urostiftere"

Minority Leaderen i Repræsentanternes Hus, kongresmedlem John Boehner fra Ohio, lovede eller truede i maj måned med, at "dårlig opførsel" ikke ville blive tolereret. Dårlig opførsel betyder medlemmer der ikke vil stemme som gruppeledelsen vil have det.

Første offer for den udtalelse blev kongresmedlem Jeff Flake fra Arizona, der kunne se sig selv blive fjernet for retsudvalget.

På grund af nederlaget i november har Republikanerne mistet en masse pladser i udvalgene, og derfor skulle nogen jo fjernes - men Jeff Flake var allerede godt oppe i ancinnetetssystemet og retsudvalget var hans prioriterede udvalg. Altså der hvor han helst ville sidde.
Beslutningen om at fjerne Jeff Flake blev taget af The Republican Steering Committee, der er domineret af medlemmer af Appropriationsudvalget der er ganske utilfredse med Jeff Flakes ihærdige kamp mod "earmarks" - altså penge til projekter i medlemmernes kongresdistrikter.

Boehner fortalte Flake, at han var blevet udrenset på grund af hans angreb på ledelsen.

Jeff Flake, 44, er i øvrigt mormon. Han blive på rygtebasis fremhævet som en guvernør- eller senatskandidat engang i fremtiden.

14.1.07

Richard Nixon for fuld udblæsning!

Uddrag fra en samtale den 13. maj 1971 mellem Præsident Richard Nixon, stabschef H.R. Haldeman og den indenrigspolitiske rådgiver John D. Ehrlichman. Dialogen er gengivet af James Warren, journalist fra Chicago Tribune. Det er Nixon der giver den for fuld skrue og det er ikke for sarte sjæle,

RICHARD NIXON: We're going to [put] more of these little Negro bastards on the welfare rolls at $2,400 a family--let people like Pat Moynihan and [special consultant] Leonard Garment and others believe in all that crap. But I don't believe in it. Work, work--throw 'em off the rolls. That's the key.

JOHN D. EHRLICHMAN: The key is Reagan's neutrality. If Reagan blasts this thing and says it's not strong enough on the work-requirement end, that will be very bad.

NIXON: I have the greatest affection for them [blacks], but I know they're not going to make it for 500 years. They aren't. You know it, too. The Mexicans are a different cup of tea. They have a heritage. At the present time they steal, they're dishonest, but they do have some concept of family life. They don't live like a bunch of dogs, which the Negroes do live like.

EHRLICHMAN: The Mexican American is not as good as the Mexican. You go down to Mexico--they're clean, they're honest, they're moral.

NIXON: Mexico is a much more moral country.

EHRLICHMAN: Monterrey, Cuernavaca. Go into slum areas, and by God they come out with clean shirts on a Sunday morning.

NIXON: The church. You find a helluva lot less marijuana use in Mexico than the United States.

EHRLICHMAN: The unions are actually a stronger force down there than the church.

NIXON: For what?

EHRLICHMAN: For conduct and social policy.

NIXON: ... CBS ... glorifying homosexuality.

EHRLICHMAN: A panel show?

H. R. HALDEMAN: No, it's a regular show. It's on every week. It's usually just done in the guy's home. It's usually just that guy, who's a hard hat.

NIXON: That's right; he's a hard hat.

EHRLICHMAN: He always looks like a slob.

NIXON: Looks like Jackie Gleason.

HALDEMAN: He has this hippie son-in-law, and usually the general trend is to downgrade him and upgrade the son-in-law--make the square hard hat out to be bad. But a few weeks ago, they had one in which the guy, the son-in-law, wrote a letter to you, President Nixon, to raise hell about something. And the guy said, "You will not write that letter from my home!" Then said, "I'm going to write President Nixon," took off all those sloppy clothes, shaved, and went to his desk and got ready to write his letter to President Nixon. And apparently it was a good episode.

EHRLICHMAN: What's it called?

NIXON: "Archie's Guys." Archie is sitting here with his hippie son-in-law, married to the screwball daughter. The son-in-law apparently goes both ways. This guy. He's obviously queer--wears an ascot--but not offensively so. Very clever. Uses nice language. Shows pictures of his parents. And so Arch goes down to the bar. Sees his best friend, who used to play professional football. Virile, strong, this and that. Then the fairy comes into the bar.

I don't mind the homosexuality. I understand it. Nevertheless, goddamn, I don't think you glorify it on public television, homosexuality, even more than you glorify whores. We all know we have weaknesses. But, goddammit, what do you think that does to kids? You know what happened to the Greeks! Homosexuality destroyed them. Sure, Aristotle was a homo. We all know that. So was Socrates.

EHRLICHMAN: But he never had the influence television had.

NIXON: You know what happened to the Romans? The last six Roman emperors were fags. Neither in a public way. You know what happened to the popes? They were layin' the nuns; that's been goin' on for years, centuries. But the Catholic Church went to hell three or four centuries ago. It was homosexual, and it had to be cleaned out. That's what's happened to Britain. It happened earlier to France.

Let's look at the strong societies. The Russians. Goddamn, they root 'em out. They don't let 'em around at all. I don't know what they do with them. Look at this country. You think the Russians allow dope? Homosexuality, dope, immorality, are the enemies of strong societies. That's why the Communists and left-wingers are clinging to one another. They're trying to destroy us. I know Moynihan will disagree with this, [Attorney General John] Mitchell will, and Garment will. But, goddamn, we have to stand up to this.

EHRLICHMAN: It's fatal liberality.

NIXON: Huh?

EHRLICHMAN: It's fatal liberality. And with its use on television, it has such leverage.

NIXON: You know what's happened [in northern California]?

EHRLICHMAN: San Francisco has just gone clear over.

NIXON: But it's not just the ratty part of town. The upper class in San Francisco is that way. The Bohemian Grove, which I attend from time to time--it is the most faggy goddamned thing you could ever imagine, with that San Francisco crowd. I can't shake hands with anybody from San Francisco.

Decorators. They got to do something. But we don't have to glorify it. You know one of the reasons fashions have made women look so terrible is because the goddamned designers hate women. Designers taking it out on the women. Now they're trying to get some more sexy things coming on again.

EHRLICHMAN: Hot pants.

NIXON: Jesus Christ.

Seks senatorer vil have færre drivhusgasser

Seks amerikanske senatorer, blandt andet potientielle præsidentkandidater i 2008 fra begge partier, støtter lovforslag der vil tvinge kraftværker og industrivirksomheder til at bremse deres udslip af drivhusgasser.

Den republikanske senator John McCain fra Arizona har sammen med Connecticuts uafhængige senator Joe Lieberman genfremstillet et lovforslag fra 2003, der vil sætte loft over udslippet af seks forskellige drivhusgasser, men hvor virksomheder skal have mulighedeb for at købe en tilladelse til at lukke mere gas ud, og dermed får virksomhederne et økonomisk incitamemt til at blive mere miljøvenlige.

- Given our will and what's at stake, America can and must assume its proper leadership role in addressing the preeminent environmental issue of our time, sagde John McCain i en pressemeddelelse.

Blandt medforslagsstillerne på McCain-Liebermanlovforslaget kaldet "Climate Stewardship and Innovation Act" er Senator Barack Obama fra Illinois og den republikanske senator Olympia Snowe fra Maine.

Også demokraterne Barbara Boxer fra Californien og Jeff Bingaman fra New Mexico har deres egne forslag for at mindske det amerikanske udslip af drivhusgasser.

Kilde: Reuters

Præsidentvalg 2008 Update!

Der er sket en del de sidste par dage, så her er lille en hurtig gennemgang af de vigtigste nyheder fra kampagne-fronten.

Senator Chris Dodd fra Connecticut har åbenbart kigget rundt på sine kolleger og konstateret "der er ingen af dem, der er bedre en mig" og erklæret at han vil være præsidentkandidat.

Senator Dodd blev valgt til Repræsentanternes Hus i 1974 og til Senatet i 1980 og blev genvalgt, uden problemer, til sin femte periode i 2004. Chris Dodd er en ganske dygtig, men alligevel anonym, politiker, men hvad jeg vurderer at han spilder sin og offentlighedens tid. Han kan ikke vinde nomineringen og det er nok tvivlsomt om en Hillary Clinton, hvis hun vinder, vil vælge Dodd som sin vicepræsidentkandidat.

Kongresmedlem Ron Paul fra Texas var præsidentkandidat i 1988 - for Liberalisterne - og nu vil "Congressman No" eller "Dr. No" som han kendes som, opstille som præsidentkandidat for Republikanerne.

Ron Paul bryder sig hverken om staten, skatter eller Irak-krigen og kan vel bedst betegnes som en nichekandidat, der gerne vil have et budskab ud. Ron Paul fik 400.000 stemmer på landsplan ved valget i '88.

Der gik rygter om at Senator Barack Obama fra Illinois ville gøre sit præsidentkandidatur offecielt på Martin Luther King Day, i morgen den 15. januar. Det er bliver nok en ikke til noget men Robert Nicak skriver at "A political source close to Obama said he was not sure the exploratory committee would be named that early but added that probably would happen during the next three weeks. Actual announcement of his candidacy would come later."

Senator Hillary Clinton fra New York har været en tur i Irak og mødes med den irakiske premiereminister Al-Malaki, sammen med Senator Evan Bayh fra Indiana og det republikanske kongresmedlem John McHugh fra New York. Mon ikke Bayh og Clinton har talt præsidentvalg i flyveren?

Delstatsparlamentet i Florida har besluttet at rykke deres primærvalg til 29. januar, ugen efter South Carolina. Godt for sydstatskandidater og godt for jødiske kandidater.

I går vandt Indianapolis Colts deres anden slutspilskamp, på udebane sendte kicker Adam Vinatieri fem fieldgoals op mellem målstængene og så vandt Colts kampen 15-6. I konference-finalen i næste uge møder Colts hjemme New England Patriots .

12.1.07

Demokraternes konvent til Denver

Så blev det officielt, demokraterne skal holde deres 2008-konvent i Denver, Colorado. Det meddelte formanden for DNC, Howard Dean, tidligere i dag:

- I am delighted to announce that the city of Denver will host the 2008 Democratic National Convention, sagde den tidligere guvernør fra Vermont i en pressemeddelelse.

Howard Dean lagde specielt vægt på at valget af Denver i høj grad skal ses som en politisk prioritering af Rocky Mountains-regionen (Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Nevada, Arizona, New Mexico og altså Colorado) der de seneste år har set et markant skifte mod det demokratiske parti ved lokale valg, men ved præsidentvalg har været overvejende republikansk stemte.

- There is no question that the West is important to the future of the Democratic Party. The recent Democratic gains in the West exemplify the principle that when we show up and ask for people's votes and talk about what we stand for, we can win in any part of the country. Additionally, we have a number of strong Democratic leaders in the West who will be a part of showcasing the vision of Democratic leadership for America as we introduce the next Democratic President in the Rocky Mountains, sagde altså Howard Dean.

Senator Ken Salazar (D-Colo.) har efter sigende haft en meget hård kamp med at skaffe konventet til Denver, der ikke er en by der er vant til kongresser af denne størrelse. Kronen på værket for hans vedkommende ville naturligvis være at blive kåret som sit partis vicepræsidentkandidat i sin hjemby - hvilket ikke er helt usandsynligt.

Mere end 35.000 delegerede, frivillige og journalister forventes at deltage i festligheden der varer omkring en uge (selve konventet varer fire dage, men der er også before- og afterparties.

11.1.07

Republikanske senatorer siger nej til Bush's nye Irak-politik

Præsident George W. Bush har ikke formået at overbevise sine egne partifæller om, at hans nye Irak-strategi er den rigtige.

- Jeg kan ikke støtte at sende flere soldater til Bagdad, sagde den republikanske senator Norm Coleman fra Minnesota, på dramatisk vis fra sin stol i Senatet.

Han mener de amerikanske soldater er skydeskiver for begge sider i borgerkrigen i Irak.

Norm Coleman er, sammen med partifællerne Wayne Allard fra Colorado og John Sununu fra New Hampshire, øverst på demokraternes liste over kandidater der er mulige at slå ved valget i 2008. I Minnesota fik den demokratiske senatskandidat Amy Klobuchar 58 % af stemmerne mod republikaneren Mark Kennedys 38 %, ved valget i november. Norm Coleman er derfor nødt til at tage afstand fra den upopulære optrapning, hvis han vil gøre sig nogen forhåbninger om at blive genvalgt.

Præsident Bush erkendte i en tv-tale onsdag aften åbent, at den amerikanske strategi i Irak er slået fejl.

I sin tale i nat om den nye amerikanske kurs i Irak sagde præsidenten, at han er parat til at sende ekstra styrker til Irak - i alt mere end 20.000 mand. Han vil også bidrage med flere penge til genopbygningen, men han understregede, at han også forventer, at irakerne nu selv gør en indsats for at bekæmpe de sekteriske militser.

Et nederlag i Irak vil være katestrofalt, sagde præsidenten.

Den tale fik en hård medfart og senator Chuck Hagel fra Nebraska sammenlignede præsidentens forslag, med den krig han selv som ung mand havde deltaget i.

- Jeg mener, at den tale som blev holdt i aftes af præsidenten, repræsenterer den farligste udenrigspolitiske fejltagelse siden Vietnam, hvis den føres ud i livet, sagde altså Chuck Hagel.

Sidste chance

Overraskende meddelte den konservative republikanske senator Sam Brownback fra Kansas at han heller ikke kunne stå bag Bush's forslag . Og allerede i timerne op til aftenens tale meddelte hele syv republikanske senatorer, at de ikke kan støtte at sende en ny bølge af soldater til Irak.

Den nye republikanske leder i Senatet, Mitch McConnell fra Kentucky, støtter ganske vist præsidentens plan, men han tilføjer den konklusion, som George W. Bush ikke selv kunne få sig selv til at udtale:

- Det er sidste chance for at se, om vi kan sikre Bagdad, siger han.

- Præsidenten har gjort det klart for den irakiske premierminister, at hvis han ikke lever op til løfterne om slå ned på militserne, så rejser vi hjem, understreger Mitch McConnell.

Kilde: Danmarks Radio
Kilde2: Berlingske Tidende

10.1.07

Kandidatdræberen Youtube: Romney næste offer

Internettjenesten Youtube, der gør det muligt for alle at lægge filmklip på internettet, kan bliver fremtidens politiske kampplads for amerikanske politikere. Bare spørg tidligere senator George Allen fra Virginia der fik en uheldig, tåbelig kommentar fra et valgmøde lagt på nettet, et klip der mere end noget andet var med til at sikre hans modstander sejren.
Nu har en opfindsom person fundet på at lægge en sammenklipning af en valgmøde fra 1994 mellem senator Ted Kennedy (D-Mass) og hans republikanske udfordrer Mitt Romney.




Nu kan alle de konservative vælgere så selv vurdere om Mitt Romney er deres mand til præsidentnomineringen i 2008. Jeg vurderer at han er "toast".
Hotline on Call spekulerer lidt i om det er folk i McCain-lejren der har været en tur i redigeringsrummet og har lavet klippet.

Tidligere kongreskandidat jagtede unge bilister, med en automatriffel

Ohio - Demokraten Paul Hackett, der for to år siden var få tusinde stemmer fra at blive valgt til Reprsentanternes Hus, fangede, bevæbnet med en automatriffel, tre unge mænd der havde kørt ind i hans hegn den 19. november sidste år.

Føreren blev anholdt og sigtet for "failure to maintain reasonable control", for at køre uden kørekort og for at have et skjult våben på sig - et knojern der blev fundet i hans pung, det viser en politireport fra det loakle politi i Cincinnati-forstaden Indian Hill.

The driver was charged with failure to maintain reasonable control, driving under suspension and carrying a concealed weapon - a pair of brass knuckles found in his pocket - according to the Indian Hill police.

Vi bringer her et uddrag af undersøgelsen på engelsk, fordi jeg ikke er sikker på at jeg kan gengive den med rimelighed på dansk.

"During the investigation, Hackett told police Nov. 30 that he was carrying an AR-15. He said one round was in the chamber and that he usually has 28 rounds in the magazine. He also told police that he did not point the weapon at the three men, the safety was on and he never put his finger on the trigger.

Hackett said he had followed a trail of fluid left by the car, and the vehicle stopped in a driveway. Hackett told police that he hopped out of his truck and that he was armed.

"He told the boys to 'Get the ---- out of the car and get on the ground.' ... He said he did not touch the vehicle with the rifle and maintained his distance. 'I knew they saw I was armed,' he said. He said he had done this about 200 times in Iraq, but this time there was not a translation problem," the Indian Hill police report said.

Moore said Hackett was woken up by "criminal activity" and "took affirmative action to protect his wife and family from an unknown disturbance at his house." He then "attempted to bring the perpetrators to justice who had fled from the scene," according to Moore."

Paul Hackett, der er veteran fra Irak-krigen, stillede op i et supleringsvalg i 2005 for at efterfølge repuublikaneren Rob Portman, der havde sagt "ja, tak" til et job i Bush-administrationen. Kongresdistriktet, Ohios 2., er et af de mest republikanske i staten og alligevel var Hackett forholdsvis tæt på at slå det nuværende kongresmedlem Jean Schmidt. I 2006 flirtede han en overgang med tanken om at stille op til senatet, men trak sig som kandidat tidligt i processen.

Kilde: Cincinnati Enquirer

Senator Tim Johnsons tilstand opgraderet til stabil

Den demokratiske senator Tim Johnson fra South Dakota, der i sidste måned gennemgik en operation i hjernen, har fået opgraderet sin situation fra "kritisk" til "stabil" fortæller en talsmand.

Tim Johnson er nu i stand til selv at trække vejret og vil blive flyttet fra intensivafdelingen på George Washington Universitetshospital til en afdeling hvor han kan rehabiltere.

- Tim er kommet rigtig langt og der er en lang vej igen, men vi fejrer eller sejrer, sagde hans kone Barbara Johnson i en meddelelse.

Demokraterne har jo kun et snævert flertal på 51-49 i senatet. Hvis Johnson træder tilbage eller bliver hentet til "the afterlife" så vil det være op til den republikanske guvernør Mike Rounds at udpege en afløser, og det vill emest oplagt være en republikaner.

Med en 50-50 situation i senatet er det op til vicepræsident Dick Cheney at kaste den afgørende stemme i tilfælde af uafgjort.

Johnson kan være ude af stand til at passe sit arbejde så længe han ønsker, en plads i senatet bliver kun ledig ved dødsfald eller hvis medlemmet træder tilbage.

Kilde: Reuters

Alabama: Demokratisk kongresmedlem udelukker senatskandidatur i 2008, men ser frem mod guvernørvalget i 2010.

Det demokratiske kongresmedlem Artur Davis fra Alabama er en stjerne in spe i det demokratiske parti. Den 39-årige Davis er lige blevet valgt til sin tredje periode i Repræsentanternes Hus og demokraterne i Alabama havde håbet på at han ville udfordre den republikanske senator Jeff Sessions ved valget i 2008, men Davis sagde nej tak til.

- At føre valgkamp på det plan ville kræve for meget, både tidsmæssigt og arbejdsmæssigt for mig, for at fundraise de 8-9 millioner dollars det kræver at bygge en organsiation op. Jegg konkluderede derfor at det ikek var muligt at gøre det og samtdig være et aktivt, produktivt medlem af Ways and Means Udvalget, sagde Davis i et interview i fredags.

Davis fortalte at han er mere interesseret i at stille op til guvernør i 2010 når den post er åben, eller at stille op til senatet såfremt den republianske senator Richard Shelby, mod forventning, ikke beslutter sig for at genopstille.

Uanset om det bliver guvernør eller senatet, så bliver Davis, hvis han altså blive valgt, den første sorte i statens historie til at opnå den ære. Han siger at han fulgte senatsvalget i Tennessee mellem kongresmedlem Harold Ford og borgmester Bob Corker, og hans konklusion er at hans hudfarve ikke ville blive en forhindring i Alabama. Artur Davis og Harold Ford har nogenlunde samme politiske profil, to af partiets mere konservative medlemmer og er bange for at tale om religion etc.

- Penge var en afgørende faktor i det valg, siger Davis om Fords nederlag.

Artur Davis sagde at han havde fået masser af opfordringer ctil at stille op næste år, men at han også havde hørt mange sige at de hellere vill beholde Sessions i senatet og at Davis derfor skulle vente på at der blev et "open seat".

Det er også et spørgsmål om timing, i 2008 er der præsidentvalg og Alabama har en hang til at stemme mere republikansk ved præsidentvalgene, og det faktum vil betyde at det alt andet lige vil gøre det sværere for Davis at blive valgt.

Dog har nogen spekuleret i om hvad det vil betyde for Alabama hvis Barack Obama er på stemmesedlen i 2008. Omkring 35 % af Alabamas indbyggere er sorte og med et formodet rekordfremmøde ville det ændre en del.

Kilde: Birmingham News

9.1.07

Demokratisk kollega til Pelosi: Bliv på midten eller vi taber næste valg

Joe Donnelly er et nyvalgt demokratisk kongresmedlem fra Indiana og han har en advarsel til den nye Speaker Nancy Pelosi, hold fast i en midtsøgende kurs eller partiet taber næste valg.

Hvis Pelosi "går for langt, uanset om det er den ene eller den anden vej, så bliver vi ikke genavlgt, siger Donnelly til Bloomberg. Han anser demokraternes sejr i november for at være mere en afvisning af republikanerne, end det er en opbakning til de demokratiske lederes dagsorden.

- Folk var bare rigtig trætte af de folk, og så fyrede de dem, konstaterer han.

Donnellys synspunkter er repræsentative for mange af de 30 nye demokratiske kongresmedlemmer, der blev valgt i distrikter som republikanerne tidligere havde. Deres usikre situation betyder at de vil gøre alt hvad de kan for at presse den nye speaker til at holde sig på dydens smalle sti, bl.a. ved at holde igen på konfrontationerne med præsident Bush og republikanerne på spørgsmål som skattepolitik, krigen i Irak, stamcelleforskning og abort.

Joe Donnelly, 51, siger at han er tilhænger af hovedparten af de forslag som Pelosi og ledelsen forsøger at få igennem i de første 100 timer, forslag som højere minimumsløn og et forslag om at lade den amerikanske sygesikring Medicare kunne lave fællesindkøb af medicin direkte med producenterne.

Det vil være sværere for Donnelly, der er praktiserende katolik (der var den igen), at støtte andre a partiets forslag, f.eks. føderale tilskud til forskning i stamceller.

Han kan også komme på kant med partiledelsen i spørgsmål om hvordan man skal forholde sig til situationen i Irak. Han beskriver selv krigen som en "katastrofe", men han er ikke tilhænger af at man laver en tidsplan for hvornår de amerikanske tropper skal trækkes hjem, et forslag som Pelosi støtter. Han er mere på linje med Bush og ønsker at de amerikanske tropper skal blive indtil situationen er mere stabil.

- Mit mål er at hjælpe præsidenten, sagde kongresmedlemmet i et interview. Jeg vil ikke rive ham i stykker (eng. rip him to shreds). Hvis han gør sit job bedre, så vil vores tropper kunne gøre deres, Irak vil blive stabiliseret og tropperne kan komme hjem.

Joe Donnelly er valgt i Indianas 2. kongresdistrikt, der dækker byen South Bend og dermed huser det berømte katolske universitet Notre Dame. I øvrigt samme sted som Joe Donnelly fik sin uddannelse fra.

Kilde: Bloomberg

8.1.07

Skal "The Governator" være "The Senatenator"?

Der går kraftige rygter i Washington og Californien om at den nyligt genvalgte republikanske guvernør Arnold Schwarzenegger er blevet så vild med rollen som politiker at han måske gerne vil i Senatet. The Governators embedsperiode udløber i 2010 samtidig med at den demokratiske senator Barbara Boxers plads er på valg.

Det republikanske i Californien har ikke fået valgt en senator siden Pete Wilson i 1988 slog daværende viceguvernør Leo McCarthy. Samme Pete Wilson var en af hovedmændene bag Schwarzeneggers succesfulde valgkamp om at få udskiftet den daværende demokratiske guvernør Gray Davis.

Demokraternes nye alfahanner

Alle udenlandske medier faldt i svimer over at Nancy Pelosi som den første kvinder kunne blive Speaker, men hvad de fleste medier glemte var at Pelosi om nogen blev båret ind i formandskontoret på ryggen af bredskuldrede machomænd. 2006 var nemlig et forfærdeligt år for kvinder, 9 ud af 11 af partiets mandlige topkandidater sejrede mens det kun var een ud af 11 kvinder vandt. Det skriver The New Republics, Ryan Lizza i New York Times.

Testesteronfyldte demokrater. Fra venstre mod højre er det senator Chuck Schumer (N.Y.), senator Jon Tester (Mont.), kongresmedlem Heath Shuler (N.C.), senator Jim Webb (Virg.), kongresmedlem Brad Ellsworth (Ind.) og kongresmedlem Rahm Emanuel (Ill.)



Mænd som kongresmedlemmerne Joe Sestak (Penn.) tidligere vice-admiral, Tim Walz (Minnesota) der er med i Nationalgarden eller Heath Shuler (N.C.) der er tidligere quarterback i NFL der sejrede for demokraterne, og det var en bevidst strategi tilrettelagt af DCCC-formand Rahm Emanuel.


- As much as the policy positions is the background and character of these Democrats, siger John Lapp, tidligere direktør for DCCC der var Rahm Emanuel næreste medarbejder i var med til at rekrutere mange af de nye demokrater.


- So we went to C.I.A. agents, F.B.I. agents, NFL-quarterbacks, sheriffs, Iraq war vets. These are red-blooded Americans who are tough, siger John Lapp.


Kilde: New York Times

USA vil have nye atomraketter

For første gang i næsten 20 år skal amerikanske atomforskere producere et nyt atomvåben, der skal udskifte USA’s aldrende arsenal på omkring 6.000 sprænghoveder. Om få dage forventes Bush-regeringen at beslutte, hvilket bombedesign man vil satse på i fremtiden, skriver The New York Times.

Målet er at skabe en mere driftsikker atombombe, der samtidig er sværere at bruge for terrorister, hvis den skulle komme i forkerte hænder. I første omgang skal de nye atomsprænghoveder monteres på de amerikanske undervandsbådes raketter, og senere hen er det planen, at resten af atombomberne fra Den Kolde Krig skal udskiftes.

Projektet, der går under navnet "Reliable Replacement Warhead", vurderes at koste mere end 100 milliarder dollars, skal dog godkendes af præsidenten og Kongressen, før det sidste stadie af design og produktion kan sættes i gang.

Kongressen har godkendt den indledende forskning, men siden da har Demokraterne overtaget flertallet ved midtvejsvalget i november, og derfor er der ikke nogen grund til at tro, at finansieringen vil blive vedtaget automatisk.

I flere år har to konkurrerende forskergrupper, arbejdet på hver deres design, og ifølge avisens kilder vil den endelige bombe bruge ideer fra begge grupper. Det var planen at vinderne skulle være offentliggjort i november, men embedsmænd fortæller at man ikke har kunne vælge fordi begge projekter er "excellent".

Det bliver enten Livermore National Laboratory i Californien eller Los Alamos National Laboratory i New Mexico, der skal bygge raketterne.

Kilde1: Nyhedsavisen
Kilde2: New York Times

Ingen forsamling er for lille for Biden

De to nyvalgte kongresmedlemmer fra New Hampshire, demokraterne Carol Shea-Porter og Paul W. Hodes skal nok få deres at se til når de prøver at finde deres plads i kongressen, men ind i mellem skal de også finde tid til at modtage besøg fra håbefulde præsidentkandidater.

Kongresmedlem Shea-Porter (billedet) var knap blevet taget i ed som nyt medlem i torsdags, før at Senator Joe Biden (D-Del.) spankulerede ind på hendes kontor for at lykønske hende.

Kongresmedlemmet var der ikke, og så brugte Biden tiden med at småsnakke med et par af hendes vælgere - og potientielle vælgere i New Hampshires primærvalg om et år. Biden fortalte dem at: "I vil se meget mere til mig."
Der er ikke nogen meldinger om vælgerne følte det som et løfte eller en trussel.

Da kongresmedlem Shea-Porter kommmer tilbage, vælger Biden at falde på knæ for hende.

- Jeg har ikke brug for det der, griner hun. Alt hvad jeg har brug for er en stor, fed donation til min valgkamp.

New Hampshires andet nyvalgte demokratiske kongresmedlem Paul W. Hodes, bliver også kontaktet af de håbefulde demokratiske præsidentkandidater. Omkring "fire eller fem" af dem ringede under en time efter valget i november, fortalte en staffer.

Jævnført sidste indlæg kan det nævnes at Shea-Porter og Biden begge er romersk-katolske og at Hodes er jøde.

Kilde: CQ

7.1.07

Gud er godt repræsenteret i den nye kongres

Det er ingen hemmelighed, at USA ved midtvejsvalget fik sit første muslimske kongresmedlem, demokraten Keith Ellison (Minnesota), og at han i går, da kongressen trådte sammen, valgte at aflægge ed ved en udgave af Koranen, som har tilhørt USA's tredje præsident, Thomas Jefferson. Mindre kendt og mindre kontroversielt er det at også to buddister for første tager plads i kongressen, det drejer sig om to demokrater, Hank Johnson (Georgia) og Mazie Hirono (Hawaii).

Det er mindre iøjnefaldende – men stadig ingen hemmelighed – at den nyvalgte demokratiske senator Sherrod Brown (Ohio) er lutheraner, eller at kongresmedlem Kay Granger (Texas) er metodist. På samme måde som det på nær seks personer er muligt at definere, hvilke kirkesamfund alle de øvrige 532 kongresmedlemmer tilhører.

Forklaringen på amerikanernes store optagethed af politikernes religiøse overbevisning skyldes særligt to ting, mener Morten Brænder, ph.d.-studerende i statskundskab ved Aarhus Universitet, hvor han blandt andet forsker i religionens betydning for amerikansk politik.

– Det hænger sammen med den generelle personfiksering, der er i USA. Amerikanerne registrerer alt om politikernes gøren og laden, også deres tro og race. Men det hænger i høj grad også sammen med, at religion fylder meget i USA, siger han.

Den amerikanske forfatning lægger ganske vist stærkt vægt på at adskille stat og kirke, men denne adskillelse er ikke ensbetydende med en fornægtelse af religionens betydning, fremhæver Morten Brænder.

I modsætning til Danmark sker det således jævnligt, at politikerne stemmer på kryds og tværs af partiskellet – mere efter deres hvad deres vælgere hjemme i Ohio, Texas eller Minnesota forventer end en given partilinje. Derfor kan den enkelte politikers religiøsitet være med til at give et indtryk af hvor vedkommende står på etiske spørgsmål, f.eks. er vendingen "praktiserende katolik" slang for at man er modstander af abort og homoægteskaber.

– Der findes konservative og liberale både hos demokraterne og republikanerne. Der er kun to partier, og de slås om midten. Indtil nu har republikanerne siddet tungt på den religiøse dagsorden, men demokraterne har fået brudt monopolet og er også begyndt at bruge religion som et politisk argument, mener Morten Brænder fra Aarhus Universitet.

Derfor tvivler han også på, hvor stor forskel man vil opleve på den nye og gamle kongres.

– Det er rigtigt, at demokraterne har fået flertallet, men det er de mere konservative demokrater, der er blevet flere af, siger han. Det skriver altså Kristelig Dagblad.

Hvis man ser på lederne i den nye kongres er der da også tale om religiøs mangfoldighed, Den nyvalgte speaker Nancy Pelosi (Calif.) er katolik, Majority Leader Steny Hoyer (Mary.) er baptist, Majority Whip Jim Clyburn (S.C.) er metodist, gruppeformand Rahm Emanuel (Ill.) er jøde og DCCC-formand Chris Van Hollen (Mary.) er episkopal.

I senatet er den nye majority leader Harry Reid (Nev.) mormon, mens majority whip Dick Durbin er katolik.

Facts om trossamfund i den 110. kongres.

Følgende kirkesamfund er repræsenteret:
155 romersk-katolske, 67 baptister, 61 metodister, 44 presbyterianere, 43 jøder, 37 episkopale, 26 uafhængige protestanter, 18 uafhængige kristne, 17 lutheranere, 15 mormoner, 7 Kristi Forende Kirke, 5 østlige ortodokse, 5 Christian Science , 4 Guds Forsamling, 2 unitarer, 2 reformerte kristne, 2 Kristi disciple, 2 Kristi Kirke, 1 kongregational baptist, 1 anglikaner, 1 reorganiseret mormon, 1 kvæker, 1 Guds Kirke, 1 muslim, 1 evangelisk lutheraner, 1 nazaræer, 1 evangelisk metodist. 6 personer uden tilknytning.

Religion for begyndere

Romersk-katolske: Kan godt lide paven, i USA primært irere, italianere og latinoer.

Baptister: Tror ikke på barnedåb og kan godt lide at synge gospelsange. Primært medlemmer i sydstaterne.

Metodister: Ret almindelige protestanter. Ingen særlige kendetegn. Findes overalt.

Presbyterianer: Oprindeligt engelske calvinister der tror på hårdt arbejde og mådehold.

Jøder: Tror ikke på Jesus som guds søn, læser kun det gamle testamente.

Episkopale: Den anglikanske kirke i Amerika. Det er dem hvor præsterne går med lilla.

Kilde: Kristelig Dagblad

6.1.07

John McCain er filmnørd

Senator John McCain (R-Ariz.), en af topfavoritterne i kapløbet om at afløse præsident Bush i Det Hvide Hus er ikke bare en mester i politiske anekdoter, men også en ganske ahbil filmnørd. Det skriver United Press.

Senatoren fra Arizona er en ifølge Daily Variety en "lifelong moviegoer". Han kan uden problemer recitere lange uddrag af filmdialog og kan også kaste om sig med alt mulig filmtrivia.

McCain fortalte avisen, der er brancheblad for filmbranchen, at hans politiske favoritfilm er "The Manchurian Candidate", historien om en krigsfange fra Korea-krigen der bliver hjernevasket af kommunister der vil gøre ham til snigmorder.
McCain kan både lide originalversionen fra 1962 med Frank Sinatra og remaken fra 2004 med Denzel Washington og Meryl Streep.

Blandt de andre favoritter i DVD-samlingen hjemme i Hidden Valley, Arizona finder man "All the King's Men" (der er lige kommet en remake, originalen er fra 1949) der handler om korrupt populistisk sydstatsguvernør og hans ikke midst McCains ynglingsfilm: "Viva Zapata!" fra 1952 med Marlon Brando og Anthony Quinn.

McCain fortalte at hans favoritskuespillere er førnævnte Marlon Brando og Marilyn Monroe.

Kilde: United Press og IMDB

5.1.07

Endnu en politiker faret vild i den virtuelle verden

I går holdt demokraten og kongressmedlem George Miller (Californien) sin første pressekonference i Second Life. Det er ikke første gang, at en fremtrædende politiker fra den virkelige verden træder ind i den virtuelle verden, den tidligere demokratiske guvernør Mark Warner (Virginia).

Under pressekonferencen brugte Miller, der skal være formand for udvalget for uddannelse og beskæftigelse, sin taletid på at præsentere demokraternes 100-timers plan. En plan der blandt andet indebærer lynhurtige reformer om for eksempel hævning af mindstelønnen i USA. Det skriver internetavisen ComOn.

Ifølge CNet News blev pressekonferencen arrangeret i en virtuel udgave af capitol-bygningen i Washington. De fremmødte tilhørere var avatarer (Second Life-indbyggere, red.

Indtil videre har antallet af virtuelle indbyggere passeret to millioner, men der hersker usikkerhed om hvor mange af disse indbyggere, der reelt kan regnes som aktive brugere. Men selskabet bag Second Life - Linden Labs - har tidligere sagt, at omkring 10 procent af de registrerede brugere stadig er aktive efter nogle måneder.

Jeg i øvrigt enig med bladsmører Lars Jacobsen m.fl. om at Second Life er noget overvurdet pjat eller det man på amerikansk kalder hoax.

Kilde: ComOn

Bush udnævner ny FN-ambassadør

Det har været en uge med lidt af et politisk gennembrud for amerikanske muslimer, i går blev det første muslimske medlem af kongressen taget til ed og i dag valgte præsident Bush, at nominere en muslim til ny amerikansk FN-ambassadør. Det drejer det sig om den nuværende ambassadør i Irak, Zalmay Khalilzad. Khalilzad skal afløse den kontroversielle John Bolton, hvis midlertidige embedsperiode udløb for nylig.

Det er første gang en muslim bliver nomineret til jobbet som amerikansk FN-ambassadør, og Zalmay Khalilzad er den højest rangerende muslim i den amerikanske administration.

Den 55-årige diplomat er medlem af den neokonservative tænketank Project for the New American Century, der blandt de nuværende og tidligere medlemmer har prominente medlemmer af det republikanske parti såsom Jeb Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeld og Paul Wolfowitz.

Zalmay Khalilzad var allerede i 1998 med til at underskrive det såkaldte PNAC-brev til den daværende amerikanske præsident, Bill Clinton, hvori tænketanken opfordrede præsidenten til så snart som muligt at vælte Saddam Husseins regime.

Som en af de få arabisktalende i toppen af Bushadministrationen var Zalmay Khalilzad med til at tegne Iraks nye forfatning og afholde valg i landet i december 2005.

Han er født i Afghanistan og kom til USA som udvekslingsstudent. Uddannet på det amerikanske universitet i Beirut og har en doktorgrad i international politik fra University of Chicago. Han kom senere tilbage til Afghanistan hvor han fungerede som amerikansk ambassadør, da han blev udnævnt til ambassadør i Irak i sunni 2005.

Der har i ugevis været rygter om, at Khalilzad skulle forlade Irak, og at den nuværende ambassadør i Pakistan, Ryan Crocker, bliver hans afløser.

Ny kongres, ny speaker og dækningen på TV2 News

I går samlede den nyvalgte kongres sig og med valget af det californiske kongresmedlem Nancy Pelosi som formand for Repræsentanternes Hus, sluttede 12 år i opposition for Demokraterne.

På TV2 News kunne man følge indsættelsen direkte, kommenteret af eksperten Svend Auken der i vanlig stil havde et lille problem med at holde sin egne politiske holdninger og fakta fra hinanden, men ellers klarede det nogenlunde.

Lavpunktet var naturligvis da studieværten spørger Allan Silberbrandt, TV2s udsendte medarbejder i Washington, om hvem der, udover Pelosi, bliver de vigtige spillere i kongressen (et relevant spørgsmål), hvor tumpen svarer: Ingen, ingen fordi amerikanerne kender dem alligvel ikke. Det er okay at svare at man ikke ved det, man lad dog være med at sig at Repræsentanternes Hus er ligegyldigt.

4.1.07

Godt portræt af John McCain

Vanity Fair tegner et fremragende portræt af USAs næste præsident, som jeg gerne vil opfordre alle til at læse. Det er meget informativt og god underholdning.

USAs næste hangarskib opkaldes efter Ford

Hos Northrop Grumman Newport News i Virginia er man er allerede godt i gang med at designe USA's næste hangarskib der forventes at være færdigbygget i 2015.

Det lå i kortene at skibet, med koden CVN-78, skulle hedde USS America, hvilket også ville betyder at skibsklassen vil komme til at hedde "America-class" og dermed på sigt afløse den nuværende "Nimitz-class". Men tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld havde andre planer som han afslørede ved Præsident Ford bisættelse i Grand Rapids, Michigan.

- Uden at afsløre nogen hemmeligheder, kan jeg fortælle at jeg under et besøg hos Præsident Ford medbragte ham en kasket med indskriptionen 'USS Gerald R. Ford'," fortalte Rumsfeld forsamlingen og fortsatte. "Det er passende at navnet Gerald R. Ford skal patruljere havene årtier ude i fremtiden, forsvarende den nation som han elskede så højt, sagde altså Donald Rumsfeld.

Afsløringen kom bag på folkene i flåden, der ikke havde regnet med at afsløre navnet før den 16. januar.

Det nye skib, der ofte bliver kaldt "CVN-21 - Det 21. århundreds hangarskib", har en række nye features, bl.a. en helt ny type atomkraftreaktor, vil behøve et mindre mandskab og vil kunne klare flere daglige flyvninger.

Danmark har endnu ingen hangarskibe, men som en stolt søfartsnation burde vi have minimum to, et af dem opkaldt efter tidligere statsminister Thorvald Stauning.

Kilde: Daily Press

3.1.07

Gæt hvem McGovern stemte på i '76?

Kan nogen huske George McGovern? Ikke, den demokratiske senator fra South Dakota var sit partis præsidentkandidat i 1972, et valg hvor han fik en ordentlig endefuld af Richard Nixon!

McGovern der nu er 84 år gammel, var på besøg hos Larry King i går og herfra stamme følgende ordveksling.

KING: Was he a good president?

MCGOVERN: Yes, I think he was. There's a consensus in the country that we've heard the last few days, from Republicans and Democrats, liberals, conservatives, those in the middle -- I think he perhaps now has earned the title unifier in chief. He's probably done a better job of pulling all the various elements of American politics together than any other person I know. And he deserves high marks for that.

KING: Are you surprised -- go ahead. I'm sorry. Go ahead.

MCGOVERN: I have to tell you something I've never said before publicly. I voted for him in 1976.

KING: What?

MCGOVERN: When he -- yes, I did. And at Thanksgiving dinner that year, I never said anything about this to Eleanor or to her five children. But I told them at Thanksgiving time I had voted for President Ford, even though he lost. And I told them why, because I thought he had come in at a difficult time. I didn't know President Carter very well then. And I just felt more comfortable somehow with Gerry Ford. Whereupon my wife Eleanor said, so did I vote for him.

We went around that table -- this is hard to believe -- all five of my kids voted for him. So they get seven votes out of the McGovern family for President Ford and Senator Dole, my long-time Republican friend.

I voted for Carter again in 1980. So with my brand of political luck, I voted against Carter when he won, I voted for him when he lost. But I can justify both of those votes.

Kilde: CNN

Giulianis kampagnemanual offentliggjort

At spille med åbne kort er der vist meget få politikere der ynder, derfor var det noget af en trist oplevelse for borgmester Rudy Giuliani at han kunne se at en 140-siders dokument med kampagnestrategi, mål for fundraising osv. var blevet afleveret til New York Daily News.

En Giuliani-talsmand sagde at dokumentet bare var tilfældige tanker som nogen havde skrevet ned og at de var blevet stjålet fra en staffers bagage, fotokopieret, og lagt tilbage i bagagen. Det synes man var mægtigt morsomt i McCain-lejren, fordi Giuliani siden 11. spetember har tjent en formue på at rådgive om sikkerhed.

- I’m surprised that something like that would ever leave the custody of a campaign, and that such raw and frank information would be around the countryside,” sagde McCains politiske rådgiver, John Weaver. “That said, a lot of the information was predictable.

Dokumentet anslog at Rudy Giuliani ville have behov for at fundraise 100.000.000 $ (ethundredemillioner) i år for at kunne vinde den republikanske nominering. Det kan dog godt blive svært, bl.a. fordi at fire forslåede topfundraisere alle siden er hoppet på McCain-vognen.

Kilde: NY Times