31.10.06

Politics is for kids!

Hvordan skal man nogensinde kunne konkurrere med den slags, jeg føler mig jo smådum og uvidende ved siden af hende (jeg tør slet ikke tænke på hvordan George W. Bush ville have det):

TN: Corker foran med otte

Der har i flere uger været statistisk dødt løb mellem kongresmedlem Harold Ford (D) og Bob Corker (R). En meningsmåling fra CNN der blev offentliggjort i dag viser dog at Corker er storfavorit her en uge før valget. Målingen siger 52-44 i Corkers favør. Det skriver avisen The Tennessean. Blandt registrerede vælgere er der dog stadigvæk spænding, her er Corkers føring kun 47-45.

Bob Corkers kampagne havde massive problemer for et par uger siden, men med stort held har de spillet "racekortet"og lavet reklamer hvor hvide sluts kædes sammen med Harold Ford.

Det er ganske nok ækelt, men det virker åbenbart stadigvæk i Tennessee. Men der er da tale om fremskridt for forholdet mellem racerne i sydstaten- for 50 år siden var Harold Ford blevet lynchet blot for mistanken om et forhold til en hvid tøs.

Update: Politiken har i øvrigt bragt en udemærket artikel om Tennessee-valget.

SF ønsker Al Gore som rådgiver

De nordiske lande bør udnævne den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore (D-Tenn.) til fællesnordisk miljørådgiver, mener Villy Søvndal fra SF.

Udmeldingen fra Søvndal kommer efter at Tony Blair og Gordon Brown i en sjælden stund af enighed i går oplyste at de har fået tilknyttet Al Gore som rådgiver i klimaspørgsmål. Et område som Al Gore må siges at vide ganske meget om.

- Jeg har svært ved at forestille mig en bedre ambassadør for det arbejde end Al Gore, siger Villy Søvndal.

Det er en verdenshistorisk begivenhed i Danmark. For første gang vil den danske venstrefløj have noget fra USA præcis som det er, ikke som venstrefløjen gerne vil have det skal være. Det er i sig selv meget imponerende.

President Hunter (R-Calif.)

Jeg indrømmer gerne at det kom noget bag på mig (og på de fleste der følger amerikansk politik) da Kongresmedlem Duncan Hunter (R-Calif.) i går fortalte at han overvejer at stille op til præsidentvalget i 2008.

Kongresmedlem Hunter er i øjeblikket formand for forsvarsudvalget, han blev valgt i 1980 som en del af The Reagan Revolution og er valgt i et kongresdistrikt der dækker områder nord for San Diego.

Min umiddelbare reaktion da jeg læste det var "Nå..." og jeg regner det for lige så store chancer for at Hunter bliver nomineret som der er for at FC Barcelonas Ronaldinho i vinterpausen skifter til Viborg FF.

Imponerende endorsement til Hillary

Kunne man forestille sig at Jyllandsposten på lederpladsen ville anbefale at man stemte på Socialdemokraterne eller at Politiken ville opfordre læserne til at gå ned og stemme på Dansk Folkeparti. Nej, det ligger nok ikke lige for, men i Amerika der er mulighedernes land kan alt jo ske og avisen New York Post (der er en del af Fox-ejer Robert Murdochs medieimperie) har valgt at anbefale Senator Hillary Clinton (D) frem for hendes republikanske modkandidat tidligere borgmester John Spencer.

Uddrag fra lederen: "Mrs. Clinton, well, she's been a pretty good senator - popular with her colleagues and as productive as a first-term legislator from the minority party probably can be.

...

Meanwhile, her positions on numerous issues - particularly involving national security - have been much closer to the political center than we would have expected."

Men New York Post redaktørgruppen drømmer ikke ligefrem om Hillary Rodham Clinton for President i 2008 og anbefalingen gælder derfor både det her valg og et genvalg i 2012. Avisen skriver: "But we think she's done such a good job these last six years that she'd do well to serve six more. If not 12.".

Læs: "Clinton: 12 more years"

Tip fra bankeleven.

30.10.06

Berlingske: Vanviddet i Virginia

Berlingske Tidendes Karl Erik Stougaard har en helt fantastisk informativ og fejlfri artikel (så jeg overvejer lidt om den ikke kan være planket direkte af fra Washington Post) om valget i Virgina mellem Senator George Allen (R) og Jim Webb (D).

Essensen af artklen: "Det er valget mellem George Allens George Bush-konservatisme og Jim Webbs Ronald Reagan-konservatisme.".

SKAL læses her.

Meningsmålingerne giver Allen et lille forspring på 47,8 % mod 46,2 % og fire ud af fem målinger spår også genvalg til Allen.

- 0 -
Jeg har lige fået en mail fra artiklens forfatter der afviser at han ikke selv har skrevet sin artikel, så ordentlige mennesker ville nok i det her tilfælde give en uforbeholden undskyldning. Jeg prøver at være et ordentligt menneske, så Karl Erik - Undskyld!

Kun tre tætte guvernørvalg.

Mens kampen om kontrollen med Kongressen er nærmest foruroligende tæt rigtig mange steder oplever man ikke på samme måde tæthed i de 36 kampe om adgangen til guvernørkontorerne.
Langt de fleste steder er den ene kandidat så langt foran at det nærmest er pinligt for udfordreren, f.eks. i Oklahoma hvor guvernør Brad Henry (D) fører 62-32, i Tennessee hvor guvernør Phil Bredesen (D) fører 64-28 og i Nebraska hvor guvernør Dave Heineman (R) har et forspring på 50 %, 70-20.

Tilbage står der at der kun er 3 stater hvor der er reelt usikkerhed om udfaldet på næste tirsdag. Alle tallene er taget fra pollster.com der har udregnet et gennemsnit af de fem seneste målinger.

Minnesota
Guvernør Tim Pawlenty (R) har været usikker fra start i en stat det er overvejende stemt for Demokraterne. Pawlentys udfordrer er justitsminister Mike Hatch (D) der har et lille forspring i meningsmålingerne, 46-43.

Iowa
Guvernør Tom Vilsack (D) (og ikke Tom Harkin som jeg først skrev, silly me!) stopper og valget står mellem det moderate republikanske kongresmedlem Jim Nussle (R) og statssekretær Chet Culver (D).
The Hawkeye State har i mange, mange år været en swing state og det var allerede fra start forventet til at blive tæt. De seneste målinger siger 46-43 i Culvers favør.

Idaho
Guvernør Jim Risch (R) stopper og det var forventet at kongresmedlem Butch Otter (R) på nuværende tidspunkt var foran med omkring 40 % i meningsmålingerne, men som jeg skrev i går viser en måling altså at der dødt løb mellem Otter og den demokratiske kandidat Jerry Brady.
Der er kun foretaget to meningsmålinger i det valg så den statistiske usikkerhed er ret markant.

Demokraterne vil sikkert gerne have at jeg også nævner at der er tæt løb i Alaska hvor republikanske Sarah Palin kun har et fem procents forspring til sin modstander, tidligere guvernør Tony Knowles. Den seneste måling gav dog Palin en føring på 48-39 og der er fem gange så mange registrede Republikanske vælgere som der er Demokrater.

Der er desuden marginal usikkerhed om tre demokratiske guvernørposter i tre "blå" stater, nemlig i Oregon, Wisconsin og Michigan, hvor forspringet kun er på mellem fem og syv procent, men jeg vil gerne vove den påstand at alle tre guvernører her bliver sikret af den demokratiske bølge.

Ja, og Arnold "The Governator" Schwarzenegger (R) bliver også genvalgt i "Kah-lee-fohnia".

Konservative: Hellere kondomer fra Alabama end fra Asien!

260 medarbejdere og deres familier i Slocomb, Alabama (2052 indbyggere) lever af at lave kondomer primært til den amerikanske udgave af DANIDA, USAid. Fabrikken Alatech Healtcare overlever åbenbart fordi lokale politikere sørger for at man fra statens side kun køber amerikanske kondomer og ikke køber billigere "kardonger" i Røde-Kina.

JyllandsPosten skriver at "den republikanske senator Jeff Sessions er blandt de kongresmedlemmer, som helt tys-tys presser på for at videreføre Alatech Healthcares kondomfabrik med 260 ansatte, selv om kondomer kan fremstilles billigere i Asien."

Det på trods af at Jeff Sessions tilhører den mere evangeliske del af det Republikanske Parti, men her er der altså et forskel på dem der dem der tror på Herren og prædiker afholdenhed og dem der tilbeder ussel mammon og gerne ser de 260 arbejdspladser blive i The Yellowhammer State.

Tip fra K. Hyllestein, Beersheba.

Demokrater har gode muligheder for sejr - i Idaho

I den lille bjergstat Idaho, der ligger mellem Washington og Montana i USAs nordvestlige hjørne, har Republikanerne siden starten af 90'erne haft godt greb om magten, men nu ramme den anti-republikanske bølge altså også den lille konservative bjergstat.

En meningsmåling i den lokale avis Idaho Statesman viser at Demokraterne er inden for rækkevidde i både guvernørvalget mellem kongresmedlem Butch Otter (R) og demokraten Jerry Brady hvor Republikaneren kun fører med et enkelt procentpoint og i kongresvalget i 1. distrikt mellem Bill Sali (R) og Larry Grant (D) hvor den første fører med 2 %.

Den statistke usikkerhed er på 4 % for guvernørvalget og 6 % for kongresvalget.

Jim Weatherby, der forsker i politik ved det lokale universitet siger i artiklen: "At this point in a typical campaign, Idaho Democrats are dispirited and looking for moral victories, this time, it looks like they may actually pull off some major victories.".

Når Demokraterne begynder at vinde i Idaho er Republikanerne på spanden.

27.10.06

GOP goes negative

Man skal ikke være nogen ekspert i politisk teori eller statistik for at se at Republikanerne er i enorme problemer her to uger inden midtvejsvalget. Derfor har de rullet alt skidt ud de kan finde på deres Demokratiske modstandere i et forsøg på at redde det tabte hjem.
Ifølge Washington Post bruger Republikanerne mere end 90 % af deres reklamebudget på negative reklamer.

Avisen har samlet nogle eksempler på negative reklamer der godt kan virke en anelse - overdrevne.

- In New York, the NRCC ran an ad accusing Democratic House candidate Michael A. Arcuri, a district attorney, of using taxpayer dollars for phone sex. "Hi, sexy," a dancing woman purrs. "You've reached the live, one-on-one fantasy line." It turns out that one of Arcuri's aides had tried to call the state Division of Criminal Justice, which had a number that was almost identical to that of a porn line. The misdial cost taxpayers $1.25.

· In Ohio, GOP gubernatorial candidate J. Kenneth Blackwell, trailing by more than 20 points in polls, has accused front-running Democratic Rep. Ted Strickland of protecting a former aide who was convicted in 1994 on a misdemeanor indecency charge. Blackwell's campaign is also warning voters through suggestive "push polls" that Strickland failed to support a resolution condemning sex between adults and children. Strickland, a psychiatrist, objected to a line suggesting that sexually abused children cannot have healthy relationships when they grow up.

· The Republican Party of Wisconsin distributed a mailing linking Democratic House candidate Steve Kagen to a convicted serial killer and child rapist. The supposed connection: The "bloodthirsty" attorney for the killer had also done legal work for Kagen.

· In two dozen congressional districts, a political action committee supported by a white Indianapolis businessman, J. Patrick Rooney, is running ads saying Democrats want to abort black babies. A voice says, "If you make a little mistake with one of your hos, you'll want to dispose of that problem tout de suite, no questions asked."

· In the most controversial recent ad, the Republican National Committee slammed Rep. Harold E. Ford Jr. (D-Tenn.) for attending a Playboy-sponsored Super Bowl party. In the ad, a scantily clad white actress winks as she reminisces about good times with Ford, who is black. That ad has been pulled, but the RNC has a new one saying Ford "wants to give the abortion pill to schoolchildren."

Men Demokraterne, der ellers mest er fokuseret på at linke de enkelte kandidater sammen med enten Præsident Bush eller Jack Abramoff, kan også lave den slags angreb der gør amerikansk politik til noget ganske særligt:

- House candidate Chris Carney is running ads slamming the "family values" of Rep. Don Sherwood (R-Pa.), whose former mistress accused him of choking her. And House candidate Kirsten Gillibrand has an ad online ridiculing Rep. John E. Sweeney (R-N.Y.) for attending a late-night fraternity party. "What's a 50-year-old man doing at a frat party anyway?" one young woman asks, as a faux Sweeney boogies behind her to the Beastie Boys. "Totally creeping me out!" another responds.

God valgkamp!

Michael J. Fox er blevet et valgtema

Skuespilleren Michael J. Fox, der lider af Parkinsons syge, er blevet et tema i valgkampen i Missouri efter at han optrådte i en reklame for den demokratiske kandidat til Senatet, Claire McCaskill.

Kontroversen opstod efter at den konservative pillemisbruger og radiotalkshowvært Rush Limbaugh påstod at Fox overdrev sine rystelser. En påstand som Michael J. Fox afviser.

Reklamen er en del af den debat i Missouri om forskning i stamceller som har delt de to kandidater og vælgerne imellem sig. Missouri har både en stor industri som gerne vil have lov til at forske mere i stamceller og en stor religiøs befolkningsgruppe der fortsat gerne vil have lov til at leve i uvidenhed. Senator Jim Talent var først for forskning, men så fik han de religiøse på nakken og skiftede holdning.

Udover senatsvalgkampen skal vælgerne i Missouri også tage stilling til en tilføjelse til den lokale forfatning der vil gøre stamcelleforskning lovligt.

26.10.06

Boost til Jim Webb

Senatskandidat James Webb (D-VA) fik i dag et hårdt tiltrænkt boost til sin kampagne, der er gået lidt i stå (hovedsageligt fordi hans mostander, den nuværende Senator George Allen er holdt op med at sige tåbeligheder og hans bekendte fra fortiden er holdt op med at hive skeletter ud af skabet).
Boostet til den tidligere Marineminister kom da han fik støtte fra den nuværende borgmester i Richmond, Virginia og tidligere guvernør Doug Wilder (I). Doug Wilder blev i 1990 den første sorte guvernør og ind til november vil han fortsat være den eneste sorte der er blevet valgt til guvernør. Deval Patrick (D) i Massachusetts bliver således nummer to.

Doug Wilders officielle billede fra hans tid som guvernør.

- "I think the time is now to take the action necessary to help turn around the ill-fated direction the country has taken, for that reason, I will support an individual who served in combat for his nation . . . and will fight to represent the needs of the common man . . . to put this country back on course.", bliver Wilder citeret for at sige i Washington Post.

Selv om Wilder i sin tid blev valgt som Demokrat så støtter han ikke automatisk Demokraterne, i 1997 valgte han ikke at støtte en demokratisk guvernørkandidat og han var en skarp modstander af guvernør Mark Warners skattestigninger der var med til at få statens økonomi på ret køl.

Doug Wilder ringede selv til George Allen, som han anser for at være en "close friend", fro at fortælle ham at han ikke ville få hans støtte:

- "I said to Senator Allen, I do not want to see two more years of absolute control by Republicans owning both houses [of Congress], because it will send the wrong message to the president that he is doing right, and what he is doing, in my judgment, is wrong," sagde Wilder.

Meningsmålingerne viser at George Allen fører med ca. 2 % - 49-47.

Bloggere laver "google-bombs" for at overbevise vælgere

Fremgangsmåden er rimelig simpel. Man finder artikler der er negative overfor en kandidat, så laver man et link der indeholder de mest søgte ord om kandidaten på Google og så får man så mange hjemmesider som muligt til at linke til den som muligt. Resultatet: En Google-bomb.

"Both liberal and conservative bloggers have embarked on plans to manipulate the Google search engine so that negative articles about the candidates they oppose appear near the top, potentially influencing undecided voters.

Liberal bloggers had the idea first. Chris Bowers of MyDD outlined the strategy Sunday. He said the plan involves purchasing "Google AdWords that will place each negative article on the most common searches for each Republican candidate. Simultaneously, I will produce an article on MyDD that embeds that negative article into a hyperlink."

Google er naturligvis ikke begejstrede for at man sådan manipulerer med søgeresultaterne, men en talsmand siger at det er meget svært at bryde Google algoritme, hvilket jo bl.a. ses tydeligt i to nævnte eksempler.

"Before the bombing campaign, a Google search of Sen. George Allen, R-Va., found a Washington Post article about of his alleged racially disparaging remark just below his campaign Web site in ranking. A search of Sen. Conrad Burns, R-Mont., also found mostly negative articles among the top 10 sites anyway."

Det skriver National Journal.

24.10.06

Berlingske bliver ramt af Obama-feber

Berlingske Tidendes er også hoppet på "Obama for President"-bølgen. Karl Erik Stougaard kalder Obama for Washingtons svar på Tiger Woods.

"En karismatisk ener, der brænder igennem. En sort personlighed med så beskeden interesse i sin egen hudfarve, at andre forbavser sig selv ved heller ikke at gå op i det." skriver Stougaard i en artikel der mere ligner en hyldest end en reel vurdering af Obamas mange kvaliteter.

Stougaard har heller ikke problemer med at indsætte Obama som den seneste i en lang række af USAs store præsidenter. "Når han taler om sin vision for et nyt USA, taler han om en transformation af samme omfang, som Franklin Roosevelt, John F. Kennedy og Ronald Reagan stod for.", ja, der mangler vel kun at han er veltalende som Abraham Lincoln og ikke kan lyve som George Washington.

Og hyldesten fortsætter: "Barack Obama er et friskt ansigt. En ny vej. Han kalder ikke sine modstandere onde eller terrorist-sympatisører eller hedninge, bare fordi de er fra det andet parti.", lyder skudsmålet, hvilket jo muligvis har noget at gøre med at A) Obama er Demokrat og det er sjældent at Demokrater beskylder Republikanere for den slags. De siger normalt at Republikanerne er i lommen på Big Business, vil privatisere Medicare og ikke interesserer sig for almindelige mennesker og B) Obama er aldrig rigtig blevet testet i en valgkamp, han slog en crazyyyy kandidat, Alan Keyes, på sin vej til Senatet og har således aldrig vist hvordan han reagerer når han bliver presset.
Obamas manglende erfaring får dog også pertiformanden i Massachusetts til at konkludere: "Men i betragtning af landets alvorlige problemer, vil jeg ikke blive overrasket, hvis vi flirter med Barack, men gifter os med Hillary.«".

23.10.06

Bliver USAs næste præsident sort?

Nyhedsavisen har en lille notits om at Senator Barack Obama muligvis gerne, allivel vil stille op til præsidentvalget i 2008 - på trods af at jeg flere gange her på bloggen har advaret den halvt kenyanske komet om at gøre det.

"Han har tidligere afvist at stille op til præsidentvalget i 2008. Men søndag måtte den populære, halvt afro-amerikanske senator fra Illinois trække de udtalelser tilbage. Nu overvejer han at stille op til præsidentvalget i USA i 2008.", skriver skribenten Sara Schluter stilfuldt i sin (s)artikel.

Her på bloggen er vi naturligvis store fans af Obama, men derfra og til at udråbe ham som "The Great Black Hope" mener jeg stadigvæk at der er et stykke.
Allerede om tre måneder vil Obama med al sandsynlighed få selskab i Senatet af en lige så fotogen, veltalende og endnu mere konservativ, demokratisk kollega - nemlig Harold Ford Jr. Og Ford vil være på alles læber som en potientiel vicepræsidentkandidat i 2012 (På den ticket der skal udfordre Præsident McCain og hans vicepræsident Susan Collins...).

22.10.06

Hvad kan jeg bruge det til?

"55 procent af de amerikanske vælgere vil stemme på Demokraterne, mens 37 procent siger, de vil stemme på Republikanerne." skriver Ritzau på baggrund af meningsmåling offentliggjort i Newsweek i dag.

Jeg har lige lidt et spørgsmål:

Hvor mange mandater bliver det til hver af partierne?
CQpolitics.com laver en løbende opdatering og vurderer i øjeblikket at Demokraterne får 209 (48 %) mod Republikanernes 207 (47,5 %) med 18 mandater (4 %) som kan gå hver vej.
Selv hvis Demokraterne vinder alle de 18 kommer de altså ikke over 53 % af pladserne.

"Det er især mange religiøse grupper, så som katolikker, der har skiftet fra Republikanerne til Demokraterne, viser målingen." fortsætter Ritzau.

Igen - er katolikker en gruppe (måske en befolkningsgruppe)! Har de katolske biskopper været ude og anbefale at man stemmer på Demokraterne eller er det vælgere der tilfældigvis også er katolikker (de udgør ca. 26 % af befolkningen.

Og endelig kan man jo spørge sig selv om hvorfor det ikke er nævnt at der er to kamre og at man her slet ikke kan bruge tallene fra ovenstående meningsmåling. Igen ifølge CQpolitics står Demokraterne til at vinde 47 pladser mod Republikanernes 49 med 4 der kan hver sin vej (de fire er Montana, Missouri, Tennessee og New Jersey).

Kom nu ind i kampen Ritzau (og de medier de vælger og bringe deres telegrammer...).

19.10.06

McCain beslutter sig efter thanksgiving

Senator John McCain (R-Ariz.) var på besøg hos Chris Matthews i programmet "Hardball" på MSNBC i går. Her kunne man se følgende ordveksling mellem Matthews og McCain.

MATTHEWS: You just passed your 70th birthday and you‘re seeing already these young comers, 45 coming over the Hill trying to make a reputation and you‘re the guy—you could be king of the Hill the next time. You could do it, you could go all the way and be president of the United States for eight full years. Do you feel you can beat guys like Barack Obama? Can you take this guy in 12 rounds? Can you do it?

MCCAIN: I think first it would be interesting where I run or not. But second is where I could win the primary or not. But we have a generation of young leaders in our Republican Party. We have John Thune, we have Lindsey Graham, we have John Sununu. We have Richard Burr. We have a pretty good crop of young senators and congressmen also that I think will give any of these young Democrats a struggle.

MATTHEWS: Do you think Lindsey would be a good running mate for you come next year? Lindsey Graham, JAG experience?

MCCAIN: Lindsey, Sununu, Thune, Burr, there‘s a broad variety of them, both in and out.

MATTHEWS: When will the McCain household get together and decide whether or not to make this big run for president?

MCCAIN: After Thanksgiving.

MATTHEWS: After Turkey day? What, Friday? Can I call you on Friday?

MCCAIN: Please do so. We have to get together.

- o -

Til dem som ikke helt har styr på den amerikanske ferie- og højtidskalender kan jeg fortælle at Thanksgiving altid falder på den fjerde torsdag i november og i år falder den 23. november.

18.10.06

James Baker som Rumsfelds afløser

Jesper Packert, der til daglig tjener føden som assistent for det demokratiske kongresmedlem Grace Napolitano fra Californien, har et fint lille indlæg om de rygter der går om at den tidligere udenrigsminister, WH stabschef mm. James Baker muligvis skal afløse forsvarsminister Donald Rumsfeld.

76-årige James Baker har arbejdet for præsident Ford, Reagan og Bush Sr. Både som medlem af administrationen og som usuccesfuld kampagneleder for Bush Sr. i 1978 (tabte til Llloyd Bentsen), for Ford i 1976 (tabte til Jimmy Carter) og Bush's præsidentvalgkamp i 1980 (tabte til Ronald Reagan).

Jeg vil dog personaligt stille mig en smule tvivlende overfor om det præcis er en 76-årig som skal sættes i spidsen for Pentagon og ikke mindst den kaotiske situation i Irak. Det kræver måske en energi som en mand i hans alder mangler. På den anden side ville det være en udnævnelse i Bushs ånd - nemlig en insider som farmand kender og som har vist sig driftssikker.

Kurrild-Klitgaard om GOPs problemer.

Peter Kurrild-Klitgaard fra Punditokraterne (og Berlingske Tidendes Groft Sagt-panel) har en meget læseværdig artikel om republikanernes øjeblikkelige problemer her.

Hvis man ikke gider læse den er konklusionen at partiet, udover at være korrupt, har svigtet sit ideologiske udgangspunkt og ikke er konservativt nok. Et problem de nok ikke kan nå at rette op på i løbet af de næste tre uger...

17.10.06

Republikanerne omgruppere før slutningen

Senatsvalg: Den republikanske partiorganisation valgte i weekenden at omprioritere sine sidste pengeressourcer her hvor midtvejsvalget går ind i sin sidste og afgørende fase. Det skriver avisen New York Times.

Den republikanske partiorganisation, RNC, kiggede på meningsmålinger og skulle beslutte hvilke kandidater der skulle have penge og kampagnemedarbejdere i de sidste uger. Taberen af det spil blev Senator Mike DeWine i Ohio der øjensynligt er så langt bagud i meningsmålingerne at RNC ikke længere anser det for sandsynligt at han kalde holde pladsen. Den republikanske partiformand Ken Mehlman har hele dagen i dag forsøgt at dræbe historien og sagt at RNC selvfølgelig er interesserede (dårlig oversættelse af ordet: ”Committed”) i Ohio og at man stadigvæk regner med at DeWine vinder.

Det bliver dog ekstra svært for DeWine, fordi den republikanske guvernørkandidat i Ohio, Ken Blackwell, er bagud med 15-20 %. Det betyder at der ikke er meget hjælp at hente derfra i form af vælgere der vil strømme til stemmeurnerne for at støtte den republikanske liste.

RNC besluttede at satse på fire stater, de tre sydstater Virginia, Tennessee og Missouri hvor de republikanske kandidater er hårdt pressede af deres demokratiske modkandidater og hvor meningsmålingerne i de sidste uger har vist dødt løb alle tre steder samt i New Jersey som er den eneste sted hvor republikanerne har en mulighed for at fravriste demokraterne et ”seat”. New Jersey er en meget heftig udskrivning for begge partier fordi reklamerne skal købes på de dyre tv-markeder i New York City og Philadelphia hvor man regner med at en uges reklamer koster 2,5 millioner dollars.

Ingen fra RNC ville ud med hvor mange penge der præcist ryger de forskellige steder hen, da man mener det ville give demokraterne lidt for nemt spil i forhold til modsvar.

16.10.06

Charme, selvtilid og lækre kandidater

I Washington Post "beskyldes" demokraterne for bevidst at stille med smukke kandidater til årets kongresvalg. Med udgangspunkt i New Yorks 24. kongresdistrikt hvor Kongresmedlem Sherwood Boehlert (R-NY) stopper efter en generation i Washington stiller demokraterne denne gang med den populære offentlige anklager Michael Arcuri, der udover kampagneløfter om et bedre sundhedsvæsen (virker ved alle valg i alle lande...), økonomisk ansvarlighed og højere minimumsløn også får opmærksomhed på grund af sit udseende.
I et år med mange tætte valg er det måske små ting som udseende der kan få valgene i de tætte distrikter til at tippe til demokraternes side.

- Attractive politicians have an edge over not-so-attractive ones. The phenomenon is resonating especially this year. By a combination of luck and design, Democrats seem to be fielding an uncommonly high number of uncommonly good-looking candidates.", (Hvilket jo forklarer hvordan Pia Gjellerup gang på gang kan blive valgt til først kommunalbestyrelse og senere folketing:-)).

Og der er åbenbart noget om snakken for Michael Arcuri er i den seneste måling foran med næsten 10 % i et distrikt som ellers i årtier har været solidt republikansk.

Det er måske en bevidst strategi fra demokraternes kampagnechef Rahm Emmanuels (D-Il.) side for der er åbenbart flere eksempler på at demokraterne har stillet med smukkere mennesker.

- Democratic operatives do not publicly say that they went out of their way this year to recruit candidates with a high hotness quotient. Privately, however, they acknowledge that, as they focused on finding the most dynamic politicians to challenge vulnerable Republicans, it did not escape their notice that some of the most attractive prospects were indeed often quite attractive." skriver altså Washington Post.

Blandt de øvrige "lækre" demokratiske kandidater nævnes kongreskandidaterne Gabrielle Giffords fra Arizona (der kører på motorcykel OG dater en astronaut...), Brad Ellsworth fra Indiana, tidligere Washington Redskins Quarterback Heath Shuler der stiller op i North Carolina og endelig kongresmedlem Harold Ford Jr. der stiller op til senatet i Tennessee.

Om det er samme forklaring der gælder i guvernørvalget i Alaska hvor den republikanske guvernørkandidat, 43-årige Sarah Palin, har et væsentligt udseendesmæssigt overtag i forhold til sin demokratiske modkandidat Tony Knowles skal vi her lade være op til den enkelte at vurdere.

De fem kønne kandidater

1. Michael Arcuri, New York 24th
www.arcuriforcongress.com













2. Gabrielle "Gabby" Giffords, Arizona 8th
www.giffordsforcongress.com
















3. Brad Ellsworth, Indiana 8th
www.ellsworthforcongress.com
















4. Heath Shuler, North Carolina 11th
www.heathshuler.com


















5. Harold Ford Junior, Tennessee Senate
http://www.haroldfordjr.com/


















-o-
Tak til Redacteur Jacobsen for tippet. Nu kan jeg jo bare vente på at "Out and About" og fribilletter til Pan vælter ind...


14.10.06

Top 5: Demokratiske præsidentkandidater

Med Mark Warner ude af spillet er det vist på tide med en opdateret hitliste over kandidaterne. Senatoren fra New York ligger stadigvæk på førstepladsen og en meningsmåling fra New Hampshire (læs den her) bakker også op om det synspunkt. Men på ingen målinger jeg har set er der lykkedes for hende at trække afgørende fra det øvrige kandidatfelt, på trods af at hendes navn er mere kendt end det øvrige kandidatfelt tilsammen (næsten…).

1. Hillary Clinton
Senator fra New York siden 2001
Født 1947 i Park Ridge, Illinois

Masser af penge, masser af folk og har stadigvæk ikke foretaget nogle alvorlige fodfejl. Har i løbet af de sidste to år været med til at samle næsten 20 millioner dollars ind til kandidater, partiforeninger o. lign. For den slags penge bør man kunne forvente en smule loyalitet.

Stadig nummer et!

2. John Edwards
Senator fra North Carolina 1999-2005
Født 1953 i Seneca, South Carolina

John “Son of a Mill Worker” Edwards er nu feltets eneste rigtige sydstatskandidat, men han appellerer faktisk bredere end det, han vil også være den foretrukne kandidat for mange i fagbevægelsen.

John Edwards hyldes af partifællerne i Boston.


3. Evan Bayh (Ind.)
Senator fra Indiana siden 1999
Guvernør i Indiana fra 1989-1997
Født 1955 i Shirkieville, Indiana (Ja, byen er så lille at der ikke er en Wikipedia-artikel om den...)

Amerikansk politiks direkte modpol til Mick Øgendahl rykker en plads op på listen. Bayh skal dog snart gøre noget ved de meningsmålinger der i mange tilfælde ligger mellem 1-5 % opbakning.

Jeg forstår ikke billedsproget, hvor har de revet skattelettelsen itu?

4. Joe Biden

Senator for Delaware siden 1973
Født 1942 i Scranton, Pennsylvania

Jeg kan ikke rigtigt afgøre om jeg tror Joe Biden ”is running for Vice President”. Det virker på mig som et lidt halvhjertet forsøg fra Bidens side hvor Biden forsøger at sælge sin kvaliteter på det udenrigspolitiske område sammen med sin geografisk placering i at være fra en ”borderstate”. Han sætter i hvert fald ikke alt på et bræt og jeg ville ikke blive overrasket hvis han dropper ud inden Iowa Caucus.

Biden rækker hånden ud til eventuelle partifæller der mangler en vicepræsidentkandidat?

5. John Kerry
Senator fra Massachusetts siden 1985
Født 1943 i Aurora, Colorado

John Kerry kan gå i Adlai Stevensons fodspor og blive den første demokratiske kandidat til at blive opstillet efter at have tabt det forgående valg. Boston Globe skrev for nylig at John Kerry allerede nu har besluttet sig for at stille op igen. Det er der nok et par håbefulde republikanske kandidater der ville synes var en rigtig god idé. Den tidligere nævnte meningsmåling fra New Hampshire viser at John Kerry er den i det demokratiske felt som flest vælgere ”dislikes”. Men Kerry har også en stor fanklub og et enormt netværk fra 2004.

John Kerry hyldes af partifællerne i Boston i 2004...

Gaver til Bush

Bush fik gaver for næsten en halv million kroner. Det skriver Berlingske Tidendes Hannibal Erngaard.

"Hvis den amerikanske præsident modtager gaver - det gælder også hans minstre - forsvinder de automatisk ud på et fjernlager, langt uden for hans rækkevidde - i hvert fald så længe de er mere værd end 305 dollars værd - ca. 1.800 kr.

Gaver over denne værdi bliver betragtet som det amerikanske folks ejendom og bagatelgrænsen skal samtidig sikre, at statshoveder og rige forretningsfolk ikke skal kunne influere på amerikansk politik. Hvorfor grænsen går ved 305 dollars står hen i det uvisse.

Først langt senere - når George W. Bush viderefører en lang tradition for præsidenter og laver et museum - vil de kostbareste gaver blive vist frem for offentligheden. De får ikke en plads hjemme på kamin-hylden med mindre han benytter sig af en musefælde-klausul, der gør, at han kan løskøbe gaverne til den anslåede værdi - minus 305 dollars.", skriver altså Berlingske Tidende.

Det er blevet til en masse forskellige gaver som præsidenten altså i følge loven burde sige "nej tak" til, men udenrigsministeriet har i alle tilfælde ment at "Non-acceptance would cause embarrasment to the donor and U.S. Government". Hvilket sikkert er et afgørende argument for at George Bush ikke takkede nej tak til et billede af en unavngiven skandinavisk dronning og hendes franske prinsegemal...

Hele listen kan ses her.

13.10.06

Mark Warner vil ikke være præsident

Det kommer som noget af en overraskelse men den tidligere Virginia-guvernør Mark Warner (D) besluttede sig for ikke at stille op til præsidentvalget i 2008.

"I headlined 86 events in 25 states to help raise or directly donate $7.3 million to Democrats this cycle ...
But this has also been another kind of journey -- one that would lead to a decision as to whether I would seek the Democratic nomination for President ...

After 67 trips to 28 states and five foreign countries, I have made that decision. I have decided not to run for President. This past weekend, my family and I went to Connecticut to celebrate my Dad’s 81st birthday, and then we took my oldest daughter Madison to start looking at colleges. I know these moments are never going to come again. This weekend made clear what I’d been thinking about for many weeks -- that while politically this appears to be the right time for me to take the plunge -- at this point, I want to have a real life. And while the chance may never come again, I shouldn’t move forward unless I’m willing to put everything else in my life on the back burner. This has been a difficult decision, but for me, it’s the right decision,"
forklarede Warner dem der var interesseret i at høre hvorfor.

Der er højst sandsynlig en del donorer der bliver rimelig skuffede over beslutningen. Mark Warner havde samlet mere end 9 millioner dollars sammen til kampagnen (udover de førnævnte 7,3 millioner).


Det er jo ualmindelige gode nyheder for John Edwards (D-NC) og Evan Bayh (D-IN) som begge vil profitere af at Warner forlader kampen. Edwards vil helt sikkert samle en del op på dem der stemmer ud fra nogle geografiske hensyn og Evan Bayh henter vel en smule fra den ideologiske del, altså de moderate demokrater. Den eneste der vel ikke får noget ud af det her er Hillary Clinton, godt nok får hun en konkurrent mindre, men jeg tror at folk der har valgt at støtte Warner allerede en gang har valgt Hillary fra og det vil de nok kunne gøre igen.

12.10.06

Jeppesen møder ambassadør James Cain

Danmark bedste bud på en Hunter S. Thompson, Ekstra Bladets bagsideredaktør Michael Jeppesen har været til reception med USAs ambassadør i Danmark, James P. Cain (R-NC). Det virker dog ikke som om at Jeppesens egen Dr. Gonzo - hunden Sofus var invitereret med.

Jeppesen har en imponerende evne til at registre hvad der foregår omkring ham og formidler det med et syrligt bid. Som når han f.eks. fortæller ambassadøren:

- Jeg beundrer dit hus. Jeg beundrer din status. Du har ikke arvet din titel, du har ikke vundet den i sport, og du har ikke fået den med politisk fedteri. Du er blevet ambassadør, fordi der er nogen, der synes, du er en fed person, og fordi de synes, du er god til det, du gør.

Billedteksten fra Ekstra Bladet: James skrabede først penge sammen til det lokale hockeyhold - så til George Bush, og nu hygger han sig i København med søde cocktailpartier og mørke jakkesæt. Jeg gad godt være ambassadør. Man er jo faktisk mere kongelig end de kongelige.

11.10.06

Uddrag fra kandidatdebatter

Hotline On Call har samlet de bedste bider fra tre kandidatdebatter, først er det fra Texas guvernørvalg, Guvernør Rick Perry (R), demokraten Chris Bell og de to uafhængige Kinky Friedman og Carole Strayhorn, derefter er det fra kongresvalget i Connecticut med Kongresmedlem Chris Shays (R) og hans modkandidat Diane Farrell og endelig folder Arnold sig ud mod Phil Angelides i Californiens guvernørvalg.
Hvad er det med demokraterne i Californien, er det med vilje de er så kedelige? Sammendraget varer ca. otte minutter.

Mere snask!

Ron Gunzberger, der til daglig blogger nyheder om amerikansk politik på politics1.com for en læserskare på med en stor dansk kommune skriver:
- ...Several of the Dem and gay political blogs are publishing not-so-veiled references to imminent pre-election "outings" of closeted Republicans in Congress. The rumor mill has it that 1-3 House me
mbers (including a very senior House member) and one Rocky Mountain region Senator will be outed between now and Election Day.

Det bliver meget interessant og mon ikke det vil være dødstødet for det republikanske flertal som Karl Rove for mindre end to år siden mente vil vare i en generation... Jeg gætter i øvrigt på at den Rocky Mountain region Senator der er tale om er John Ensign fra Nevada. Han er alt for velklædt og velplejet til at være straight. Andre bud?

Bliver Ensign trukket ud af skabet inden november vil præsidentsøn Jack Carter (D) nok have ret gode muligheder for at blive valg...

Gunzburger skriver desuden at:
- Another persistent rumor coming from inside the Beltway is that another Congressman -- this one being a straight Republican -- will be named for engaging in actions similar to Foley, but involving female pages, men det burde vel i virkeligheden ikke komme bag på nogen der har mødt politikere, der er jo nogle sleazebags ind imellem.

DR til valgkamp i Virginia

DR's korrespondent Steffen Gram har været en tur i Virginia og følge valgkampen mellem George Allen og James Webb. Det er altid sjovt at se hvad DRs journalister finder frem til, men man kan blot konstatere at "Upopulære Bush" stadigvæk er en god forklaring for enhver dansk journalist til hvorfor demokraterne har gode meningsmålinger...

Indslaget kan ses her.

10.10.06

Ritzau: Demokraterne har stor føring

Den tidligere sportsjournalist på Dagbladet Aktuelt, Rit Zau, der siden Aktuelt lukkede primært har været ansat på gratisavisen MetroXpress har følgende dybdegående analyse af næste månedsmidtvejsvalg:

"Blot fire uger før det amerikanske valg til Kongressen, går republikanerne stærkt tilbage i meningsmålingerne.

Ifølge en Gallupmåling i avisen USA Today tirsdag har Demokraterne et forspring på 23 procentpoint over deres republikanske modkandidater. Hvis der var valg i dag, ville 59 procent af de adspurgte hælde mod at stemme på en demokratisk kandidat, mens blot 36 procent ville foretrække en republikaner.
For bare tre uger siden var stillingen helt lige mellem lejrene.
Demokraternes føring er dobbelt så stor som den, Republikanerne havde en måned før de i 1994 gjorde rent bord og tog kontrollen med kongressen.


Målingen, der er foretaget hen over weekenden, kommer efter en lang række uheldige sager for Republikanerne. For det første har der på det seneste været en voldsom stigning i antallet af dræbte amerikanere i Irak.

Så udkom en bog fra stjernejournalisten Bob Woodward, der blotlagde interne stridigheder i Det Hvide Hus i tiden op til Irakkrigen, og den 29. september måtte det republikanske kongresmedlem, Mark Foley, så forlade sit embede, fordi han i årevis havde sendt sjofle mails til mindreårige drenge, der var i praktik i kongresbygningen.

Og Foleys eskapader er på ingen måde et overstået kapitel for Republikanerne - et flertal af amerikanerne mener ifølge tirsdagens måling, at partiets formand for Kongressen, Dennis Hastert, bør gå af som følge af sagen.".

-

Tip fra Rabbi K. Hyllestein

I dag er det 33 år siden...

At vicepræsident Spiro Agnew måtte træde tilbage på grund af en meget kedelig sag om skatteunddragelse.

Fra Wikipedia
"On October 10, 1973, Agnew became the second Vice President to resign the office. Unlike John C. Calhoun, who resigned to take a seat in the Senate, Agnew resigned and then pleaded nolo contendere (no contest) to criminal charges of tax evasion and money laundering, part of a negotiated resolution to a scheme wherein he allegedly accepted $29,500 in bribes during his tenure as governor of Maryland. Agnew was fined $10,000 and put on three years' probation. He was later disbarred by the State of Maryland. His resignation triggered the first use of the 25th Amendment, as the vacancy prompted the appointment and confirmation of Gerald Ford as his successor. It remains one of only two times that the amendment has been employed to fill a Vice Presidential vacancy. (The other time was when Ford, after becoming President, chose Nelson Rockefeller to succeed him as Vice President.)".

På forsiden af Tiem Magazne og ja, det er Agnew til venstre...

Spiro Agnew blev valgt som County Executive, hvilket nok bedst oversættes til amtsborgnester, i Baltimore County i 1962, derefter gik turen til guvernørkontoret i Annapolis i 1966 og bare to år senere valgte Nixon ham som sin runningmate.

9.10.06

2008 er for tidligt for Obama

Ezra Klein havde denne her artikel om Barack Obama i gårsdagens udgave af Los Angeles Times. Et spændende indspark til debatten om Obama 2008.

"AS MUCH AS political junkies love the presidential horse race, their deepest affection is reserved for fantasy campaigns. Your average Democratic poll watcher or precinct walker will happily expound on his or her thoughts about the 2008 crop of candidates, but their eyes will really light up when they slip the surly bonds of reality and begin drafting titans and bigfoots, movie stars and war heroes. Oprah! Tom Hanks! Al Gore! A constitutionally incapable Bill Clinton! A resurrected FDR! A progressive shape-shifter from the Alpha Centauri quadrant!

It's perhaps predictable that this affliction, at least for now, is most prominent among Democrats, who are understandably insecure about their party's capability to draft winners. Surveying the field, many see a lineup of has-beens and never-wills. Charisma-challenged moderates such as Mark Warner mingle with establishment blowhards such as Joe Biden; disgraced nominees such as John Kerry threaten to drown out promising newcomers such as Russ Feingold. And who-oh-who will stop Hillary?

The latest name rippling through the Democratic ranks is Barack Obama. The half-Kenyan, Harvard-educated, hyper-charismatic senator from Illinois burst onto the national scene in 2004 when, still a state senator with higher-office hopes, he stole the Democratic convention with a soaring, heart-quickening keynote address. Since then, he's been a rare, hyper-eloquent spot of hope in a party desperately searching for cheer.

And although he routinely reminds that he's but a junior senator, his attributes only loom larger when transposed onto the 2008 race. In a crowd of old faces, Obama offers movie star good looks and a dazzling smile. Among a crew of (mostly) stale speakers, his rhetoric soars and excites. And in a particularly polarizing moment, he is preternaturally skilled at swelling the soul with calls for unity and national purpose. Noam Scheiber, a senior editor at the New Republic, gushes that "Obama is easily more intelligent, sophisticated and charismatic than 99% of the politicians I've come across," and, just for good measure, notes that "Bill Clinton is the only one I can think of who combines all three talents in similar proportions." Adding to the Obama mystique, Oprah Winfrey advised those seeking to draft her into the race to "take [that] energy and put it in Barack Obama."

If Obama isn't overtly preparing for a presidential run, he's certainly testing the waters. Recent weeks have seen him headlining Iowa Sen. Tom Harkin's steak fry, a legendary stop on the presidential aspirant road tour. While there, he had Steve Hildebrand, Al Gore's former Iowa director, introduce him to the state's activists. And the attention was only enhanced when Illinois state Comptroller Dan Hynes, who challenged Obama in the 2004 Democratic primary, released an open letter urging the young senator to run for president in 2008.

OK Democrats, deep breath. Despite Obama's undeniable magnetism and star power, he's not your guy. Not yet. For now, Obama is a cipher, an easy repository for the hopes and dreams of liberals everywhere. He had the good fortune to run his first statewide (and nationally noticed) election against Chicago investment banker Jack Ryan, who dropped out because of a sex scandal, and then the brilliant performance artist (c'mon — you don't really believe that guy's serious, do you?) Alan Keyes. It's easy to focus on lofty ideals and shining rhetoric if you don't have an opponent and need never enter the muck of a competitive campaig.

But if Obama avoided being battle-tested in 2004 by the grace of God, it's his own timidity that has kept his name clean since.

Given his national profile and formidable political talents, he could have been a potent spokesman for Democratic causes in the Senate. Instead, he has refused to expend his political or personal capital on a single controversial issue, preferring to offer anodyne pieces of legislation and sign on to the popular efforts of others.

The closest he came to a showdown was when he sought to ignore John McCain's bipartisan group and decided instead to draft strong new ethics rules for the Senate. McCain flew into a public rage, and Obama backed down; no powerful bill was ever passed.

Indeed, Obama is that oddest of all creatures: a leader who's never led. There are no courageous, lonely crusades to his name, or supremely unlikely electoral battles beneath his belt. He won election running basically unopposed, and then refused to open himself to attack by making a controversial but correct issue his own.

Is that evidence of youth, or timidity? Does he hold no unpopular opinions, or does he simply avoid conflict? How would he react to fusillades launched by able opponents?

For now, nobody knows. But given the smear campaign launched against every recent Democratic nominee, grace and strength under fire should be proven qualities before Democrats even consider a potential candidate.

There are, to be sure, ways Obama could prove his mettle, not to mention his priorities. He could, say, make universal healthcare coverage his public obsession or demand an end to the war in Iraq. He could fight for full public financing of all campaigns, or seek a national living wage.

But until then, if Obama gleams, Democrats have no way of knowing if it's because he's truly an action hero or because he's refused to step out of his packaging. And until that question is answered, the hardened fighters they know are preferable to the attractive cipher they don't."

6.10.06

Dennis, Dennis pas på...

Tegningen forestiller Speaker Dennis Hastert (R-IL) der som en blind mand er igang med at krydse en vej, han vil med stor sandsynlighed blive kørt over af sine partifæller symboliseret ved den lastbil som kommer kørende.

Den engelske labourpolitiker John Prescott sagde på et tidspunkt om Tony Blair at "You don't need a reverse gear when you're going in the right direction.". På mig virker det lidt som om Republikanerne i kongressen både har gemt bak-gearet og kører promilekørsel. Det ser ikke kønt ud. Heldigvis er der en mur om fire uger der med sikkerhed får Det Republlikanske Godstog til at stoppe - midtvejsvalget.

Hvorfor gå på arbejde...

Når man kan sidde ude i naturen og blogge?

Jeg har ikke lige opdateret det sidste par dage da jeg i onsdags var en tur i FC Midtjyllands hjemby Herning for at holde et oplæg for den lokale DSU-afdeling. Det var rigtig hyggeligt.

3.10.06

Washington Times: Speaker Hastert må gå af!

Speaker Dennis Hastert (R-Ill.) vidste allerede sidste år at Representative Mark Foley (R-Fla.) sendte e-mails til unge piccoloer i kongressen og den manglende indgriben i sagen får nu avisen Washington Post til at kræver Hasterts afgang.

“House Speaker Dennis Hastert must do the only right thing, and resign his speakership at once. Either he was grossly negligent for not taking the red flags fully into account and ordering a swift investigation, for not even remembering the order of events leading up to last week's revelations -- or he deliberately looked the other way in hopes that a brewing scandal would simply blow away.” Skriver avisen i en leder.

De sidste par dage har været et langt slagsmål, fingerpointing og forsøg på at vaske hænder i forhold til hvem der vidste hvad og hvornår.
Kort, som jeg har forstået det, så har Rep. John Shimkus (R-Ill.) der er formand for det tremandsudvalg (To Republikanere og en Demokrat) der har kontrollen med Repæsentanternes Hus piccoloprogram kendt til e-mailudvekslingen siden sent i 2005, efter han er blevet gjort opmærksom på det af Rep. Rodney Alexander (R-La.) som er det kongresmedlem som den pågældende piccolo er tilknyttet. Shimkus siger at han fortalte det videre til Hastert der åbenbart bag lukkede døre bad Foley om at holde sig fra den slags, men ellers ikke gjorde mere ved sagen.
Den forklaring hænger naturligvis meget dårligt sammen med at en talsmand for Speakeren var ude at sige at Hastert ikke vidste noget om det før historien brød for et par dage siden – ups!

Shimkus er dog selv kommet under heftig kritik fordi han ikke fortalte hverken Rep. Shelley Moore-Capito (R-W.V.) eller Rep. Dale Kildee (D-Mich.), som er de to andre medlemmer af udvalget om Foleys aktiviteter.

Republikanernes kampagnechef (og ikke partiformand som han blev betegnet i et større dansk dagblad der for nylig skiftede format) Rep. Tom Reynolds (R-N.Y.) er også uden luppen for angiveligt at have modtaget penge fra Foley selv efter at han var blevet gjort opmærksom på sagen af Alexander.

Majority Leader John Boehner (R-Ohio) går fri, både fordi Shimkus angiveligt refererer direkte til Speakeren, men også fordi alt det her sker mens Rep. Roy Blunt (R-MO) er midlertidig leder som følge af Rep. Tom DeLays (R-Texas) afgang.

Tories blogger: John McCain om klimaforandring, Guantanamo

De engelske konservatives miljøordfører (eller Shadow Environment Minister som det hedder derovre) Greg Barker, MP for Bexhill and Battle, har været en tur i Washington hvor han mødtes med Senator John McCain (R-Ariz.) der viser sit kontor frem og taler om klimaforandring, fangerne på Guantanamo og lidt andet hyggesnak. Se indslaget her.

John McCain, forrest til højre, sammen med sin eskadrille tilbage i 1965. Klar til at bekæmpe De Røde!

Indslaget med McCain er i virkeligheden ikke noget særligt synes jeg, men blot en indgangsvinkel til at opfordre alle med interesse for moderne politisk kommunikation til at besøge de engelske konservatives leder David Camerons blog, Webcameron. En klart eksempel på hvordan man bruger blogteknologien og den helt særlige måde at kommunikere på, på en gennemtænkt og, tror jeg, effektiv måde.

Det er en af de bedste politiske hjemmesider jeg længe har set, fordi den giver et autentisk image af Cameron – vi ved selvfølgelig godt at det er fake, selvfølgelig sidder partiformanden ikke selv foran tasterne i sen nattetime og blogger, der er naturligvis et par medarbejdere ansat til at holde bloggen kørende, men det ligner næsten noget du, jeg eller David Cameron selv kunne have lavet. Hvis man ser nogle af de videoposts som der ligger med Cameron kan man se at det er lavet ligesom når almindelige bloggere laver video med sig selv foran et webcam.

Tory-leder David Cameron, med vind i håret, foran Union Jack.

Der er vel ingen grund til at nævne at jeg inderligt ville ønske at Socialdemokratiets presseafdeling besøgte Webcameron og forsøgte at lave noget der minder om en blog for partiformand Helle Thorning-Schmidt (eller at der måske var andre danske politikere der lod sig kraftigt inspirere og med tiden trak Socialdemokraterne med ind i det 21. århundrede).

Stilen er meget, meget ægte og jeg synes at det virker - og nej, jeg gider ikke skydes i skoene at det blot er fordi jeg er småborgerlig og synes David Cameron er det store lys. Her på Amager holder vi med Tony Blair til den bitre ende!

2.10.06

Da Nixon mødte Elvis

Den 21. december 1970 kom en mand op til den nordvestlige port ved Det Hvide Hus. Han afleverede et brev på fem sider skrevet på papir fra American Airlines, hvor manden ønskede at møde Præsident Nixon. Manden var Elvis Presley og han ønskede blandt andet at overrække Nixon en pistol fra 2. verdenskrig og blive udnævnt til agent i kampen mod narkotika.

I brevet star der (mine fremhævelser): ”Dear Mr. President. First, I would like to introduce myself. I am Elvis Presley and admire you and have great respect for your office. I talked to Vice President Agnew in Palm Springs three weeks ago and expressed my concern for our country. The drug culture, the hippie elements, the SDS, Black Panthers, etc. do NOT consider me as their enemy or as they call it The Establishment. I call it America and I love it. Sir, I can and will be of any service that I can to help The Country out. I have no concern or Motives other than helping the country out.

So I wish not to be given a title or an appointed position. I can and will do more good if I were made a Federal Agent at Large and I will help out by doing it my way through my communications with people of all ages. First and foremost, I am an entertainer, but all I need is the Federal credentials. I am on this plane with Senator George Murphy and we have been discussing the problems that our country is faced with.


Sir, I am staying at the Washington Hotel, Room 505-506-507. I have two men who work with me by the name of Je
rry Schilling and Sonny West. I am registered under the name of Jon Burrows. I will be here for as long as it takes to get the credentials of a Federal Agent. I have done an in-depth study of drug abuse and Communist brainwashing techniques and I am right in the middle of the whole thing where I can and will do the most good.

I am Glad to help just so long as it is kept very Private. You can have your staff or whomever call me anytime today, tonight, or tomorrow. I was nominated this coming year one of America's Ten Most Outstanding Young Men. That will be in January 18 in my home
town of Memphis, Tennessee. I am sending you the short autobiography about myself so you can better understand this approach. I would love to meet you just to say hello if you're not too busy.

Respectfully,

Elvis Presley

P. S. I believe that you, Sir, were one of the Top Ten Outstanding Men of America also.
I have a personal gift for you which I would like to present to you and you can accept it or I will keep it for you until you can take it. “

Brevet fra Elvis til Nixon.

Stabschef Haldeman beslutter at det kan være godt for Nixons image hos unge mennesker at Nixon mødes med ham og ser om man ikke på en eller anden måde kan gøre Elvis til Æresagent. En medarbejder skriver til Haldeman:

"This morning Bud [Egil] Krogh will have Mr. Presley in and talk to him about drugs and about what Presley can do. Bud will also check to see if there is some kind of honorary agent at large or credential of some sort that we can provide for Presley. After Bud has met with Presley, it is recommended that we have Bud bring Presley in during the Open Hour to meet briefly with the President . . ."

Samme dag, altså den 21. december, ankommer Elvis til Det Hvide Hus kvart i 12 hvor han som planlagt mødes med Egil ”Bud” Krogh der i sin dagbog skriver følgende om mødet med Elvis og specielt Elvis’ påklædning der er anderledes end det folk normalt har på når de skal til møde i Det Hvide Hus, Bud Krogh skriver:

“But in his own rock star way, he was resplendent. He was wearing tight-fitting dark velvet pants, a white silky shirt with very high collars and open to below his chest, a dark purple velvet cape, a gold medallion, and heavy silver-plated amber-tinted designer sunglasses with "EP" built into the nose bridge. Around his waist was a belt with a huge four-inch by six-inch gold belt buckle with a complex design I couldn't make out without embarrassing myself. . . This was a time in sartorial history when gold chains festooned the necks of many of the more style-conscious men in our society.”

Tre kvarter senere, klokken 12.30, følger Bud Krogh Elvis ind til Der Ovale Kontor hvor Elvis møder Nixon. Bud Krogh er tilstede ved hele mødet og lave et detaljeret notat af hvad der bliver talt om på mødet.

Nixon trykker hånd med Elvis. I hånden har Elvis sine agentudnævnelse og billeder af sin familie.

Hele seancen bliver foreviget af Det Hvide Hus’ fotograf Ollie Atkins der tager det berømte billede af Nixon og Elvis der til dato er det billede fra de nationale arkiver i Washington der efterspørges flest kopier af.

The Picture!

Et par dage senere skriver Nixon et takkebrev til Elvis. Pistolen, en Colt 45, som Elvis gav Nixon er i dag en del af udstillingen på Richard Nixon Library and Birthplace i Yorba Linda, Californien.

Afsindig morsom reklame!

John Cranley, der er byrådsmedlem i Cincinnati, er den demokratiske kandidat til Repræsentanternes Hus i Ohios 1. distrikt der dækker den aller sydvestligste del af staten omkring Cincinnati. Hans modkandidat er Kongresmedlem Steve Chabot (R-Ohio). John Cranley-kampagnen har produceret denne reklame der i øjeblikket kører på TV i området og lagt på YouTube så flere kan få glæde af den:



Ohios 1. distrikt blev vundet af George Bush med 51 % i 2004 så der burde være gode muligheder for endnu et demokratisk pickup her, selv om Chabot, der blev valgt i 1994, må anses for at være favorit.

Mere om Mark Foley

Den danske blogosfæres egen udsendte i den amerikanske kongres, den ungradikale Jacob Packert, har mere om sagen, og ikke mindst de danske avisers dækning, med Mark Foley her. Det mest interessante er vel i virkeligheden af det viser sig at Republikanske topfolk har kendt til Foleys udfoldelser på nettet i hvert fald i et år, men ikke har grebet ind.

Det er måske ikke et Watergate lignende coverup, men det er i mine øjne et rigtigt dårligt signal og det passer jo som fod i hose for Demokraterne der forsøger at italesætte Republikanerne som korrupte og altså vender det blinde øje til når deres egne laver smuds. Så mon ikke vi er kommet en anelse tættere på Speaker Pelosi til januar - det vil jeg næsten tro.

Morten Andersen gennem historien

Ronnie sendte mig et link til en Atlanta Falcons-fantråd som har fulgt den danske kicker Morten Andersens gennem hans karriere og har dokumenteret hans enorme betydning for amerikansk historie. Det har ikke så meget med politik at gøre, men det er sjovt.

1776: Morten er med til at skrive Uafhængighedserklæringen.


1776: Morten Andersen er med George Washington med til at krydse Delawarefloden.

1945: Morten Andersen er med til at hejse flaget over Iwo Jima.

1968: Morten Andersen viser sin solidaritet med Black Power bevægelsen ved OL i Mexico City.

1970: Morten Andersen møder Richard Nixon ved en ceremoni i Det Hvide Hus.

1986: Morten Andersen går til filmen og spiller hovedrollen som Maverick i den episke Top Gun. Han udtaler de berømte ord "You can be my holder everytime!"

- o -

Ronnie har selv nogle flere billeder af Morten her.

1.10.06

Kongresmedlem må gå efter afsløring

Ekstra Bladet der ellers ikke er kendt for sin evne til at dække amerikansk politik har også fundet ud af at Kongresmedlem Mark Foley (R-Florida) har trukket sig frem efter at det er kommet frem at han har brugt internettet til en lummer chat med en mindreårig dreng.

Kongresmedlem Mark Foley, lige til det sidste forsøgte Republikanerne i Florida at opstille ham mod Katherine Harris som senatskandidat. Men Foley blev ved med at takek nej. Det var nok en fejl for Foley kunne helt sikkert ha' gjort et ordentligt indhug i The Gay Vote.


Her er hvad den danske tabloidpresse er kommet frem til: "Fem uger før valget til Repræsentanternes Hus har demokraterne fået uventet hjælp i forsøget på at genvinde kontrollen over den republikansk-dominerede Kongres.

Den hjælpende hånd sidder på den republikanske toppolitiker Mark Foley, der er blevet afsløret i sexchat med en teenagedreng ansat som bud i Kongressen.

- Gør jeg dig liderlig?

- Sidder du lige som mig i boxershorts? Tag dem dog af og gør dig det behageligt, skrev den 52-årige politiker blandt andet til den 16-årige dreng, som han også opfordrede til at sende et foto.

Har svigtet
Den upassende ordveksling fandt sted i august sidste år, oplyser tv-stationen ABC News, der fredag afslørede de sjofle e-mails. Foley, der anede, hvor det bar hen, trådte samme dag tilbage fra sin post, som han havde holdt i 12 år.

- Jeg er oprigtigt ked af det og undskylder, fordi jeg har svigtet min familie og folk i Florida, som jeg har haft det privilegium at repræsentere, sagde ungkarlen Foley.

Han var oven i købet formand for en komite, der havde til formål at bekæmpe sexovergreb mod børn og unge. Tidligere på sommeren stod han bag en lov, der skulle beskytte børn fra at blive udnyttet på netop Internettet.

- Vi er bedre til at spore en biblioteksbog end til at spore et sexuhyre, har Foley engang sagt.

Lugter blod
Mens republikanerne har travlt med at lægge afstand til Foley og finde en afløser til den ledige plads i det republikansk-sindede valgdistrikt i det sydlige Florida, lugter demokraterne blod.

Det er nemlig kommet frem, at adskille republikanske kongresmedlemmer har haft kendskab til de frække e-mails i mere end et år.

- Det ser ud som om, det var vigtigere at holde fast i et mandat end at passe på vores børn, sagde Foleys demokratiske udfordrer, Tim Mahoney, der nu spås en god chance for at vinde.

Kongressen etiske komite skal nu vurdere om Mark Foley skal undersøges yderligere. Samtidig kræver demokraterne, at det kommer frem, i hvilket omfang det republikanske parti havde kendskab til Foleys e-mails." Skriver altså Ekstra Bladet.


Mark Foley, der blev valgt til kongressen som en del af den store republikanske bølge i "Class of '94", blev allerede i 2003 outed som homoseksuel, eller i hver fald med hang til begge sider, først i den homoseksuelle presse, men til sidst også i de store aviser. "Beskyldninger" som Foley konsekvent har afvist - men nu er den ligesom lidt svær at komme uden om.

Foleys navn vil fortsat på stemmesedlen i november men alle navnene vil gå til hans eventuelle afløser, derfor er der nok mere en gode chancer for at den i Ekstra Baldet nævnte Tim Mahoney får sig i hvert fald to år i kongressen. Det 16. kongresdistrikt (se kort) er overvejende republikansk og gav Bush 55 % i 2004.