Gårsdagens tre sejre til Hillary Clinton i Texas, Ohio og Rhode Island ændrer ikke fundamentalt ved kapløbet mellem hende og Barack Obama, han er stadigvæk foran med omkring 100 delegerede og har flest sejre når det kommer til antallet af stater. Ydermere går der rygter om at Obama skulle have linet op yderligere 50 superdelegerede, så han både vil have en føring bl.a. de valgte delegerede og partisoldaterne.
Clinton-lejren vil med sejren forsøge at forklare omverden at Hillary kan vinde i de store stater der betyder noget, ikke mindst Ohio og Florida der er afgørende i præsidentvalget til november, men Obama kan på den anden side argumentere for at han kan vinde i stater hvor Demokraterne traditionelt gør det dårligt. Det er vist et religionsspørsmål om man mener det ene er bedre end det andet. Jeg hælder til Hillarys argumenter, men falder dog fra igen når man ser heads-up målingerne på hende og McCain. Hvis Demokraterne skal have en chance til november skal de ikke stille med Hillary, i just think that's the fact.
Selvfølgelig var nederlagene i de tre stater et tilbageslag for Obama der i de seneste uger har kunnet gå på vandet og effektivt har spillet rollen som den store statsmænd overfor en mere og mere desperat og aggresiv Clinton-kampagne. Men hvad der måske er vigtigere for Clinton-kampagnen er at de har fundet en "winning formula" der kan bruges til primærvalget i Pennsylvania 22. april. Pennsylvania der jo i befolkningssammensætning minder en del om Ohio.
Dagens store historie herhjemme har været at Hillary nu offentligt tilbyder vicepræsidentposten til Obama, hvilket må siges at være en af den slags tilbud som rent faktisk kan afslås. Clinton-lejren er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at kunne tilbyde den handel. Men at det skal ses som en slags invitation til at samle partiet er der ingen tivl om, men hvis jeg var Obama ville jeg nok takke pænt "nej, tak".
Næste primærvalg er på lørdag hvor Demokraterne i Wyoming mødes til caucus for at finde deres kandidat. Baseret på hvordan de omkringliggende stater tidligere har stemt tror jeg godt at vi kan give flertallet af de 12 delegerede går til Obama. På næste tirsdag er Obama igen favorit til at vinde når der er primærvalg i Mississippi.
5.3.08
Clinton-comeback ændrer intet
Etiketter:
Barack Obama,
Demokraterne,
Hillary Clinton,
Præsidentvalg 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
4 kommentarer:
Nattens resultater blev med det samme udlagt som et comeback for Clinton. Dette holder dog ikke når man ser på matematikken i valget.
Før tirsdagen valg regnede slate ud, at Hillary skulle vinde samtlige tilbageværende valg med mindst 16 %-point for at indhente Obamas føring i pledge delegates.
En ny beregning viser, at efter tirsdagens valg skal Clinton nu vinde de tilbageværende valg med 23 %-points forspring for at indhente Obama. Se: http://www.slate.com/id/2185278/
Og med stater som North Carolina, Mississippi m.fl. ser det unægteligt svært ud.
Der skal et nedbrud af de helt store til før Obama sætter sin føring blandt pledge delegates over styr og må betragtes som endog meget usandsynligt.
Ja, hun minder efterhånden om en klassekammerat jeg havde på HF som skulle have omkring 21 ved den sidste eksamen for at bestå sin studentereksamen.
Jeg er utroligt beroliget over at man på bloggen her synes at være overbevist om at Clinton er færdig...At dømme efter resten af valgkampen plejer det at være et sikkert tegn på, at det stik modsatte er tilfældet.
Enig med ham der sagde noget før!
Send en kommentar